Leijonsparf: är väl mer en fråga om logistik än om produktionskapacitet. och alldeles ovidkommande om man argumenterar utifrån att djurindustrin är fel, snarare än att smör är äckligt. smörtillgången slutar liksom vara en faktor då.
Enbart underskott i produktionsledet under den gångna vintern i Sverige och Norge. NETTO räddade situationen delvis genom att importera smör från Tyskland.
Leijonsparf: nu ser jag poängen med smör, men jag ser inte hur det motiverar djurindustrin som den ser ut idag. vad gäller matfett överlag bör vi ju kunna bli självförsörjande från vegetabiliska källor, något vi aldrig kommer kunna uppnå med smör om djurindustrin ska vara så omfattande som den är idag.
Valet bör ju rimligtvis vara fritt för dom som föredrar animaliskt smör på smörgåsen eller dom som föredrar vegetabiliskt fett på smörgåsen. Men då kanske man inte får kalla den smörgås längre utan kalla den för fettgås.
Enbart underskott i produktionsledet under den gångna vintern i Sverige och Norge. NETTO räddade situationen delvis genom att importera smör från Tyskland.
men det är ju bara en fråga om bristfällig logistik. och dum planering.
Valet bör ju rimligtvis vara fritt för dom som föredrar animaliskt smör på smörgåsen eller dom som föredrar vegetabiliskt fett på smörgåsen. Men då kanske man inte får kalla den smörgås längre utan kalla den för fettgås.
fast det stämmer bara om man resonerar utifrån att djurindustrin är okej. tycker man inte det, och om de lämpliga inskränkningarna leder till att smör inte längre kan produceras på någon större skala, så kan man knappast säga att det är upp till individen. det vore som att hävda att mord är okej, och upp till individen.
för jag vill vara som den här
ennie:
är de dfr alla veggetarianer är döda??
Menn ala veg dör ju ngn gång såhan har ju rett :ss
Leijonsparf: men det är ju bara en fråga om bristfällig logistik. och dum planering.
Nej, det är inte frågan om...
Leijonsparf: bristfällig logistik. och dum planering
...eftersom vi inte direkt har någon överproduktion av nötkött idag dvs vi äter ungefär lika mycket som vi producerar. I realiteten äter vi mer än vad vi själva producerar. Om efterfrågan av nötkött och nötrelaterade produkter typ mjölk, smör och ost osv vore mindre än vad vi producerar dvs att vi körde stora mängder på export p gr av att svenskarna konsumerade så pass lite så skulle det vara en annan sak. I realiteten importerar vi mängder med både nöt- och griskött både från övriga EU liksom från syamerika.
Leijonsparf: fast det stämmer bara om man resonerar utifrån att djurindustrin är okej. tycker man inte det, och om de lämpliga inskränkningarna leder till att smör inte längre kan produceras på någon större skala, så kan man knappast säga att det är upp till individen. det vore som att hävda att mord är okej, och upp till individen.
Eftersom majoriteten av världens länder är köttätare så får vi väl låta majoriteten styra. Jag tycker inte ett dugg synd om djuren som hamnar i min mage liksom jag tycker synd om de fåglar och möss som hamnar i min katts magar eller alla däggdjur över hela vår planet som blir föda till andra djur. Inse att även vi är ett däggdjur så kanske det blir lite lättare och äta julskinka till jul och äta en entrecote på lördagskvällen.
Yamaha 125 biker: Inse att även vi är ett däggdjur så kanske det blir lite lättare och äta julskinka till jul och äta en entrecote på lördagskvällen.
dagens däggdjur: kött ätande kossa
internet: dagens däggdjur: kött ätande kossa
Alla däggdjur är inte köttätande men många och de lever ju ett friskt och långt och hälsosamt liv.
ÄT DIG FRISK - MER KÖTT ÅT FOLKET
Nej, det är inte frågan om...
beror väl på om vi jämför med behov eller med konsumtion. för bara 40 år sen så konsumerade vi mycket mindre kött än vad vi gör idag, per person. samma sak stämmer om vi ser till 100 eller 1000 år sen. och jag vidhåller med rätt goda belägg att vi bara skulle ha saker att vinna på att inte äta det alls, i dagens samhälle. att du sen förespråkar en industriell köttindustri på bekostnad av både djur och människor, skattepengar och miljö får väl stå för dig, känner på ungefär samma sätt som med, säg, nazister. tyck det, då, men det är inte en åsikt som jag kommer respektera. jag har rätt, du har fel, och att så är fallet är jävligt tydligt. att du sen har majoriteten på din sida (bland sveriges befolkning) säger absolut ingenting.
Leijonsparf: beror väl på om vi jämför med behov eller med konsumtion. för bara 40 år sen så konsumerade vi mycket mindre kött än vad vi gör idag, per person. samma sak stämmer om vi ser till 100 eller 1000 år sen. och jag vidhåller med rätt goda belägg att vi bara skulle ha saker att vinna på att inte äta det alls, i dagens samhälle.
Menar du på fullt allvar att du tror att vegmaten skulle räcka till till samtliga medborgare på jorden om hela mänskligheten skulle gå över och bli vegetarianer? Det finns stora ytor på jorden som är så pass torra och varma att inte mänsklig föda går att odla men som duger åt foder till köttdjur. Likaså finns det ytor på jorden som är så pass kalla att inte mänsklig föda går att odla men som likaså duger åt foder till köttdjur.
