Aviseringar
Rensa alla

Kränkande ord i psykiatrins journalanteckningar


jojk
 jojk
Ämnesstartare

Ni kanske har hört att man kan logga in på 1177 och läsa sina journalanteckningar. Då jag i ett försäkringsärende behövde läsa vilka tider jag besökt vårdinrättningar råkade jag även se anteckningar om min önskan om att bli utredd för ADD eller potentiellt Asberger. Vissa detaljer som att jag inte följde en röd tråd, familjeproblematik och liknande kunde jag förstå. Dock stod det i varje anteckning att jag hade ett "mycket konstigt och udda beteende", trots att jag som sagt är välvårdad, pratar helt vanligt, om vanliga saker, i vanlig ton och så vidare. Jag kände att detta var högst irrelevant och kränkande. Framför allt eftersom varje läkare kan läsa detta, även om det är emot reglerna. Vad tycker ni om det och vad kan jag göra åt det? Om jag ber dem ändra det så kommer de antagligen bara skapa en ny journalanteckning av typen "patienten hade varit inne och blivit upprörd över vårdpersonalens bedömning av att hon hade ett mycket udda och konstigt beteende och att hennes spontana  nervösa leenden ansågs vara tecken på ett udda beteende."...

Man tror att man kommer till psykiatrin för att bli hjälpt, inte kränkt. Speciellt chockerande att de som varit så vänliga mot en tyckte att de kunde skriva så och att det inte kunde använda andra ord.


   
Citera

Lättast är nog att leva med det. Men det vore kanske intressant att kontakta ansvarig och höra vad denne baserade detta på?


   
SvaraCitera
jojk
 jojk
Ämnesstartare

Det är helt taget ur luften och bedömt av sjuksystrar. 

Plejadisk Panda:
Lättast är nog att leva med det. Men det vore kanske intressant att kontakta ansvarig och höra vad denne baserade detta på?


   
SvaraCitera