Nej, musik är inte ett område som många tror. Det är inte som ett område som fotboll eller musikskapande som man kan gilla eller ogilla.
Ja, det finns det, känner till några sådana.
Inreeld:
Eftersom det finns sån bredd och variation på musiken borde det finnas musik som passar alla. Eller?
Jo, men det gäller ju att upptäcka den sortens musik då, och det är inte säkert man gör.
internet:
Hur ska du redovisa projektarbetet, och har du något mål med det?
Jag vet inte än hur själva redovisningen ska gå till. Det är mest en uppsats jag ska skriva. Musikterapi och sånt kommer det handla om. Målet är att fördjupa mig inom musiken som språk utan ord och musikens roll i samhället.
Inreeld:
Målet är att fördjupa mig inom musiken som språk utan ord och musikens roll i samhället.
Intressant ändå. Vill höra slutsatserna sen!
Inreeld:
Hej.. Jag undrar om ni känner någon eller tror att det finns människor som seriöst avskyr musik.
Jag finns. Jag gillar inte musik. Jag tycker det är ett extremt överskattat fenomen. Jag irriteras av alla som lyssnar på det.
sylar:
Nej, musik är inte ett område som många tror. Det är inte som ett område som fotboll eller musikskapande som man kan gilla eller ogilla.
Det är det väl visst? Det råkar bara vara väldigt utbrett.
Inreeld:
Känner du ingen som undviker musik? =)
Hade en klasskompis från sjuan till nian som verkligen blev aggresiv och höll för öronen så fort nån satte på musik när han var i närheten, riktigt irriterande ibland
The King in Yellow:
Det är det väl visst? Det råkar bara vara väldigt utbrett.
Nej, det är det inte alls. Musik är musik, biljard är en annan sak och din mamma är en helt annan sak. Den första är en konstform som förmedlar ljud som kan uppfattas på olika sätt, det andra är ett spel som man antingen gillar eller ogillar, det tredje knullade jag i onsdags, så gtfo.
de som "ogillar" musik har haft för lite kontakt med det eller är jävligt dåliga på att lyssna
internet:
Hur ska du redovisa projektarbetet, och har du något mål med det?
Jag har redovisat nu. Och det jag kom fram till är att alla männsikor lyssnar på musik utifrån sitt eget perspektiv. vilket gjorde att jag kunde dela in musiklyssnandet i olika kategorier. jag presenterade det som att det var olika dörrar som musiken gick igenom innan man kände av musiken. Dörrarna färgar av sig på musiken vilket avgör hur man reagerar när man hör en låt. jag använde mig av powerpoint.
Jag lärde mig ganska mycket under arbetet. det var otroligt intressant.
tex lärde jag mig att en sändare av musiken kan störa musikens framfart helt och hållet. Vad jag menar med sändare kan vara: musikvideo, text, musiker, låtskrivare, bildspel osv. Det är sådant som är ihopkopplat med musiken. Bilden som sänds ut med musiken kan dominera bort musiken om den är tillräckligt stark.
Inreeld:
Bilden som sänds ut med musiken kan dominera bort musiken om den är tillräckligt stark.
ja, det kan jag tänka mig, verkligen.
vill också studera detta pga intressant. en sändare borde ju också kunna förbättra musiken, i så fall?
Avregistrerad:
. Musiksmak har nog också väldigt mycket med minnen, identitet och associationer att göra, i kombination med musikens matematiska uppbyggnad som sådan.
Sant! Mycket av hur vi lyssnar på musik har att göra med vår personlighet, bakgrund och vårt förflutna, våra ambitioner och vår nutid. vissa personer blandar lättare in känslor än andra. En del hatar musik, då kommer musiken verkligen inte fram som den var tänkt. det är vad jag kallar störning i sändningen. Dörren blir helt stängd kan man säga.
Det kan vara bra att veta en del såna här saker, för att man inte ska överskatta instrumental musik, speciellt om man vill lägga fram något budskap och vill att så många människor som möjligt ska höra och förstå, då behöver man vara tydlig. det visade mitt projektarbete. tydlighet kan man ge genom text eller en tydlig musikvideo. att bilden och musiken har samma karaktär är viktigt.
internet:
vill också studera detta pga intressant. en sändare borde ju också kunna förbättra musiken, i så fall?
Som sagt, ja sändaren kan peka på det du vill säga.
genom att instrumental musik tolkas helt individuellt från lyssnarens sida, Och kanske till och med tolkas till motsatsen, det är ibland nästan så att säga random hur musiken träffar hjärnan.
Känslolivet sitter i limbiska hjärnan, och känslor är såå många olika som finns. När ljudvågorna omvandlas till signaler som går till hjärnan antar jag att den hamnar i den estetiska sidan, eller limbiska delen, där inte ord uppfattas. (ord uppfattas i den nya hjärnan) så måste man sätta ihop musiken med rätt sändare om man vill berätta vad man verkligen vill säga.
internet:
ja, det kan jag tänka mig, verkligen.
vill också studera detta pga intressant.
hej på dig förresten 🙂 kul att du är inne här