Aviseringar
Rensa alla

Min pappas fru


Ämnesstartare

Hej! Här kommer ett långt inlägg 

För ungefär 12 år sedan blev min pappa tilsammans med en tjej (jag var då 6 år) och de flyttade ihop till hennes stad som ligger ungefär 2 timmar bort.

Under hela denna tiden har hon visat flera gånger att hon inte gillar mig , trots att hon försöker vara trevlig och snäll så står hon inte ut med mig mer än en helg. När jag var runt 10 år sa hon att jag var för lik min mamma. Alltid kastar hon skit på min mamma (som för övrigt fått uppfostra 4 barn helt ensam) 

Hon har även sett till att pappa inte alls bidrar ekonomiskt till mig och mina syskon utan istället går hans lön till henne och hennes son ( men även till resor och fina restauranger)

Jag har alltid försökt vara snäll och har aldrig betett mig dåligt mot henne trots att hon många gånger betett sig väldigt dåligt. Och min pappa säger såklart ingenting när hon är dryg. 
När jag var i tonåren slutade jag bry mig om mig och min pappas relation för jag tyckte att han förändrats genom att alltid bara framföra hennes åsikter , såg alltid henne genom honom. 

Men sen för ett tag sedan åkte jag och min pappa utomlands tillsammans med min bror! Och min pappa blev en helt annan människa under veckans gång, jag insåg hur mycket jag verkligen saknar honom.  jag försökte fråga honom lite om han och hans frus relation och han tyckte den var jätte bra. 

När vi kom hem till pappa igen så uppstod det ett bråk mellan mig och min bror vilket gjorde att jag impulsivt beställde en resa hem till mamma (en dag tidigare än bestämt) och min pappas fru blev rasande på mig och pratade med pappa om mig när jag stod brevid , hon sa saker som att jag var egotrippad , att jag inte var tacksam för resan och om han betalade min biljett hem så skulle hon inte prata med honom mer. 

Denna händelse var ingen big deal egentligen , men det brast för mig och jag skrev ett långt sms till henne när jag kom hem , skrev inget elakt men jag tog upp saker jag tyckte var jobbiga som hon gjort och berättade hur jag kände över det hon sagt. Pratade även med pappa som sa att han skulle prata med henne vilket han antagligen inte vågade sen.

Hon svarade inte på smset , och jag saknar min pappa så sjukt mycket men jag vågar typ inte ringa honom , han ringer inte mig heller , och vill definitivt inte åka dit när hon är där. 

12 år har dom varit tilsammans och jag skulle aldrig be honom att göra slut då jag vet att han är lycklig med henne (detta beteende har hon ju inte mot dom hon gillar) 

Vad borde jag göra? Har sagt hur jag känner och jag VET att hon aldrig kommer ändra sig , och VET också att min pappa inte kan säga till henne då hon typ styr hans liv 


   
Citera

Hon verkar hemsk, din pappas nya fru...:/ Jag har inte vart med om liknande själv så det är svårt att relatera till det men jag kan tänka mig att det måste vara skitjobbigt för dig. jag förstår det som att du försökt förmedla hur du känner till dom? Tycker det är starkt av dig att prata med din pappa och även att du skrev det där smset till din pappas nya fru! Vet inte riktigt vad jag ska säga, men antingen kanske du ska försöka prata med nån av dina föräldrar igen eller ta hjälp av nån utomstående? (släkting, kurator eller nån annan vuxen du har förtroende för) Hoppas det löser sig snart!


   
SvaraCitera

Min pappa var tsm med en liknande kvinna i ca 10 år innan han förstod att hon var  en hemsk person. Nu har jag fått reda på att hon är narcissist och efter ha googlat en del om den sjukdomen/personlighetsstörningen ser jag snabbt att typ allt stämmer in på henne. Din styvmamma kanske också är narcissist? Om det nu skulle vara fallet om du anser att det mesta stämmer in kan du skicka pm till mig kan jag ge dig lite råd. Vet verkligen hur du känner dig för levde med den kvinnan i 10 år. Du ska iaf veta att du inte gör nåt fel, hon verkar inte vara friskt <3


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

eisca:
Hej! Här kommer ett långt inlägg 

För ungefär 12 år sedan blev min pappa tilsammans med en tjej (jag var då 6 år) och de flyttade ihop till hennes stad som ligger ungefär 2 timmar bort.

