Aviseringar
Rensa alla

Kommentarspår till mina trådar


Ämnesstartare

Hej, här kommer jag att förklara en del av mina trådar och intentioner, så låt oss börja.

"Kärlek"
Det fanns ingen poäng med texten i den här tråden, det var bara något jag skrev ihop för att ge den något att diskutera, anledningen till dess existens var musiken jag längtade till som kommer från en mjukporrfilm kallad "Love Freestyle" som är obskyr nog att inte ha några namngivna regissörer, producenter eller ens en distributör. I vilket fall så fann jag bakgrundsmusiken i vissa delar väldigt atmosfärisk (på ett inte direkt erotiskt vis) och lite bisarr i sammanhanget, och ännu mer så utan videokomponenten men stön och liknande ljudyttringar som ett lager ovanpå, jag kallade den "chanterelle love" för att jag tyckte det var ett väldigt fnissigt namn med lagom många stavelser för att faktiskt vara en seriös titel på ett oseriöst vis.

"Smädelser mot tiden", "När det som var nytt blir nostalgi", "Den 27:e Augusti 2004", etc. etc.
En någorlunda observant läsare har säkert vid det här laget märkt att jag har stora problem med tidens gång och är ohälsosamt fixerad vid det, jag kan aldrig sluta tänka på minnen jag har av saker jag funnit bra som inte längre är närvarande eller möjliga, då och då måste jag få utlopp för det genom hat och sorg och märkliga sätt att uttrycka mig på.

"Om du vore en um:are"
Jag ville starta en omöjlig diskussion för att se vad folk kunde komma fram med för svar och reaktioner till den, har skapat många sådana trådar, det här är nummer femtioelva.

"YOU WILL DIE TONIGHT"
Jag har några minnen av att när jag var i yngre tonåren så fanns det gått om folk som på lunarstorm och liknande platser gillade att sprida "creepypasta" (googla om du ej är bekant) och liknande om påstådda dödsfall av barn och unga personer som skulle hemsöka andra på något vis och liknande. Tänkte att det vore kul att återuppliva i modern tid men det visade sig vara svårt om inte omöjligt att finna exakt den typ av material jag mindes och det här var nära nog så så fick det bli.

"Alla forumlekar"
Ibland skapar jag forumlekar när jag kommer på en idé jag inte tror existerar för att göda överflödet.

"Milleniebuggen"
Kom av någon anledning att tänka på vilken otroligt stor deal milleniebuggen var i slutet av nittiotalet och hur media konstant garanterade att allt skulle gå åt helvete, inte för att det är något ovanligt med "nyheter" menade att skrämma folk, men det gick till en överdriven överdrift och jag vill inte låta folk glömma det så att de kan ställa andra moderna saker i perspektiv till den löjliga grad av fabricerad "panik". Grävde en god stund för att hitta ett gäng länkar som exempel och vid sökning dök den orelaterade artikeln "Ace of base större än spice girls" upp som jag skrev med som slutkläm för att det kändes passande och väldigt väldigt tidsenligt.

"Vilket socialt nätverk föredrar du?"
Återigen det där med problem med tiden, jag tänkte tillbaks på mitten av 2000-talet, en period som jag anser var den bästa i mitt liv och hur alla hängde på den nya häftiga sidan myspace, och att facebook dök upp strax efteråt och hur värdelöst och enbart fullt med löjliga minispel det var, seriöst, idag är ingenting, då fanns inte ens statusuppdateringar, hela "wall" grejen var en separat applikation man kunde lägga till sin profil. Sen är jag ett stort fan av att leka med ord så jag rörde ihop namnen på olika vis för att känna mig fyndig.

"En liten bomb"
En tråd med en stor tanke som inte riktigt kom fram som den skulle, men jag svängde ihop en acceptabel illustration i alla fall.
Grejen bakom var en låt kallad "The Subterranean Edible Fungus" av ett obskyrt garagerockband vars text och stil jag inte riktigt kan avgöra om den är menad att vara seriös psykedelia eller ett försök att vara som The Mothers Of Invention och håna hippiekulturen, i vilket fall så gjordes den 1968 och att döma av intro och mellanspel så lär någon inblandad i produktionen ha lyssnat på "We're only in it for the money".
Speciellt den sista versen har fastnat i mina tankar "One little bomb, will really do the job, yeah" då jag tolkar det som ett riktigt överdrivet antagonistiskt utspel mot fredskulturen i och med att bomben förmodligen är kärnvapen och jag erinerar mig att många amerikaner 1968 ville ha en president som kunde "get the job done overseas" (vietnamkriget). Den tolkningen både skrämmer och fascinerar mig då det för mig är obegripligt hur någon kan ta ställning för massförstörelsevapen för att antagonisera de man inte sympatiserar med, det är bara "wow..."
Raden direkt efter fortsätter "will really do the job, yeah, on you and me" och jag spann vidare på det konceptet och försökte vrida det till ett någorlunda paradoxalt koncept om kärlek, fred och skönheten i att få dö i en atomisk explosion, för att det är bättre än allt det hemska som är i världen. Det var inte särskilt välskrivet och jag skulle behövt lägga mer tid på det.