Leijonsparf: att du sen förespråkar en industriell köttindustri på bekostnad av både djur och människor, skattepengar och miljö får väl stå för dig,
Jag förespråkar definitivt INTE industriell köttindustri utan att djuren kan få ströva fritt på inhägnade områden i naturen hos bönderna.
Leijonsparf: känner på ungefär samma sätt som med, säg, nazister. tyck det, då, men det är inte en åsikt som jag kommer respektera. jag har rätt, du har fel, och att så är fallet är jävligt tydligt. att du sen har majoriteten på din sida (bland sveriges befolkning) säger absolut ingenting.
Hur kom nazismen in i bilden? Lågt att ta sådana jämförelser.
Menar du på fullt allvar att du tror att vegmaten skulle räcka till till samtliga medborgare på jorden om hela mänskligheten skulle gå över och bli vegetarianer? Det finns stora ytor på jorden som är så pass torra och varma att inte mänsklig föda går att odla men som duger åt foder till köttdjur. Likaså finns det ytor på jorden som är så pass kalla att inte mänsklig föda går att odla men som likaså duger åt foder till köttdjur.
ja, eftersom så stor del av all mat konsumeras av köttdjur i dagsläget. en överväldigande majoritet av all soja som importeras till sverige, bland annat, blir ju foder direkt. men det här är onödigt att spekulera i, vi vet redan att det skulle gå. många, många har räknat på det och kommit fram till samma sak.
Jag förespråkar definitivt INTE industriell köttindustri utan att djuren kan få ströva fritt på inhägnade områden i naturen hos bönderna.
och hur är det kompatibelt med vår köttkonsumtion idag? var ska deras foder komma från, om vi vill ha samma volymer utan importerat foder?
Hur kom nazismen in i bilden? Lågt att ta sådana jämförelser.
bästa jämförelsen, en sak som de flesta tycker är fel och kan relatera till.
Leijonsparf:
ja, eftersom så stor del av all mat konsumeras av köttdjur i dagsläget. en överväldigande majoritet av all soja som importeras till sverige, bland annat, blir ju foder direkt. men det här är onödigt att spekulera i, vi vet redan att det skulle gå. många, många har räknat på det och kommit fram till samma sak.
Helt riktigt, eftersom merparten av svenska folket är köttätare och för övrigt ligger det potatis och massor av grönsaker på tallriken.
Leijonsparf: och hur är det kompatibelt med vår köttkonsumtion idag? var ska deras foder komma från, om vi vill ha samma volymer utan importerat foder?
Anledningen till importen beror ju knappast på att det är brist på foder i Sverige utan att Lantmännen kan importera billigare foder och på det sättet kan konsumenterna köpa julskinka, revbensspjäll och blandfärs för 30 kronor kilot.
Leijonsparf: bästa jämförelsen, en sak som de flesta tycker är fel och kan relatera till.
Om du jämför köttätare med nazister - anser du att merparten av svenska folket är jämställda med nazister?
Jag är själv väldigt tveksam till allt industriellt kött och till industriell köttproduktion men så länge landsbygden avfolkas och färre och färre vill bo på landet och föra bondeyrket vidare så är väl bevisligen industriell köttproduktion det vi får leva med i framtiden.
Hur lever du själv? Bor du i stad eller bor du på landet och odlar din egen vegetariska föda eller låter du bönderna slava för timpenning som inte ens en städerska skulle utföra sitt jobb för?
Vi kanske skulle ta och stoppa alla import av grönsaker mm som kostar miljarder och som påverkar vår växthuseffekt negativt samt genom svindyra och miljöfarliga transporter över hela vår planet. Vegätarna kan väl nöja sig med sådant som växer på svensk mark!
Yamaha 125 biker:
Helt riktigt, eftersom merparten av svenska folket är köttätare och för övrigt ligger det potatis och massor av grönsaker på tallriken.
fast hur det ser ut nu är inte lika med hur det ser ut om 10 år, eller 50. tro det eller ej, men saker förändras. köttätande har förändrats enormt senaste 50 åren, och kommer garanterat förändras även kommande 50 år.
Anledningen till importen beror ju knappast på att det är brist på foder i Sverige utan att Lantmännen kan importera billigare foder och på det sättet kan konsumenterna köpa julskinka, revbensspjäll och blandfärs för 30 kronor kilot.
Vegätarna kan väl nöja sig med sådant som växer på svensk mark!
vadan den dubbla standarden? det skulle inte gå att konsumera kött som vi gör idag om det inte vore både för direkt import av kött, och import av foder.
Om du jämför köttätare med nazister - anser du att merparten av svenska folket är jämställda med nazister?
nej, deras brott är inte det samma, men de spelar lite i samma division. det är bara det att vi färgas av den tid vi lever i, och köttätande är accepterat, på samma sätt som slaveri och folkmord varit accepterade tidigare i vår historia. därför ser de flesta inte problemet.
Hur kan ni inte äta djur, fattar ni inte att de ber om att bli uppätna eller?
S3ON:
Hur kan ni inte äta djur, fattar ni inte att de ber om att bli uppätna eller?
hahahahahahahahahahahahahah