Under hela denna tiden har hon visat flera gånger att hon inte gillar mig , trots att hon försöker vara trevlig och snäll så står hon inte ut med mig mer än en helg.

Hon kanske tycker att du är jobbig eller påminner om henne så du blir obehaglig


   
SvaraCitera

Blev en novell av egna erfarenheter. Ta inte mitt ord för allt, och känn efter vad som känns rätt och fel för dig. Skrev det lite luddigt men började få bråttom ber om ursäkt för det...

Varför inte umgås med henne också, varför ska hon säga nej till det? Isåfall är det hon som gör fel. Börja ta mer plats och dominera med din glädje och personlighet och bara kärlek. Hon kan inte argumentera mot det. Hon kan inte hindra dig från en relation med honom. Börja ha ensamtid med din pappa, såsom hon har ensamtid med honom. Som sagt ta mer och mer av den platsen hos din pappa som du redan äger. Låter som att hon försöker försvaga er relation för att själv ta större plats.

Du är också flickan i din pappas liv, och du kommer alltid ha hans bästa intresse, ingen annan. Du är hans riktiga familj. Hon kan inte förneka att du finns där, tyvärr- du är en del av din pappa och hon KOMMER få HELA paketet. Älskar hon honom så accepterar hon hela paketet.

Du kanske läser av saker hos henne som din pappa inte ser. Det brukar vara så.
Varför ska någon kvinna ens begära pengar av någon hon älskar? Är det kärlek eller utnyttjande? Jag vet bara att man inte kräver pengar av sin partner om man verkligen älskar dem. Kanske kan det vara så att hon är ute efter hans pengar?

Din far är väl rädd för att säga ifrån för att han förmodligen får konsekvenser annars. Men vilken välvillig person ger någon annan konsekvenser & "dilemmor" till mannen hon älskar och hans barn? Om hon inte älskar er, kan hon då verkligen helt älska honom också? Bara min egen logik.

Hon påminner så himla mycket om någon jag känner som var väldigt materiell och tänkte bara på att ta pengar av hennes pojkvän för hennes barns skull.

Hennes son är ju allt hon bryr sig om egentligen, och tror knappast hon bryr sig mer om din pappa än hennes son. Verkar som att allt ska bli hennes vilja och inte din pappas. Vad är det för samspel? Det är inte att vara partner. Älskar man någon så älskar man de personerna som sin partner älskar och respekterar dem. Känns som att hon inte verkar respektera din pappa.

Tänker även att din pappa kanske behöver inse det här och inte låta någon 'bossa' runt honom; för det är att förminska någon. Är man i en relation där man blir förminskad så är man i en skadlig relation där man inte blir upplyft. Kärleken lyfter upp, inte trycker ner.

Om hon får honom i längre avstånd från er så kan hon inte vara en person som verkligen bryr sig om honom. För er pappa älskar ju er- varför skulle hon inte respektera det om hon tänkte på hans lycka? Separerar hon er så tänker hon inte på hans lycka.
Jag vet inte... Låter som att hon kan vara en sån som manipulerar folk med bestraffning för att få sin vilja fram. Låter inte som kärlek i mina öron.

Det kanske inte går att säga såhär till din pappa, men han borde verkligen testa henne, om hon verkligen älskar honom så är hon kvar med honom om han inte ger henne pengar. Han måste bli medveten om och informeras om att det finns kvinnor som bara är materiella och utnyttjar män på pengar.

