Sägmig who:
Burek med köttfärs är fett gott,baklava är fett gott
KÖTTFÄRS ÄR SÅ HIMLA GOTT.
men de med ost eller vad min mormor brukar göra är inte lika gott som köttfärs 🙂
BAKLAVA:
amsi:
hur gör man d?
Kåldolmar kan inte jag göra men det kan min mormor göra sök på google 🙂
sarab00:
Kåldolmar kan inte jag göra men det kan min mormor göra sök på google 🙂
frågade coca-cola hur man gör bosniska kåldolmar
Greken:
Ge oss exempel på turkiska rätter då! Kan inga.
Kåldolmar, dolma, baklava (efterrätt), börek kommer inte på något mer därför jag tänker bara på dolma just nu
Bell:
vad är det mer än ris i då? kan väl iofs googla, menmen
ris, den några grönsaker tror jag 🙂
amsi: hur gör man d?
Har aldrig gjort det själv men är väl en salig blandning av lite köttgrejer, t.ex köttfärs, bacon och annat beroende på vad man vill ha och säkert ris med någon krydda till. Iaf som mamma har. Sen brukar hon linda in dem i kål men jag tar alltid bort skiten.
sarab00: baklava (efterrätt),
Är väl en efterrätt som inte tillhör det turkiska köket utan hela Mellanöstern/Balkan? Inte smakat iaf. Men det ser gott ut tycker jag! Men har smakat lite persiska efterrätter och det var superäckligt, och de såg ungefär likadana ut - men turkiska rätter kanske är godare.
sarab00: Kåldolmar,
Enligt Wikipedia en svensk rätt, mwaha. Vet att idén om dolmar kommer ifrån Turkiet, men ni verkar köra med vinlöv, och kålbladen verkar vara en svensk "innovation". Har ändå inte smakat dolmar så vet inte.
sarab00: börek
Aldrig hört talats om, men ser gott ut på bild.
Greken:
Är väl en efterrätt som inte tillhör det turkiska köket utan hela Mellanöstern/Balkan? Inte smakat iaf. Men det ser gott ut tycker jag!
Baklava kommer väl ifrån en stad som heter Gaziantep i Turkiet