Aviseringar
Rensa alla

Lars Ohly avgår..


Roark

KingGurka:

Vilket är ett relativt korrekt påstående. Det folkliga stödet för diktaturen är rätt stort, och livssituationen för gemene man där är betydligt bättre än i t.ex. Chile eller andra latinamerikanska länder, trots embargot mot dem.

Jag håller med honom, även om Kuba givetvis har andra problem.

Det där var väl en ganska konstig version av ad populum-argument. I Nazityskland var folk också glada över Hitler, men det betyder inte att landet spelat en positiv roll för någon.
Om så är fallet, att levnadssituationen är bättre, kan man ju jämföra med USA och europeiska länder som generellt sett har det väldigt mycket bättre. Sedan är det nog inte sådär jättekul att staten äger allting och att byggnader osv ser förjävliga ut. Att kapitalism är det absolut bästa verktyget för att bekämpa fattigdom trodde jag var allmänt känt, även i Sverige trots omständigheterna. För att citera Magnus Betnér: Sedan måste det väl ändå vara så att det värsta kapitalistiska rövhålet ändå är bättre än just Kuba.

KingGurka:

Fri- och rättigheter är inget man får av maktmän, det är något man tar och ständigt måste kämpa för att få behålla. När överklassens "rättigheter" att äga står i konflikt med arbetarklassens rättigheter till ett värdigt liv står jag utan tvekan på arbetarklassens sida.

Att titta på digital-tv och lata sig är ingen rättighet. Alla har rätt att äga, inklusive arbetarklassen. Kan du beskriva mer exakt vad du syftar på som är arbetarklassens rättigheter, propaganda är så luddig ibland?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

nationaldemokrat:

lite svårt att bara komma ihåg en utsliten textrad ur en låt bara så där.

Inga Dylan-texter är utslitna.
Menar du kanske "textutdrag"? [confused]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Roark:

Det där var väl en ganska konstig version av ad populum-argument. I Nazityskland var folk också glada över Hitler, men det betyder inte att landet spelat en positiv roll för någon.

Eftersom påståendet var "folkligt deltagande" är det ju väldigt relevant vad folket tycker. Har aldrig hävdat att Kuba är bra, hävdade att påståendet att man lyckats få folkligt deltagande inte är inkorrekt.

Roark:

kan man ju jämföra med USA och europeiska länder som generellt sett har det väldigt mycket bättre.

Att jämföra USA med Kuba för att visa att det kapitalistiska fungerar bättre är som att jämföra Sverige med Somalia för att påvisa att blandekonomi med socialistiska inslag fungerar bättre.

Ska man jämföra länder får man ju jämföra sådana med någorlunda jämförbart utgångsläge, som Sverige och Usa eller Kuba och Chile.


   
SvaraCitera

Jag tror knappast Vänsterpartiet (v) behöver någon ny partiledare. För att dom över huvud taget ska vara kvar som riksdagsparti så kräver det nog att de går ihop med betongsossarna (s) i synnerhet nu när Miljöpartiet (mp) visar att de onekligen sitter inne på lite intelligens och kanske tänker samarbeta med Moderaterna (m).

En riktigt spännande politisk framtid går vi till mötes. [smile] Moderaterna har gått till vänster, Miljöpartiet går kanske till höger och de rejäla surdegarna betongsossarna och kommunisterna går till vänster. [smile] Vad ska detta sluta med? Ohly ska avgå och ersättas av ett burkaklätt muslimspöke och betongsossarnas Juholt fyller väl snart 50 bast så har får väl snart förtidspension. [bigsmile]


   
SvaraCitera

nationaldemokrat:

Fann att Vänsterpartiet (v) redan funnet sin efterträdare. Det blev en kvinna. En invandrare. En muslim. En kulturberikare. Är det vår nya stadsminister vi ser på bild?

javisst varför inte?? om jag får fråga??


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

alla man vet vilka det är avgår. jobbigt. då måste man ju hänga med.


   
SvaraCitera
Roark

KingGurka:

Att jämföra USA med Kuba för att visa att det kapitalistiska fungerar bättre är som att jämföra Sverige med Somalia för att påvisa att blandekonomi med socialistiska inslag fungerar bättre

Varför skulle man inte kunna jämföra hur det gått för kapitalistiska länder i förhållande till socialistiska länder? Det är väl ett ytterst viktigt moment i att kunna beskriva hur kapitalismen givit det största välståndet genom historien, medan socialismen aldrig lyckats.

Sedan nämnde han också "ekonomisk rättvisa" vilket kan också är sant eftersom alla är lika fattiga och ingen får äga någonting.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Roark:

Varför skulle man inte kunna jämföra hur det gått för kapitalistiska länder i förhållande till socialistiska länder?

Precis, varför kan man inte jämföra kapitalistiska somalia med blandekonomiska Sverige?

Roark:

Det är väl ett ytterst viktigt moment i att kunna beskriva hur kapitalismen givit det största välståndet genom historien, medan socialismen aldrig lyckats.

Förutom att svenskarna är betydligt friskare, lever längre, är lyckligare, och har lägre arbetslöshet än somalier.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Totalt missat detta!

En stor framgång för svensk demokrati!!!!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

eeeema:

alla man vet vilka det är avgår. jobbigt. då måste man ju hänga med.

[love]


   
SvaraCitera