ska ge bort hembakta lussebullar på julafton till några personer, men vill att dom ska vara nygjorda. Hinner absolut inte baka dom på julafton och inte heller dagen innan. Så, går det att göra lussebulledeg, spara den i 2 dagar och grädda på julafton?
ja
Köp en tidsmaskin eller håll käften
Mitt tips ät att du stiger upp några timmar tidigare på julafton o gör bullarna då. Annars har du två alternativ...
1. gör dom ex någon eller några dagar tidigare o fryser in dom. Med lite flax kan du får bullarna att se/verka nybakade men det är mindre troligt eftersom den lite "frasiga ytan" på en nybakad bulle försvinner i frysen.
2. gör degen dagen innan o ställer den i kylen högst ett par grader varmt o gräddar av dom på julafton. ELLER... gör degen dagen innan o bakar ut dem till bullar o ställer dem på plåt i kylen högst ett par grader varmt o gräddar av dom på julafton.
Nu ska jag själv baka lussebullar. Mitt favvorecept med lättkesella.
Lycka Till!
TheSpookyMan:
Mitt favvorecept med lättkesella
gör också lussebullar med kesella 🙂
followthelights:
gör också lussebullar med kesella 🙂
Jag lade upp receptet eller innehållsförteckningen i den ena "lussebullstråden" till 1:a advent tror jag det var!
Ja, men bara om du slänger på lite majonnäs innan du ska grädda dem.
Tråden låst på grund av inaktivitet