Men var försiktig, du vet bäst själv svaren och följ din känsla i det här och vad du känner vad som behöver sägas osv. Sträva efter att få den rätta bilden, och lita inte på att alla utanför här har rätt svar, utan att du väljer att lyssna på det som kan gynna dig i det här så det sköts om på sätt som hjälper dig i situationen.

Jag bara babblar utefter mina egna erfarenheter med min far och hans tjej som min syster övertalade min far att hon bara manipulerar honom för att ta hans pengar, och min syster förutspådde saker som denna "nya kvinnan" skulle göra, och det hände också. Så han insåg det tillslut, lyssnade på syrran och lämnade kvinnan. Hänt samma sak två gånger.

Det dessa "materiella" kvinnor (typ narcissister, finns även män) är experter på att ljuga och manipulera sanningen (typ lägga falsk ord i munnen på dig) för att övertala att det är du som är galen och inte dem. Varje litet snedsteg du gör/säger använder dem emot dig för att dem kanske har en gömd intention att kapa bort kontakten med dig och din pappa. Detta KANSKE kan vara för att dem VET att du har din pappas bästa intresse, och dem vill kunna "hosta ut hans stålar" lite bättre när inte ni finns omkring och kan påpeka detta. Samtidigt så förstår er pappa inte att hon gör detta.

Delar bara med mig av min egen erfarenhet för att ge medvetenhet, säger inte att det är så hos dig. Men vet bara att det inte är kärlek om man inte är känslig mot sin partners familj och bara tänker på sin egen. Det bevisar bara till vilken mängd hon egentligen älskar din pappa, och att det är möjligt att det mer är utnyttjande hon är ute efter.

Fortsätt nå ut till vettiga vänner/folk som kan ge mer tips och råd.
Lycka till


   
SvaraCitera

Alltså ingen aning, hon kanske kan va jätte snäll och ni bara behöver umgås mer. Som sagt, det är på känn och det jag sa kanske inte stämmer överens för dig osv


   
SvaraCitera

Vill bara berätta (för blev chockad av våra sammanträffanden, det är därför jag tar din text på allvar, för jag såg mig själv i det här och jag bryr mig...) och måste säga att min pappa tillslut träffade en bra kvinna när jag var 6 år gammal. Och vi är fem barn.. Efter att min syrra jagat bort två parasiter från min pappas liv genom att upplysa honom om hur vissa kvinnor/människor funkar, och för att hon var säker i sin känsla över situationen att nåt inte stämmer (hon är bra på att tala och inspirera också).

Den nya kvinnan var en ängel i min pappas liv... Du anar inte vad hon gjorde för min pappa. Hon älskade verkligen honom, och oss också. Hon sa alltid positiva saker om honom och om oss. Hon gjorde så att vi fick bättre kontakt med vår pappa, och stärkte och uppmuntrade oss alltid. När min bror och pappa bråkade och inte pratade med varandra så fick hon pappa att säga förlåt och ta kontakt igen. Vid många fler tillfällen har hon hjälpt oss.

Hon hade det svårt med ekonomin själv men tog aldrig pengar av min pappa, även om hon visste att min pappa hade bra med pengar. Hon försörjde sig själv, även hur svårt hon hade det. Vi blev bra vänner jag och hon. Hon har vart som en andra mamma för mig.
Vet att det låter för bra för att vara sant men jag kan knappt tro det själv ibland och är oändligt tacksam, men vi kämpade också för att han skulle ha en bra tjej. (Men kom ihåg det är ändå bättre att vara själv än att tillåta 'giftiga' människor in i ens liv.)

Men tänk inte nu att "åh den här tjejen fick en bra extra mamma som jag aldrig kommer få" - Det är såhär bra relationer SKA se ut och ska vara. När man inte accepterar lägre än det så får man det goda och bättre om man inser att man är värt det och bestämmer dig för att det är det enda som ska finnas i ditt liv (pratar om din vänkrets nu också).