"Gillestuga - Ett vardagsrum i källaren", "Centraldammsugare - Vad är grejen?"
I huset jag växte upp i hade vi innan omfattande restaureringar en fin gillestuga, jag gillade den. Jag har även ett märkligt förhållande till att utforska konceptet mysighet och sedan barndomen en ASMR-dragning till saker som drivs av fläktar såsom dammsugare, hårtorkar, kupévärmare och liknande, ljudet och kombinationen med varm blåsande luft ger mig euforikänslor starkare än det mesta annat.
En annan idé jag länge haft men inte orkat genomföra är "livsstilsmagasinet jungman", en tidning jag tänkt fabricera ihop som enbart berör alla mina intressen och märkliga preferenser och diskussionsämnen, därför skrev jag dessa trådar som en lat mans utkast till artiklar, det kändes kul och jag fick den respons jag väntade mig, det känns lyckat trots en "light-version" av konceptet det skulle ha blivit. Kanske kommer uppföljaren "takfotsgarderober" någon gång.

"Skall skyltdockor ha bröstvårtor?"
Ett rent plagiat baserat på ett uttalande av karaktären Roger the alien i American Dad som jag i allmänhet finner hemskt roande, jag försökte att göra idén mer creepy än humor.

"Idag sänder vi repriser"
Satir och återkommande trendslaveri i en fin harmoni

"Är du en av mina drömpersoner?"
Spelar mindre på forumtrenden än man kan tro, jag har ofta okända personer i mina drömmar som jag känner en otrolig dragning och närhet till och som förgyller mitt i drömmen pågående liv något otroligt. Jag blir alltid lika sorgsen när jag vaknar upp och inser att verkligheten är alldeles för verklig och jag spenderar oftast resten av dagarna i en ledsen uppgivenhet efter att detta skett. Jag föredrar faktiskt oftast mardrömmar framför sådana här vackra varianter då de ger mig mindre smärta, även om det är fantastiskt skönt att ligga och åter minnas sådana här saker och hoppas att man träffar dessa overkliga människor igen när jag ligger och försöker somna i halvvakna tillstånd, får skylla mig själv för att jag på sätt och vis får vad jag önskar antar jag.

"Att hänga flickorna"
Baserar den på de väldigt verkliga händelser efter andra världskriget som jag tar upp och väljer att gestalta dem i en form jag experimenterat med ett tag som förgyller konceptet om rituell avrättning och försöker göra det till någonting vackert på ett smått psykotiskt vis, har en hel drös halvskrivna noveller i mitt huvud om världar där det anses som helt normalt och tillochmed den ultimata skönheten att utföra sådant. Det här är väl den enda version jag någonsin skulle kunna publicera som inte vore för tveksamt erotisk.
Sen vill jag också poängtera det faktum i att man kanske inte bör bestraffa de som på den tiden var placerade längst ner i kedjan och inte hade någon form av ansvar alls över vad som skedde, de hade förmodligen inget val och var väldigt unga, många fel begicks och begås än idag och det av alla, ingen sida har någonsin mer rätt eller är sämre än den andra.
För att inte framstå som alltför skrämmande fortsatte jag med min gamla trend på märkliga texter att räkna hur många gånger ord använts sedan den första tråd jag skrev på det konceptet, har en textfil med ett register över vart ord jag använt och hur många gånger, det är mycket jobbigare att skriva en sådan än den är att läsa. Jag gillar även effekten det får att den inte direkt går att skumläsa, utan den som har tålamod nog att tyda den förmodligen ser mer detaljer i hur den är formulerad och så vidare, det ger texten ett djup den kanske egentligen inte har.

"Vandra över vidderna och söka efter något som inte finns"
Skulle kunna placera den här bland de andra "jag har problem med tiden"-trådarna, men den är inte så uppenbar hoppas jag. I Alla fall, där jag växte upp hade vi en åker utanför tomtgränsen på baksidan om vårt hus, bakom åkern fanns det en till åker, och bortom den en annan åker och bortanför den lite träd och en grund från ett hus som brunnit ner för längesedan och bortom den ännu en åker osv. osv. jag spenderade mycket tid under alla de år jag bodde där med att promenera över dem, det gav mig lugn och frid från min taskiga hemsituation och med åren så gick jag längre och längre bort, fantiserade om vad som fanns borta nästa hinder för mitt synfält osv. och byggde en tradition om dagliga långa promenader i mitt liv. De utökades sedan till att omfatta i princip hela min skogsby och allt runtomkring och är något jag uppskattar nästan lika mycket som de nära stående personer i mitt liv. Jag ägnade då, liksom ny mycket tid om att drömma och hoppas och skrev även in min frustration över hur det aldrig ens i närheten uppnås i den för att jag inte mår vidare bra och vill gnälla om det

"Kommentarspår till mina trådar"
En idé jag tänkt på länge och funnit lite lustig, det är den här tråden och den förklarar sig rätt bra på egen hand.


   
Citera
Ämnesstartare

mycket bra


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Kronotomi: anledningen till dess existens var musiken jag längtade till

*Länkade till
såklart, vet inte hur jag lyckades skriva så fel, tänker jag fonetiskt?


   
SvaraCitera

Ti amo, caro pesciolino. Hjärta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Glad


   
SvaraCitera

Bäst trådidé


   
SvaraCitera

Gillar denna tråd men har inte så mycket att tillägga. Rodnar


   
SvaraCitera