Aviseringar
Rensa alla

När sker nästa terrordåd i Sverige?


ekivok ekvilibrist: Statistik från Pew visar att majoriteten av världens muslimer är lika oroade för islamistisk extremism som människor i väst är. Du brukar själv stödja dig på statistik därifrån för att visa att homofobiska åsikter (mycket riktigt) är utbredda i muslimska länder, så du borde rimligen kunna ta till dig det här också.

www.pewglobal.org/2014/07/01/concerns-about-islamic-extremism-on-the-rise-in-middle-east/

Din länk bekräftar precis det jag påstod, (vilket inte är så konstigt när det är den källan jag brukar använda). Din länk bekräftar alltså att det inte handlar om en liten grupp av världens muslimer som stödjer terrororganisationer utan att det istället rör sig om en förhållandevis stor minoritet. 

Stödet för Hamas ligger på 20-40% beroende på land. Stödet för Hizbollah ligger på 15-30%. Stödet för självmordsbombning som metod ligger på allt från 20 till 60%. Det är en väldigt stor minoritet med tanke på att det finns 1.6 miljarder muslimer. Vi pratar alltså om hundratals miljoner som stödjer terror och som dessutom många gånger lever i de länder som Sverige tar emot flest flyktingar ifrån. 

ekivok ekvilibrist: Det är lite dumt att likställa i sanning extremistiska organisationer som al-Qaida och IS med vanliga muslimer. Majoriteten tar garanterat avstånd från den typen av extremism. Bättre är att prata om hur islam är en väldigt auktoritär och konservativ religion och att det i sig är problematiskt som fan. Det är lite lustigt, för i grunden är det samma skit som SD, Front National, Jobbik och liknande europeiska höger(extrema)partier torgför - det är bara en fråga om gradskillnader mellan dem - men det tycks dess sympatisörer vara fullständigt oförmögna att begripa.

Jag har aldrig likställt IS med vanliga muslimer. Det enda jag säger är att det inte rör sig om en försvinnande liten minoritet som många ofta hävdar. Tar majoriteten av världens muslimer av stånd från den typen av extremism? På sina håll, ja, men inte överallt. Titta själv på spalten "Never", dvs muslimer som säger att självmordsbombning aldrig kan rättfärdigas:

Muslim Views on Suicide Bombing

Jag tycker själv att det blir missvisande att tala om islam som en enda tolkning men tar man exempelvis de värderingar om kvinnor, demokrati, terrorism som bevisligen är utbredda bland muslimer så är dessa inte överhuvudtaget i närheten av vad SD tycker. Att göra den jämförelsen blir att bagatellisera det förtryck som så många människor utsätts för i islams namn.


   
SvaraCitera

mens:

Något mellanting skulle jag väl säga. Det beror ju på utbildningsnivå, hur pass religiösa de är, vilket land de kommer ifrån etc.

Den här bilden tycker jag visar ganska bra hur många av världens muslimer som har "västliga" värderingar:

gsi2-overview-9

Det handlar alltså enbart om mellan 10-30% som säger att homosexualitet, sex utanför äktenskap och att dricka alkohol INTE är moraliskt fel. 


   
SvaraCitera

Niklas: Din länk bekräftar precis det jag påstod, (vilket inte är så konstigt när det är den källan jag brukar använda). Din länk bekräftar alltså att det inte handlar om en liten grupp av världens muslimer som stödjer terrororganisationer utan att det istället rör sig om en förhållandevis stor minoritet.

Klart att det finns oroväckande många muslimer som stödjer terroristorganisationer och/eller terror i politiskt-religiöst syfte, men man kan också med fog säga att majoriteten tar klart avstånd från islamistisk terrorism. Så Anonym001 har förmodligen rätt i att majoriteten tar avstånd från IS också och att det mer än något annat handlar om tvång i de områden IS tagit över. Ändå antyder du alltså att jättejättemånga muslimer stödjer IS - inte konstigt, det passar din agenda perfekt.

Niklas: Jag tycker själv att det blir missvisande att tala om islam som en enda tolkning men tar man exempelvis de värderingar om kvinnor, demokrati, terrorism som bevisligen är utbredda bland muslimer så är dessa inte överhuvudtaget i närheten av vad SD tycker. Att göra den jämförelsen blir att bagatellisera det förtryck som så många människor utsätts för i islams namn.