Jag säger bara att den rätta tjejen för din pappa kommer också vara rätt för er. Jag lovar dig. Det är såhär det ska vara. Möter han en kvinna som inte stärker/lyfter upp honom och hans familj - kasta bort dem, det är giftiga människor i ens liv som inte har ditt eller din pappas bästa intresse även om de är duktiga divor på att spela.

Jag har erfarenheten om detta, lita alltid på din känsla när nåt inte stämmer/eller tvärt om.
Du måste på nåt sätt, på ett bra & positivt men allvarligt sätt upplysa din pappa om hur vissa kvinnor fungerar, och hur det verkligen ska se ut och vad kärlek verkligen är. För han verkar inte veta/se hela bilden. Om du gör det så är det eran plikt att framföra det på ett bra sätt till honom så han förstår. Gör inte att det låter negativt eller att du "ser rädd ut för din pappas fru" när du säger det till din pappa. Var försiktig med hur du säger det. Om inte du tror att du kan säga det på ett bra sätt, så vänta på rätta orden, eller vänta på någon som kan hjälpa dig säga det på ett bra sätt. Och säg inte något som kan får det att verka som att du "bara vill ha bort henne". För fram till honom/bevisa alltid att du bara alltid tänker på hans bästa och agerar ju när du ser någonting som inte stämmer här.

Ta hjälp! Nå ut till folk, t.om. bekanta som du träffar som kan se problematiken i det här och som Vet och Ser vad som står på här, som Kan det här och vet vad du pratar om- och -kanske kan- kliva in i ert liv för att påverka positivt. Folk som vet ur man når ut till någon med kärlek, som förklarar bra som vet hur man inspirerar till bättre idéer, (som kan prata bra, förstår bra och inspirerande). Ta hjälp av dessa människor. Dem finns omkring dig om du fortsätter söker upp dem.

Sedan om din pappa vill ha någon bra kan han inte vara rädd för att säga hej då till dåliga beteenden, och avsluta sådana relationer.
Och tro på att det väntar något bättre... Din pappa verkar vara jätte snäll, väldigt godtrogen mot alla verkar det som, (som jag även faktiskt ser att du är också, och sluta aldrig vara den godhjärtade personen du är... Man måste bara lära sig att se människors verkliga intentioner och inte acceptera det oacceptabla). Han borde säga nej till kvinnor som ens är kapabla till att vara elaka och borde själv inte acceptera sånt beteende, oavsätt "hur bra dem ser ut". Han förtjänar så mycket bättre. För han är bra och det är du också, och ni ska inte acceptera människor i ert liv som trycker ner och lever på att förminska/försämra andra för att själva se större och bättre ut. Inse ert värde och hur bra ni är och lär er lugnt och sansat och kärleksfullt säga nej till dessa människor och aldrig låta någon sådan komma in i ert liv.

Anledningen till att jag är hård när jag pratar är för att jag vet allvaret i vad man tillåter in i sitt liv (:bra och positiva vänner t.ex. som inte utnyttjar) och vikten i att aldrig släppa in folk med översittande/egoistiska beteenden. Har bara själv lärt mig att dessa människor har negativa inflytanden i i.a.f. mitt liv och har lärt mig tillslut att jag inte förtjänar sånt och jag SKA ha bättre, även om det tar evigheter tills det kommer. För jag är en riktigt bra människa, även om andra som gör dåliga saker; försöker utnyttja/ försöker få mig att se dåligare ut än dem... För dessa människor VET att du är bra och dom vill verka bättre själva genom att förminska dig, och dem använder sin "smarthet" för att göra det också. Och dem önskar dem vore bättre människor tro mig, men dem kan inte finna den kärleken och godheten i sig själv som dem ser att du själv har... Och dem är svartsjuka på det...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Prata med din pappa, det är väl han som borde bry sig 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Moongoose :
Prata med din pappa, det är väl han som borde bry sig 

Har pratat med honom om det.. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Emmanicolinaaa:
Hon verkar hemsk, din pappas nya fru...:/ Jag har inte vart med om liknande själv så det är svårt att relatera till det men jag kan tänka mig att det måste vara skitjobbigt för dig. jag förstår det som att du försökt förmedla hur du känner till dom? Tycker det är starkt av dig att prata med din pappa och även att du skrev det där smset till din pappas nya fru! Vet inte riktigt vad jag ska säga, men antingen kanske du ska försöka prata med nån av dina föräldrar igen eller ta hjälp av nån utomstående? (släkting, kurator eller nån annan vuxen du har förtroende för) Hoppas det löser sig snart!

