Aviseringar
Rensa alla

Kommer det någonsin gå att skydda upphovsrätten?


Ämnesstartare

Åtta:

Det finns ingen anledning för honom att avsluta utvecklingen när han drar in $25000 per dag på att fortsätta.

Jag litar fortfarande inte helt på de där uppgifterna. De verkar lite för bra för att vara sanna helt enkelt. Om han drog in så mycket skulle han vara miljonär på nolltid och när spelet var klart miljadär.

Åtta:

Att utveckla en kommersiell applikation av något slag tar åtminstone några månader att göra. För att någon ska vara villig att investera i den så måste du ha någonting att visa upp.

Och då måste du börja ett par månaders arbete utan ekonomisk garanti. Är detta ditt jobb (och ingen hobby vid sidan om) är det väldigt, väldigt riskfyllt. Bara för att ett spel har fått pengar betyder det inte att alla får det.

Åtta:

att det är svårt att säga huruvida det är tillåtet att använda deras IP, då det är olika från fall till fall. Om det användes "respektfullt" så såg han inget problem med det.

Fast han syftar ju inte på spel då, för det finns som sagt inte ett enda Pokémon-spel som är fangjort som The Pokémon Company har tillåtit.


   
SvaraCitera
Åtta

vhfaj:

Jag litar fortfarande inte helt på de där uppgifterna.

Varför skulle de inte vara det? Spelet är en vrålsuccé, så jag har inga som helst problem att tro att han sålt över 70000 licenser hittills.

vhfaj:

Om han drog in så mycket skulle han vara miljonär på nolltid och när spelet var klart miljadär.

Om det fortsatte att sälja likadant så, ja. Dock betvivlar jag att försäljningen kommer att hålla i sig såhär i flera år. Så miljardär betvivlar jag starkt. Miljonär, däremot, låter fullt rimligt.

vhfaj:

Och då måste du börja ett par månaders arbete utan ekonomisk garanti.

Ja. Så har det alltid fungerat, om man inte ska finansieras av en utgivare. Skillnaden med min idé om att man lägger fram ett förslag som sedan finansieras av spelare är att utvecklaren då är garanterad en viss summa pengar vid överenskommet färdigställande.

vhfaj:

Bara för att ett spel har fått pengar betyder det inte att alla får det.

Nej, och tur är väl det. Bara för att man gör en produkt betyder inte det att man har rätt till att få betalt för den. Om jag sätter mig och designar och bygger ihop en bil så kan jag inte förvänta mig att någon ska köpa den. Jag måste först ta reda på om någon vill ha den, och sedan bygga den.


   
SvaraCitera