Skrev ihop ett recept på goda muffins då jag vet att många användare vill ha mer recept. Tänkte att det skulle passa bra till nu på söndag, skyltsöndag.
-----------------------------------------------------------------------------
SAFFRANSMUFFINS Cirka 20 st
När julen står för dörren tycker jag att det är dags för lite smarriga recept. Med start nu på söndag. Dagen då man skall strosa runt på gatorna, se på julskyltningen, och sen komma hem till en kopp varm choklad med vispad grädde och en plåt med nybakade godheter. Det kan helt enkelt inte vara någon annan dag än skyltsöndag.
Inför nu lite förändring i julrepertoaren. Saffransmuffins är det perfekta säkra kortet när man inte längre vill baka lussekatter.
Så iväg redan nu och handla hem ingredienserna, sätt någon släkting på bakandet framåt helgen, mamma är alltid bra att ha om man ännu bor hemma. Om du bor själv så får du ta saken i egna händer och helt enkelt röra ihop det kvällen innan. Lördag är ledighetsdagen där man kan satsa på att pyssla lite.
Vi börjar såklart med ingredienserna:
2 deciliter vetemjöl
1 tesked bakpulver
150 gram rumstempererat smör
1 deciliter strösocker
2 ägg
1 påse saffran (0,5 gram)
250 gram grovt riven mandelmassa
Hur gör man då när alla ingredienser är hemhandlade och ligger på köksbänken? Nu är det dags för stegen från ingredienser, via deg, till muffins som får hela huset att lukta så där gudomligt gott.
Gör helt enkelt så här:
Börja med att blanda alla de torra ingredienserna i en stor bunke och ställ den åt sidan för tillfället. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp (har du inte en så går en vanligt visp också bra, men du lär få arbeta mer, så du tjänar på att försöka hitta någon som äger en och låna) och tillsätt den rivna mandelmassan & äggen.
Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna och rör om allt tills det är ordentligt blandat. Som sista handling skall du hälla i saffranet och röra om lite mer, självklart även här tills det är klokt blandat.
Fördela smeten i de muffinsformarna du har hemma, nästan upp till formkanten. Grädda 15-20 minuter i 175 grader för stora, och en något kortare stund för mindre, muffins.
Bon Appétit! Glöm nu inte bort den varma chokladen för att få den perfekta myskvällen.
Jillie Kaaret:
När julen står för dörren så är det dags för lite smarriga recept tycker jag.
Föreslår: När julen står för dörren tycker jag att det är dags för lite smarriga recept.
Jillie Kaaret:
mer. Så du tjänar på
kommatecken istället för punkt
Jillie Kaaret:
en och låna), tillsätt den rivna mandelmassan & äggen.
och tillsätt
Jillie Kaaret:
Som sista handling så skall du hälla i saffranet och röra om lite mer, självklart även här framtill att det är klokt blandat.
Föreslår: Som sista handling skall du hälla i saffranet och röra om lite mer, självklart även här tills det är klokt blandat.
Jillie Kaaret:
Grädda i 15-20 minuter i 175 grader för stora & en något kortare stund för mindre muffins.
Grädda i 15-20 minuter i 175 grader för stora, och en något kortare stund för mindre, muffins.
Jillie Kaaret:
Bon Appétit!Glöm
Mellanrum
Fanken vad du är produktiv Jillie, bra jobbat!
Erik Nahlén:
Fanken vad du är produktiv Jillie, bra jobbat!
Arbetslösheten gör det med en har jag märkt.
Tack för korr
Jillie Kaaret:
n. saffransmuffins
Stort s
Jillie Kaaret:
mamma är alltid ett säkert kort om man ännu bor hemma
Du skrev säkert kort i meningen innan, blir lite upprepande
Jillie Kaaret:
1 påse saffran (0,5 gram, går att köpa i kassan på ICA)
Eller Coop eller Willys eller Konsum eller... Med andra ord tycker jag att du kan stryka Ica
Jillie Kaaret:
ingredienser, till deg, till muffins som
via deg, till muffins
Jillie Kaaret:
Grädda i 15-20 minuter i 175 grader
Du kan gott ta bort första i:et, alltså Grädda 15-20 minuter i 175 grader
Riktigt bra med fler recept!!!
André Vifot Haas:
Du skrev säkert kort i meningen innan, blir lite upprepande
W00t?
Tack för korr
Jag såg nu vad du menade. Ändrade om lite.
Jillie Kaaret:
1 teskedar bakpulver
1 tesked*
Det var den enda jag märkte.
Härligt recept, ska nog satsa på att baka det framöver.
Angelica Capitao:
1 tesked*
oj, där blev det visst lite fel 😀
Angelica Capitao:
ska nog satsa på att baka det framöver.
Gör det gärna, det är otroligt gott. Kickar lussekatters ass, och då älskar jag ändå katterna.
Uppe
Tråden låst