Hon har självklart bra sidor med men eftersom att hon inte gillar mig får jag inte se dom sidorna så ofta , jag hoppas också att det löser sig  :/ 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

jackie97:
Min pappa var tsm med en liknande kvinna i ca 10 år innan han förstod att hon var  en hemsk person. Nu har jag fått reda på att hon är narcissist och efter ha googlat en del om den sjukdomen/personlighetsstörningen ser jag snabbt att typ allt stämmer in på henne. Din styvmamma kanske också är narcissist? Om det nu skulle vara fallet om du anser att det mesta stämmer in kan du skicka pm till mig kan jag ge dig lite råd. Vet verkligen hur du känner dig för levde med den kvinnan i 10 år. Du ska iaf veta att du inte gör nåt fel, hon verkar inte vara friskt <3

Hon vill alltid va i centrum och verkar bli sur/svartsjuk när jag får uppmärksamhet av släktingar / pappa, sen ska hon ska alltid förlöjliga det jag säger , och ALLTID ha en annan åsikt än mig. Tack så mycket❤


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Bandit.:

Hon kanske tycker att du är jobbig eller påminner om henne så du blir obehaglig

Ja kanske , men å andra sidan är jag där 3-4 gånger om året numera , och hon inte en enda helg kan stå ut med att inte säga något elakt till mig 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Kalcium555:
Blev en novell av egna erfarenheter. Ta inte mitt ord för allt, och känn efter vad som känns rätt och fel för dig. Skrev det lite luddigt men började få bråttom ber om ursäkt för det...

Varför inte umgås med henne också, varför ska hon säga nej till det? Isåfall är det hon som gör fel. Börja ta mer plats och dominera med din glädje och personlighet och bara kärlek. Hon kan inte argumentera mot det. Hon kan inte hindra dig från en relation med honom. Börja ha ensamtid med din pappa, såsom hon har ensamtid med honom. Som sagt ta mer och mer av den platsen hos din pappa som du redan äger. Låter som att hon försöker försvaga er relation för att själv ta större plats.

Du är också flickan i din pappas liv, och du kommer alltid ha hans bästa intresse, ingen annan. Du är hans riktiga familj. Hon kan inte förneka att du finns där, tyvärr- du är en del av din pappa och hon KOMMER få HELA paketet. Älskar hon honom så accepterar hon hela paketet.

Du kanske läser av saker hos henne som din pappa inte ser. Det brukar vara så.
Varför ska någon kvinna ens begära pengar av någon hon älskar? Är det kärlek eller utnyttjande? Jag vet bara att man inte kräver pengar av sin partner om man verkligen älskar dem. Kanske kan det vara så att hon är ute efter hans pengar?

Din far är väl rädd för att säga ifrån för att han förmodligen får konsekvenser annars. Men vilken välvillig person ger någon annan konsekvenser & "dilemmor" till mannen hon älskar och hans barn? Om hon inte älskar er, kan hon då verkligen helt älska honom också? Bara min egen logik.

Hon påminner så himla mycket om någon jag känner som var väldigt materiell och tänkte bara på att ta pengar av hennes pojkvän för hennes barns skull.

Hennes son är ju allt hon bryr sig om egentligen, och tror knappast hon bryr sig mer om din pappa än hennes son. Verkar som att allt ska bli hennes vilja och inte din pappas. Vad är det för samspel? Det är inte att vara partner. Älskar man någon så älskar man de personerna som sin partner älskar och respekterar dem. Känns som att hon inte verkar respektera din pappa.

