Aviseringar
Rensa alla

Nazistattack i Malmö inatt


Ämnesstartare

1009:

Absolut inte. Jag förstår din poäng att om journalister har en agenda så bör man ta hänsyn till det i sitt källkritiska förhållningssätt till journalistiken. Men att säga att journalistik automatiskt är icke-trovärdig bara för att den har en agenda är att gå alldeles för långt. Det finns gott om extremt god journalistik som utförts av personer som varit drivna av särskilda politiska uppfattningar. Precis som det också finns mycket bra forskning av partiska forskare. 

Journalistiskt håller Researchgruppen en helt annan nivå än vad Nordfront gör. Deras granskningar av den svenska högerextremismen har varit mer initierade och seriösa än nästan allt som producerats av mainstream-media. De har också anlitats som föreläsare och frilansare av företag och grupper som inte alls delar deras politiska åsikter, helt enkelt eftersom de är bra på sitt arbete.

Faktum kvarstår, du kan inte använda en vänsterextrem våldsbejakande grupp som källa när det varit bråk mellan vänsterextremister och högerextremister. Informationen kommer naturligtvis vara präglad av "journalisternas" uppfattning. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

NiklasW:
Jag har inte sett någon försvara nazistiskt våld i tråden. Däremot har folk försvarat vänsterextremt våld. Du kanske skrev fel?

mår otroligt äckligt att du säger att de förtjänar våldet, nu när en kämpar för sitt liv i sjukhuset. vilken normal, funtad människa skriver något sådant bara en dag efter händelsen? :s 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Anura: mår otroligt äckligt att du säger att de förtjänar våldet, nu när en kämpar för sitt liv i sjukhuset. vilken normal, funtad människa skriver något sådant bara en dag efter händelsen? :s

Jag skrev inte att de förtjänar våldet. Inte alls. Jag har varit tydlig genom hela tråden att det är mycket tråkigt att någon ska behöva drabbas av våld och att det är förkastligt även om det skulle röra sig om vänsterextrema personer. Det jag däremot gjorde var att jag tog tillfället i akt och belyste hyckleriet från vissa personer som i ena sekunden beklagar sig över att en vän drabbats av ett vidrigt politiskt våld, för att i nästa sekund stödja samma politiska våld fast åt andra hållet. 


   
SvaraCitera
1009
 1009

NiklasW: Faktum kvarstår, du kan inte använda en vänsterextrem våldsbejakande grupp som källa när det varit bråk mellan vänsterextremister och högerextremister.

Kvällsposten använder ju nazisterna som källa, delar av vad de publicerats är identiskt med vad SvP skrivit på sin hemsida om hur nazisterna var ute för att titta på boxning och äta mat i goda vänners lag och sedan rörde sig in mot Möllan (beväpnade med knivar, mot en plats där de visste att de skulle stöta på vänsteraktivister - men det är visst inte relevant att ifrågasätta), men KvP uppger inte ens att källan är nazisterna utan skriver bara "enligt uppgifter". De framställer nazisternas utsagor som neutrala vittnesuppgifter! 

Ett vittne som citerats och använts för att belägga KvP:s version av händelseförloppet skriver såhär på facebook:

"Vissa tidningar har helt förvrängt mina ord och påstått att jag bekräftar polisens historia och att jag hörde det skrikas "nassesvin" innan någon knivhuggits och att det därmed skulle varit vänteraktivister som attackerat.

Detta är inte sant och jag har pratat med dom och fått dom att ändra artiklen. När jag hörde det skrikas om nazister var det redan en knivhuggen man på gatan. Polisens version är helt sjuk där dom menar att det varit ett "bråk"


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

NiklasW: Det jag däremot gjorde var att jag tog tillfället i akt och belyste hyckleriet från vissa personer som i ena sekunden beklagar sig över att en vän drabbats av ett vidrigt politiskt våld, för att i nästa sekund stödja samma politiska våld fast åt andra hållet.

men har "vänsterextremister" gjort något sådant här mot högerextremer? Ligger de i sjukhuset? Nej. Jag tror inte en sekund att du är ledsen, annars hade du inte skrivit sådär bara 1 DAG efter händelsen. Ingen sympati överhuvudtaget. Skulle skämmas av att känna någon relation med dig överhuvudtaget.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

1009: Kvällsposten använder ju nazisterna som källa,

Och det är lika otrovärdigt som att använda researchgruppen..


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Anura:

men har "vänsterextremister" gjort något sådant här mot högerextremer? 

Ja. Det sker ständigt minst lika våldsamma attacker från vänsterextremister.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

NiklasW:
Ja. Det sker ständigt minst lika våldsamma attacker från vänsterextremister.

på samma vis? PÅ så grovt sätt? Om du säger ja.. eller försöker backa upp med något, så orkar jag fan inte något mer.


   
SvaraCitera

   
SvaraCitera
1009
 1009

NiklasW: Och det är lika otrovärdigt som att använda researchgruppen..

