Aviseringar
Rensa alla

Massinvandring, bra eller ej?


HashtagLame:

Varför skulle de inte få komma hit när deras hus blir sönderbombade?

Vi i Sverige blir inte automatiskt skyldiga att låta människor komma hit till vårt land, ifall dessa människors hus blir sönderbombade. Det är hemskt ifall deras hus blir sönderbombade, men det betyder inte att de tvunget måste få komma hit.

Det finns massvis med människor i andra delar av världen som far illa. Sverige kan omöjligtvis hjälpa alla. Men däremot kan Sverige välja att hjälpa vissa. Och det behöver inte nödvändigtvis vara just de som tagit sig hit, genom att låta dem stanna här.

Jag personligen finner absolut INGENTING positivt, med att välkomna hit EN MASSA människor, som en hel del av dem, enligt min uppfattning, riskerar att göra vårt samhälle mer och mer otryggt. Tyvärr. Jag har tyvärr svårt att tycka något annat. Inget annat går helt enkelt in i mitt huvud. :/

flygkärra:

tror att det är män du är kritisk mot

Ja, precis. Framförallt vissa män. En viss typ av män...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

23an:

JAHA! Klart jag ska fatta vad du menar när du inte skriver det svart på vitt... Rullar ögonen

Skall tänka på det.


   
SvaraCitera

Egentligen så är det väldigt mycket "DURRRKA DURRRRR" ( https://ungdomar.se/forum/thread/massinvandring-bra-eller-ej/#forum_post_id-14007374 )  över hela den här tråden, men jag struntar i det denna gång och kör på.

Problemet är inte massinvandring. Detta land och andra västländer är byggda på massinvandring. Problemet är hur dom flesta alltid tar den kortaste och enklaste vägen. Även om många i denna tråd visar det tydligt så kan det inte skyllas på individnivå, för detta är tyvärr något som ligger i människans natur.

Det är lättare att skylla på massinvandring än på föräldrars ansvar vid uppfostran.

Det är lättare att skylla på massinvandring än på det okända stora mörkertal som finns gällande sedan många generationer svenska män som misshandlar, förgriper sig på och ofredar sina fruar, systrar, döttrar, kusiner och annan släkt och icke-släkt av kvinnokön.

Det är lättare att skylla på massinvandring än det okända antal sedan många generationer svenska män som turistar till (huvudsakligen) Thailand huvudsakligen (eller enbart) för att köpa sexuella tjänster av barn. Och så mentaliteten att varför prata om detta som ett problem när det inte ens sker här? Det är ju Thailands problem, inte vårat.

Det är lättare att skylla på massinvandring, för massinvandring är aktuellt, något som händer nu, som det ofta pratas om i media. Dessutom är det lättare att skylla all misär och alla problem på en enda sak (i detta fall folk som kommer hit från andra länder) än flera olika saker. Och tyvärr är det så, att även om vi år 2017 kommit långt vad gäller att motarbeta rasism, så är det fortfarande så att vi har svårt att se att det skulle vara fel på "vår egna sort". "Vi" är så perfekta och felfria, det är fel på "dom", inte "oss", "vi" är ju trots allt nästintill felfria...

Om vi återgår till det där med att alltid ta den lättaste vägen som vi oftast gör, så är en av konsekvenserna att skit som Trump, NMR/SD, Le Pen (ja jag är medveten om Macrons kontroversiella uttalande om Afrika under G20-mötet och jag är även medveten om att det är inte första gången han uttalat sig kontroversiellt), UKIP och deras motsvarigheter i andra länder får växa till sig. Särskilt illa är det i Sverige tack vare lagstiftningen vi har, som tillåter en organisation som NMR att finnas, en organisation som öppet är emot demokrati och öppet är våldsbejakande extremister, som borde klassas som en terrororganisation och förbjudas, men som tillåts i Almedalen och tillåts demonstrera, för det är så grundlagen är i det här landet.

Problemet är inte massinvandring, det är långt mycket mer komplicerat än så. Men eftersom det är "för jobbigt" att tänka så långt så vill allt fler gärna tro att det är så simpelt.

Nu förväntar jag mig att minst en person kommer med ett utdraget inlägg om hur fel jag har och varför (förväntar mig att minst en viss person även tycker att personangrepp är väldigt lämpligt att ta till pga extremt kränkt av mitt inlägg), det bekräftar ju trots allt bara det jag skrivit. Men till er som förstår att det inte är så simpelt, att det inte är problemet, ni ska ha creds för att ni inte alltid stannar vid den enklaste lösningen.