Tänker även att din pappa kanske behöver inse det här och inte låta någon 'bossa' runt honom; för det är att förminska någon. Är man i en relation där man blir förminskad så är man i en skadlig relation där man inte blir upplyft. Kärleken lyfter upp, inte trycker ner.

Om hon får honom i längre avstånd från er så kan hon inte vara en person som verkligen bryr sig om honom. För er pappa älskar ju er- varför skulle hon inte respektera det om hon tänkte på hans lycka? Separerar hon er så tänker hon inte på hans lycka.
Jag vet inte... Låter som att hon kan vara en sån som manipulerar folk med bestraffning för att få sin vilja fram. Låter inte som kärlek i mina öron.

Det kanske inte går att säga såhär till din pappa, men han borde verkligen testa henne, om hon verkligen älskar honom så är hon kvar med honom om han inte ger henne pengar. Han måste bli medveten om och informeras om att det finns kvinnor som bara är materiella och utnyttjar män på pengar.

Men var försiktig, du vet bäst själv svaren och följ din känsla i det här och vad du känner vad som behöver sägas osv. Sträva efter att få den rätta bilden, och lita inte på att alla utanför här har rätt svar, utan att du väljer att lyssna på det som kan gynna dig i det här så det sköts om på sätt som hjälper dig i situationen.

Jag bara babblar utefter mina egna erfarenheter med min far och hans tjej som min syster övertalade min far att hon bara manipulerar honom för att ta hans pengar, och min syster förutspådde saker som denna "nya kvinnan" skulle göra, och det hände också. Så han insåg det tillslut, lyssnade på syrran och lämnade kvinnan. Hänt samma sak två gånger.

Det dessa "materiella" kvinnor (typ narcissister, finns även män) är experter på att ljuga och manipulera sanningen (typ lägga falsk ord i munnen på dig) för att övertala att det är du som är galen och inte dem. Varje litet snedsteg du gör/säger använder dem emot dig för att dem kanske har en gömd intention att kapa bort kontakten med dig och din pappa. Detta KANSKE kan vara för att dem VET att du har din pappas bästa intresse, och dem vill kunna "hosta ut hans stålar" lite bättre när inte ni finns omkring och kan påpeka detta. Samtidigt så förstår er pappa inte att hon gör detta.

Delar bara med mig av min egen erfarenhet för att ge medvetenhet, säger inte att det är så hos dig. Men vet bara att det inte är kärlek om man inte är känslig mot sin partners familj och bara tänker på sin egen. Det bevisar bara till vilken mängd hon egentligen älskar din pappa, och att det är möjligt att det mer är utnyttjande hon är ute efter.

Fortsätt nå ut till vettiga vänner/folk som kan ge mer tips och råd.
Lycka till

Tack så mycket , jag tror inte att hon endast är med min pappa för pengarna , men jag märker att hon mycket hellre hade viljat att han var barnlös , hon gillar ingen av oss speciellt mycket och hon får pappa att ge oss mindre pengar för att själv få mer till deras familj.

Jag kan inte fråga min pappa om pengar eller något annat utan att han måste fråga henne , trots att det är han som är den som tjänar pengarna , och i slutändan blir alltid svaret ett nej... 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Kalcium555:
Alltså ingen aning, hon kanske kan va jätte snäll och ni bara behöver umgås mer. Som sagt, det är på känn och det jag sa kanske inte stämmer överens för dig osv

Jag har umgåtts med henne och hon är snäll i början / ibland men det känns förfalskat , som att hon verkligen anstränger sig för att va trevlig , sen kommer de elaka kommentarerna smygande ... antigen mot mig eller riktat mot min mamma , jag har visat vem jag är så jag tror inte det skulle hjälpa att vi umgicks mer.

Tack för dina tips tog verkligen åt mig av det du skrivit! Ska försöka prata med honom när vi är ensamma ❤


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

eisca:

Har pratat med honom om det.. 

Okej det verkar rimligt Rodnar


   
SvaraCitera