Aviseringar
Rensa alla

Laboration (vatten tryck)


Kaayi
Ämnesstartare

Hej

Imorgon är det meningen att jag ska lära ut en labb till en högstadieklass, och tyvärr så är just den labben jag ska lära ut en labb jag själv inte varit med på eller hittar nån fakta om. Den går ut på att man kokar vatten i t.ex en e-kolv, tar av den från värmen, sätter en kork på och vänder den upp och ner. (När den är upp och nervänd så ska vattnet inte längre bubbla, såklart) och sen genom att sätta snö på botten av ekolven så får man vattnet att koka igen.

Jag vet inte själv teorin bakom den här labben, utan såg bara min lärare snabbt genomföra den idag. Är det någon som kan förklara/länka någonting förklarande om den här labben så skulle jag vara väldigt tacksam..


   
Citera
Kaayi
Ämnesstartare

Är det möjligtvis så att luften som är högst upp, då man vänt på ekolven minskar i tryck i och med att man kyler ner den med snön och då sänks kokpunkten? eller e jag helt ute och cyklar?


   
SvaraCitera
kachin

Kaayi:

Är det möjligtvis så att luften som är högst upp, då man vänt på ekolven minskar i tryck i och med att man kyler ner den med snön och då sänks kokpunkten?

Japp [y]


   
SvaraCitera