Ni som en gång trott att allt är massinvandringens fel men sen insett att så inte är fallet ska ha ännu mer creds, för när man väl hittar den där enkla lösningen som inte nödvändigtvis är den rätta så är det sällsynt att något alls kan få en att lämna den, se förbi den, därför tvivlar jag på att det ens finns någon sådan person som läser detta inlägg.

Hjärta


   
SvaraCitera

Storchen84: Detta land och andra västländer är byggda på massinvandring.

Galen sverige är ju snarare känt för massexodus


   
SvaraCitera
23an
 23an

Lilla Trollungen: Det finns massvis med människor i andra delar av världen som far illa. Sverige kan omöjligtvis hjälpa alla. Men däremot kan Sverige välja att hjälpa vissa.

Fast nu är det precis det Sverige inte gör. Sverige hjälper inte ALLA. Utan bara vissa. Väldigt liten del jämfört med hur många som flytt dels inom sitt eget land men också till närmaste grannländerna.

Mothercracker: Skall tänka på det.

Bra. Sen att du inte hade något att komma med på resten av det jag skrev...


   
SvaraCitera

23an:

Fast nu är det precis det Sverige inte gör. Sverige hjälper inte ALLA. Utan bara vissa. Väldigt liten del jämfört med hur många som flytt dels inom sitt eget land men också till närmaste grannländerna.

Ja.  Fast man kan välja att hjälpa VISSA på olika sätt. Och då skulle Sverige, om nu Sverige ska hjälpa människor i/från andra länder, kunna göra det på ett annat sätt, än att just ta emot en massa människor.

Men det här med att ta emot en massa människor ( - MASSINVANDRING), verkar tyvärr många människor i Sverige tycka att är sååå bra.


   
SvaraCitera
23an
 23an

Lilla Trollungen: Men det här med att ta emot en massa människor ( - MASSINVANDRING), verkar tyvärr många människor i Sverige tycka att är sååå bra.

På vilket sätt har det blivit massinvandring?

Vad har varit negativt med invandringen som skett?


   
SvaraCitera

23an:

På vilket sätt har det blivit massinvandring?

Vad har varit negativt med invandringen som skett?

På vilket sätt det har blivit massinvandring...? Det är väl bara att gå ut på en offentlig plats och titta sig omkring uppmärksamt, så lär man märka att det är ett land med massinvandring...

Det finns väl mycket som är negativt med massinvandring, det kostar exempelvis pengar som man kunde ha använt till annat istället, till exempel till att satsa på att göra det bättre för svenskarna ( + vettiga invandrare som bor i Sverige) , och/eller till att hjälpa andra lidande människor i världen än just de som kommit hit, jag skulle mycket hellre vilja att Sverige skickade mer pengar och hjälp till människor i andra länder, än satsade dem på EN MASSA människor som ska njuta runt i Sverige och stöka runt och ta för sig.  Och jag är väldigt orolig för att massinvandringen ökar riskerna för terrorism och sånt. Sen tycker jag också att den senaste tidens massinvandring har gjort samhället mer otryggt och skrämmande. :'(((


   
SvaraCitera

anonym321123:

           

Jag skulle givetvis kunna göra ett starkt case för hur hundratals miljarder kan användas till att göra bristyrken mer attraktiva. Men ser varken nyttan eller nöjet i det...


   
SvaraCitera
23an
 23an

Lilla Trollungen: På vilket sätt det har blivit massinvandring...? Det är väl bara att gå ut på en offentlig plats och titta sig omkring uppmärksamt, så lär man märka att det är ett land med massinvandring...

haha.
bra exempel...

Lilla Trollungen: det kostar exempelvis pengar som man kunde ha använt till annat istället

Fast nu har varje kommun/landsting en budget att spendera pengar på där man delar upp det efter hur man själva känner är bäst för ens stad/län.
Sen kan vi också ta det med att konst som kostar miljonbelopp kan skrotas helt till förmån för skola och äldre.

Lilla Trollungen: Sen tycker jag också att den senaste tidens massinvandring har gjort samhället mer otryggt och skrämmande. :'(((

Idioter kommer alltid finnas vare sig det är svenskar eller icke-svenskar.
Hoten har ökat, ja, men det innebär inte att varje flykting och asylsökande av andra skäl är potentiell terrorist för det.