Jag bagatelliserar ingenting. Det är frågan om gradskillnader och om Jobbik hade styrt i Ungern hade resultatet blivit ett mänskligt lidande av sällan skådade mått. SD och Jobbik har samma rötter. SD är numera ompaketerade och lite snällare, men de är fortfarande i grunden samma skit som Jobbik. Och i grunden samma skit som politisk islam. Auktoritära, rasistiska, kvinnofientliga ideologier som endast gynnar den egna gruppen, som - dragna till sin spets - leder till att den egna gruppen förföljer och dödar människor ur andra grupper och oliktänkare inom den egna och ger blanka fan i mänskliga rättigheter. Och nej, jag menar inte att detta är nåt som skulle hända om SD fick majoritet, bara att det finns uppenbara ideologiska likheter.


   
SvaraCitera

Niklas: Vad gäller ISIS så finns det flera saker som tyder på att man har ett relativt stor stöd bland muslimer.

Vad har du för belägg för detta påstående?


   
SvaraCitera

ekivok ekvilibrist: Klart att det finns oroväckande många muslimer som stödjer terroristorganisationer och/eller terror i politiskt-religiöst syfte, men man kan också med fog säga att majoriteten tar klart avstånd från islamistisk terrorism. 

Utifrån den fakta jag presenterade så är det definitivt inte säkert att en majoritet tar klart avstånd från islamistisk terrorism. Titta återigen på den statistik jag presenterade om muslimers inställning till självmordsbombning. 

ekivok ekvilibrist: Så Anonym001 har förmodligen rätt i att majoriteten tar avstånd från IS också och att det mer än något annat handlar om tvång i de områden IS tagit över. Ändå antyder du alltså att jättejättemånga muslimer stödjer IS - inte konstigt, det passar din agenda perfekt.

Jag tolkar han och många andras budskap som om man hävdar att det är en försvinnande liten minoritet som stödjer islamistisk terrorism. Detta menar jag inte stämmer, utan jag hävdar att det är en stor minoritet. Jag har aldrig påstått att det är en majoritet, utan jag menar att det är en stor minoritet. 

ekivok ekvilibrist: Jag bagatelliserar ingenting. Det är frågan om gradskillnader och om Jobbik hade styrt i Ungern hade resultatet blivit ett mänskligt lidande av sällan skådade mått. SD och Jobbik har samma rötter. SD är numera ompaketerade och lite snällare, men de är fortfarande i grunden samma skit som Jobbik. Och i grunden samma skit som politisk islam. Auktoritära, rasistiska, kvinnofientliga ideologier som endast gynnar den egna gruppen, som - dragna till sin spets - leder till att den egna gruppen förföljer och dödar människor ur andra grupper och oliktänkare inom den egna och ger blanka fan i mänskliga rättigheter. Och nej, jag menar inte att detta är nåt som skulle hända om SD fick majoritet, bara att det finns uppenbara ideologiska likheter.

Fast så kan man ju säga om allt. Jämför man konservativa SD med sin ideologis extremvariant så kan man lika gärna jämföra Socialdemokraterna med sin ideologis extremvariant, dvs kommunism. Men det finns ingen relevans i att göra det. Det finns ju extremare varianter av allt och jag ser inte varför Socialdemokraterna ska bära ansvar för var kommunism ställer till med.

Dessutom så håller jag inte med om flera saker du påstår, som exempelvis att konservativa SD skulle dela ideologi med fascism, då konservatism och fascism i stora hela är motsatser till varandra. Inte heller stämmer det du påstår att SD skulle vara en variant av.


   
SvaraCitera

ekivok ekvilibrist:

Vad har du för belägg för detta påstående?

Det jag presenterat i inlägg tidigare om muslimers stöd för andra islamistiska terrorgrupper och för exempelvis självmordsbombningar som metod. 


   
SvaraCitera

För modligen på scandinavia gallerian när det är rea där och mycket folk tid inom snar fram tid tror jag


   
SvaraCitera

Drömer massor om sådan just nu typ


   
SvaraCitera
mens
 mens

Niklas:

Den här bilden tycker jag visar ganska bra hur många av världens muslimer som har "västliga" värderingar:

gsi2-overview-9

Det handlar alltså enbart om mellan 10-30% som säger att homosexualitet, sex utanför äktenskap och att dricka alkohol INTE är moraliskt fel. 

Det finns många människor med skrämmande åsikter och värderingar bland våra äldre också, har dock aldrig förnekat att vi har stora problem med dessa människor, som dock främst drabbar deras döttrar. 


   
SvaraCitera