Aviseringar
Rensa alla

MANDELMJÖLK


Ämnesstartare

Yay! Trodde det bara gick att köpa buteljerat.


   
SvaraCitera

De behöver inte ligga blött o man behöver inte sila heller ifall man inte är så noga med mjukheten eller vad man ska säga


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nea: Åh, hurav detta?

Tycker inte om mandel Rodnar


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

tycker det är gott, ska göra det när jag flyttat hemifrån


   
SvaraCitera

Smakade mandel mjölk på en sån där smakprovs hörna i coop.. cp gott.


   
SvaraCitera

Försökte göra egen en gång, men det gick åt helvete och smakade bara vatten med mandel i (no shit!)

Hur gör man för att det ska bli gott? Orkar inte vänta fem timmar på att mandeln ska mjukna, och vette sjutton om det är värt att köpa en liter om det nu skulle råka smaka skit.


   
SvaraCitera

du måste ha en mixer och typ hälla i en del mandlar och en del vatten. och sen ska du sila ut bitarna som blir kvar. man kan även lägga i något sött för extra aromer som dadlar ger sötma.

Run Riot:
Försökte göra egen en gång, men det gick åt helvete och smakade bara vatten med mandel i (no shit!)

Hur gör man för att det ska bli gott? Orkar inte vänta fem timmar på att mandeln ska mjukna, och vette sjutton om det är värt att köpa en liter om det nu skulle råka smaka skit.


   
SvaraCitera

Jovahkiin: en del mandlar och en del vatten

What!? Förvånad Jag fick höra en dl mandel till en liter vatten.
Har jag blivit lurad??? Skeptisk


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Run Riot:

Köpt mandelmjölk innehållet två procent mandel har jag för mig, så nej, tycker att en del mandel en del vatten låter mycket jag med.


   
SvaraCitera

Nea: Köpt mandelmjölk innehållet två procent mandel har jag för mig, så nej, tycker att en del mandel en del vatten låter mycket jag med.

Jag fick knappt nån smak när jag gjorde själv.  Gjorde visserligen en snabbvariant och lät mandlarna ligga i blöt typ en timme innan jag mixade, men hur stor skillnad blir det om man väntar längre?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tror att det blir rätt så stor. Antar att vattnet får mer smak om man låter det stå längre och att mandeln blir mycket mjukare, och typ, mer av den stannar i vattnet när man silar sedan? Men jag vet inte. Tror man skulle kunna koka upp det efter att det har legat i blöt också.

Run Riot:

Jag fick knappt nån smak när jag gjorde själv.  Gjorde visserligen en snabbvariant och lät mandlarna ligga i blöt typ en timme innan jag mixade, men hur stor skillnad blir det om man väntar längre?


   
SvaraCitera

Run Riot:

ingen aning men jag vet att man måste ha mixer hehe 


   
SvaraCitera