Att fler våldsbrott och sexualbrott kommer upp till ytan beror mer på att folk idag vågar anmäla mer snarare än att det har ökat då mörkertalet förr förmodligen var stort.


   
SvaraCitera

23an:

Fast nu har varje kommun/landsting en budget att spendera pengar på där man delar upp det efter hur man själva känner är bäst för ens stad/län.
Sen kan vi också ta det med att konst som kostar miljonbelopp kan skrotas helt till förmån för skola och äldre.

Så de pengar som finns MÅSTE man helt enkelt ha till att bedriva massinvandring?? FörvånadFörvånad Så tycker inte jag det borde vara. GråterGråterGråter

23an:

Idioter kommer alltid finnas vare sig det är svenskar eller icke-svenskar.

Kanske det. Men varför i så fall ta hit fler knäppskallar än vi redan har? Förvånad

23an:

Hoten har ökat, ja, men det innebär inte att varje flykting och asylsökande av andra skäl är potentiell terrorist för det.

Nej, alla flyktingar och asylsökande behöver självklart inte vara potentiella terrorister. Men de skulle så kunna vara. Eller människor som bara helt enkelt gillar terrorism.

23an: Att fler våldsbrott och sexualbrott kommer upp till ytan beror mer på att folk idag vågar anmäla mer snarare än att det har ökat då mörkertalet förr förmodligen var stort.

Det är möjligt att det delvis beror på det, ja. Men jag har svårt att tro att det enbart beror på det. Kan inte hjälpa att jag är rädd. Kan inte hjälpa att jag känner mig otrygg på grund av MASSINVANDRINGEN. LedsenGråter


   
SvaraCitera

23an: Att fler våldsbrott och sexualbrott kommer upp till ytan beror mer på att folk idag vågar anmäla mer snarare än att det har ökat då mörkertalet förr förmodligen var stort.

Innan man av högst oklar anledning valde att sluta registrera etnicitet och bakgrund hos förövare så såg statistiken ut så här:
CkIdteF.jpg
Nordafrikaner förekommer bl.a. 23 gånger oftare än svenskar i våldtäktsdomar. Att det idag skulle se bättre ut är knappast nåt att hoppas på.
Självfallet får en stor ökning av dessa grupper också följder i brottsstatistiken. 


   
SvaraCitera

Lilla Trollungen:

Vi i Sverige blir inte automatiskt skyldiga att låta människor komma hit till vårt land, ifall dessa människors hus blir sönderbombade. Det är hemskt ifall deras hus blir sönderbombade, men det betyder inte att de tvunget måste få komma hit.

Det finns massvis med människor i andra delar av världen som far illa. Sverige kan omöjligtvis hjälpa alla. Men däremot kan Sverige välja att hjälpa vissa. Och det behöver inte nödvändigtvis vara just de som tagit sig hit, genom att låta dem stanna här.

Jag personligen finner absolut INGENTING positivt, med att välkomna hit EN MASSA människor, som en hel del av dem, enligt min uppfattning, riskerar att göra vårt samhälle mer och mer otryggt. Tyvärr. Jag har tyvärr svårt att tycka något annat. Inget annat går helt enkelt in i mitt huvud. :/

Igår var jag på en badstrand. En grupp flyktingpojkar från ett asylboende var där och spelade vollyboll och grillade. De hade tält uppslagna. De verkade glada.

Ibland ser jag mammor, pappor och ett litet barn gå med deras föräldrar.
Det där barnet hade kunnat vara dött eller behövt växa upp utan pappa eller mamma eller utan någon förälder.

Så länge någon ej begått ett brott ser jag ingen rätt att döma och utvisa.
Alla är lika mycket värda.


   
SvaraCitera

Alltså. Det finns ju rimliga argument för bägge sidor. varför måste ni ta de sämsta S:
/konstruktivt tillägg


   
SvaraCitera

HashtagLame: Alla är lika mycket värda.

Är de 1 miljon barn i Sydsudan och norra Nigeria som förväntas dö av svält bara i år lika mycket värda? UNHCR beräknar att det skulle krävas drygt 40 miljarder för att rädda dessa människor. 40 miljarder vi hellre lägger på gymkort och mobilabonnemang åt folk bara under kriteriet "ni lyckades ta er till Sverige". Lilla landet Sverige hade själva kunnat stoppa denna kris för bara en liten del av vad asylinvandringen kostar per år.


   
SvaraCitera