Aviseringar
Rensa alla

miljöpartiet tänker bedriva bidragspolitik med pengar som inte finns


Ämnesstartare

Roslagsvatten AB:

vaddå, du likställer James Tobin med historiker som förnekar förintelsen, känns väldigt desperat...

Du använder dig av auktoriteter på ett skrämmande sätt. Det är okej att använda dem för att stärka sina egna åsikter och grunderna bakom dem, men det är inte okej att säga att andra är idioter för att de inte håller med denna auktoritet.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Anarkandi:

Det är okej att använda dem för att stärka sina egna åsikter och grunderna bakom dem, men det är inte okej att säga att andra är idioter för att de inte håller med denna auktoritet.

det är inte en fråga om auktoritet utan en fråga om vetenskap, ekonomi är inte gissningar utan ekvationer och dylikt. om jag säger att 1+1 = 3 och du säger 2, kan jag då säga: bara för att auktoriteter säger att det är 2 så är det inte rätt?

Tobin är ingen auktoritet, tyvärr. han är vetenskapsman och hittills har ingen lyckats motbevisa hans teori, men om du nu kan göra det så vore den en smärre sensation då den skulle göra om modern ekonomi från grunden. 200 års forskning och arbete visa sig var helt fel. anarkandi har upptäckt hur ekonomin fungerar. lägg ner.

det är inte en fråga om att inflation-är-positivt-teori kommer från en auktoritet, det handlar om att det lagts fram bevis för en teori och ingen har lyckats falsifiera dessa.

däremot har i-princip alla teorier om förintelsen kunnat dementeras eller bekräftas. vissa saknar belägg och det gör dom ofullständiga.


   
SvaraCitera

tänk utanför ramarna[smile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera