Aviseringar
Rensa alla

Maxwinner självmordstråd


Ämnesstartare

http://ungdomar.se​/forum.php?thread_id=327309&page=1#12226433

Jag har inte flyttat den till känsliga trådar ännu, utifall att han skriver något mer som kan bli bra att veta om något mer eventuellt sker.

Schism har varit i kontakt med polisen och gjort en anmälan.

Om någon av er högre stående, Åtta och André anser att tråden vid tillfället ni är inne ska flyttas så gör det.


   
Citera
Ämnesstartare

Sorry för mitt sena svar, har varit i Göteborg hela helgen med begränsad tillgång till nätet.

Kikade i tråden och allt verkar ha gått bra. Väldigt bra agerat av Schism – sånt här är viktigt att ta på största allvar!

Schism:

Berätta gärna vad du sa till polisen, och vad polisen sa till dig...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

André Vifot Haas:

Sorry för mitt sena svar, har varit i Göteborg hela helgen med begränsad tillgång till nätet.Kikade i tråden och allt verkar ha gått bra. Väldigt bra agerat av Schism – sånt här är viktigt att ta på största allvar!Berätta gärna vad du sa till polisen, och vad polisen sa till dig...

Jag förklarade med sansad ton att en person på internet uttrycker att han vill ta livet av sig och att jag - i egenskap av moderator på aktuellt forum - sitter på några relevanta uppgifter (tack, Xisco). De jag pratade med frågade om vilka preparat han tagit och i vilken mängd. De bad också om Maxwinners namn och undrade över hans ungefärliga ålder. "Runt tjugo", svarade jag. Efter ett par vidarekopplingar hamnade jag hos insatsgruppen som avslutade samtalet med att de skulle se över situationen och ev. ringa tillbaka. Jag hänvisade till "högre instans" för detaljerade frågor om Maxwinners användare, men de nöjde sig med det jag citerade från tråden.

Skriva från mobil = rörigt.


   
SvaraCitera
Keeper

Bra agerat Schism. Better safe than sorry.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Schism:

Jag förklarade med sansad ton att en person på internet uttrycker att han vill ta livet av sig och att jag - i egenskap av moderator på aktuellt forum - sitter på några relevanta uppgifter (tack, Cisqo). De jag pratade med frågade om vilka preparat han tagit och i vilken mängd. De bad också om Maxwinners namn och undrade över hans ungefärliga ålder. "Runt tjugo", svarade jag. Efter ett par vidarekopplingar hamnade jag hos insatsgruppen som avslutade samtalet med att de skulle se över situationen och ev. ringa tillbaka. Jag hänvisade till "högre instans" för detaljerade frågor om Maxwinners användare, men de nöjde sig med det jag citerade från tråden.Skriva från mobil = rörigt.

Vad jag förstått det som har de inte ens tagit tag i det såpass långt att de varit i kontakt med honom?
Har polisen hört av sig till dig efter ditt samtal?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Xisco:

Vad jag förstått det som har de inte ens tagit tag i det såpass långt att de varit i kontakt med honom?Har polisen hört av sig till dig efter ditt samtal?

Troligtvis inte. Nej, de hörde inte av sig igen.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jäkligt dåligt av dem...


   
SvaraCitera
Åtta

Xisco:

Jäkligt dåligt av dem...

Det är polisen vi snackar om. De skulle ju vara tvungna att lämna kontoret, och dessutom varken få slå eller arrestera någon! [party]

Lämnade du (Schism) förresten hans namn till polisen? Jag kommer inte ihåg vad han heter, men jag tror att Mimmi känner honom lite, så hon vet säkert - om du inte vet, alltså.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Åtta:

Det är polisen vi snackar om. De skulle ju vara tvungna att lämna kontoret, och dessutom varken få slå eller arrestera någon! Lämnade du (Schism) förresten hans namn till polisen? Jag kommer inte ihåg vad han heter, men jag tror att Mimmi känner honom lite, så hon vet säkert - om du inte vet, alltså.

Ja, namn, IP-adress och ungefärlig ålder.

Ämnar att stava Xisco rätt i fortsättningen, btw.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Schism:

Jag förklarade med sansad ton att en person på internet uttrycker att han vill ta livet av sig och att jag - i egenskap av moderator på aktuellt forum - sitter på några relevanta uppgifter

Mycket bra! Ska styra upp ett modmöte i januari/februari där vi gemensamt kan diskutera bland annat sådana här saker. Innan dess ska jag träffa Föreningen Psykisk hälsa och höra vad de har för tips och riktlinjer att dela med sig av.

Vet att jag snackat om det här ett bra tag nu, men tyvärr tar saker och ting ofta mycket längre tid än vad man tänkt och vill... [sad]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Polisen hade tydligen brutit upp Maxwinners dörr. De ingrep, med andra ord!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Schism:

Polisen hade tydligen brutit upp Maxwinners dörr. De ingrep, med andra ord!

Har du någon aning om hur allvarligt menad hans tråd var? Och hur han mår idag?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

André Vifot Haas:

Har du någon aning om hur allvarligt menad hans tråd var? Och hur han mår idag?

Av det han skrivit på forumet att döma har han mått väldigt dåligt och haft svårt att hålla sig borta från alkoholen - med detta i åtanke drog jag slutsatsen att det vore dumt att chansa. Han verkar ju för övrigt känna sig bättre nu när han fått hjälp (kontakt med psykiatrin, medicin).


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ja, nu snokar jag igen men vill ju se vad ni diskuterar och kommer fram till här i moderatorvärlden.

MEN jag tänkte bara berömma er alla för det ni har gjort här (särskilt Schism). Maxwinner har pratat med mig på facebook ett flertal gånger om att han vill dö och han har även rätt nyligen erkänt för mig att han har försökt ta sitt liv för ett tag sedan. Jag vet inte om det var vid detta tillfälle men om det var så har ni räddat ett liv.

Den här hemsidan är fantastisk. Ni är fantastiska.

Schism: .

André Vifot Haas: ?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tack. Jag blev riktigt orolig för honom.


   
SvaraCitera