Oavsett om Showan och de andra förs blev misshandlade av nazisterna innan nazisterna jagades bort av en större folkmassa (vilket vad jag kan bedöma tycks mer sannolikt), eller om Showan m.fl. först jagade nazisterna och därefter blev knivhuggna så tycker jag inte att har någon betydelse för skuldfrågan.
.
Om vi säger att Sverigedemokraterna har en festival i en stadsdel i Göteborg där det nu rör sig mycket SD-anhängare och du och några kompisar får syn på ett gäng knivbeväpnade människor som ni vet hatar SD-anhängare. Vad gör du då?
.
Alternativ 1: Flyr och ringer polisen. Men risken är då att dessa knivbeväpnade personer kommer hinna ge sig på intet anande sverigedemokrater. 
.
Alternativ 2: Försöka jaga iväg de knivbeväpnade personerna. 
.
Om du väljer alternativ 2 och det slutar illa, bör händelsen då beskrivas som ett bråk mellan extremister och det antydas att du liksom halvt förtjänade att bli knivhuggen, sönderslagen och skickat till intensiven?


   
SvaraCitera

vidrigt hur vissa här påstår att AFA och RF inte är ett hot. skulle vara kul om ni blev oskyldigt anklagade för fascism och fick stryk av dom. då kanske ni ändrar uppfattning. 


   
SvaraCitera
shelly

Nazisverige 2014 here we come! Gråter


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

1009: Om du väljer alternativ 2 och det slutar illa, bör händelsen då beskrivas som ett bråk mellan extremister och det antydas att du liksom halvt förtjänade att bli knivhuggen, sönderslagen och skickat till intensiven?

Jag ifrågasätter inte händelsebeskrivningen utan bara källan. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Rödingajävel och hans vänsterextremistpolare har mer gemensamt med nazister än vad de vill erkänna.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

presidente:

varför går ni på liberterianer och moderater? jag vet en kille som var flintis han var absolut ingen nazist men han blev överfallen och misshandlad kallad skinhead av er vänstersvin. även om nazister är dumma i huvudet så är det deras demokratiska rättighet att vara det utan att bli trakasserade och misshandlade. om nazisterna tar till våld så ska polisen stoppa dom inte något jävla medborgargarde. man löser inte politiskt våld med politiskt våld.

Jag har inte gått på nån libertarian eller moderat. Jag är själv snaggad och skulle aldrig i mitt liv döma någon som nazist för att den har rakat hår eller liknande. Den situationen du berättar om låter ju urdum men jag vet ju ingenting om den så kan inte säga mer än att det är helt fel. Ingen av de jag känner som är politiskt aktiva skulle någonsin komma på tanken att göra något sånt, så vetefan vad det är för typer din kompis träffat på. Skulle nån göra så hade jag skällt ut dem.

NiklasW: Nej. Du känner inte mig och du har ingen aning om vad jag tycker. Du kan bara spekulera och just nu spekulerar du fel. Det är väldigt sällan rätt åt någon att bli misshandlad. Vad jag har förstått var några av personerna som drabbades inte ens aktiva i några våldsamma organisationer.

Nej det är de verkligen inte och det är helt fel av dig att skriva att de fick smaka på sin egen medicin eller att det här skulle lära nån en läxa. Fascistiskt våld är alltid fel oavsett vem som drabbas av det.

NiklasW: Polis bör inte förfölja och trakassera personer som man eventuellt tror i framtiden ska begå brott.

De ska inte arbeta förebyggande enligt dig? De ska aldrig använda våld för att förhindra brott?

NiklasW: Så otroligt skev verklighetssyn. Man ska slå människor till tystnad. Något sådant kommer bara göra nazister ännu mer inskränkta och då kommer istället de farliga idéerna växa sig ännu starkare, fast istället under ytan. Ska man få någon att ändra politiskt uppfattning ska man göra det med argument, vilket går alldeles utmärkt att använda på nazister. Argument har ju dock aldrig varit vänstern starkaste sida så någonstans förstår jag att man är tvungen att ta till andra metoder, fortfarande lika skrämmande inställning dock.

Jag har inte sagt att man ska slå någon till tystnad. De får tycka vad de vill och säga vad de vill. Jag skiter i vad de har för åsikter. Är du medlem i en fascistisk organisation som brukar våld mot människor på grund av deras hudfärg, sexualitet, engagemang i arbetarrörelsen eller liknande så ska du hoppa av den organisationen. Du stoppar inte knivbeväpnade nazister med argument. Sover Klart du kan tycka man ska argumentera med dem, du riskerar inte att utsättas för deras våld. Du har råd att vara tolerant mot fascism. Jag däremot riskerar att dödas av dem. Då är man inte lika tolerant.

NiklasW: Haha, AFA är nog den organisation som mest förföljt och använt våld mot Sverigedemokrater. Googla bara "afa, sverigedemokraterna" så kommer se massvis med exempel.

Nä. Alla som kallar sig AFA eller antifa är inte med i nätverket AFA. Har du bevis för att det var AFA-anslutna grupper som gjorde detta?


   
SvaraCitera