Aviseringar
Rensa alla

Normalt eller inte?


Har en kompis som är liknande. Vet inte vad det är men han har inte fått någon diagnos på det. Det är bara att äta när du kan. Försök att äta regelbundet två eller tre gånger per dag. Ät mat som du vet att du gillar oftare. Ät sådant som är lätt att äta som typ rostmackor och frukt. Träna inte överdrivet mycket och sov regelbundet. Jag är ingen expert så hoppas att något av det hjälper.[love]


   
SvaraCitera

Nej det är inte normalt.
Drick dig upp i vikt och samtidigt öva på att öka portionerna så du kan leva normalt i framtiden.

Kvarstår problemet med att du aldrig är hungrig trots upprepade försök, gör som de andra har föreslagit, gå till vårdcentralen.


   
SvaraCitera

Jag hade också väldigt dålig aptit innan och gick ner mycket i vikt men jag gick till läkaren för jag älskade mat innan och tyckte det var sjukt störigt att inte ha någon aptit.
De testade mig för struma och det visade sig att jag har struma.
Jag tycker du borde gå till en läkare och be henne/honom att testa dig för struma.
Lycka till!


   
SvaraCitera

Dina matvanor är absolut inte sunda och din vikt för låg, vilket definitivt tyder på ätstörningar. Men du beskriver inte dina känslor kring mat och vikt, utan bara att du inte känner dig hungrig. Därför tycker jag att du ska få en tid till en läkare som kan ta lite prover och utesluta att det inte är nånting som är på tok i kroppen.

När man äter så lite som du gör krymper magsäcken, och svälttillståndet kan göra att du tappar matlusten helt. En ond cirkel, alltså. Det kan även vara nånting på tok med din hormonbalans, vilket är lätt att undersöka och går att behandla med medicin.

Om du har uteslutit att det är en sjukdom i botten för din "dåliga aptit" kan man definitivt konstatera att du har en ätstörning. Kom ihåg att ätstörningar inte delas in i anorexi och bulimi, och att det enda som definierar en ätstörning är att relationen till mat är osund. Du behöver inte väga, äta eller känna på ett visst sätt för att ha en ätstörning.

Kram!

WishCookie:

Sedan två till tre år sen började jag äta mindre och mindre. Jag är 173+cm lång, väger ingefär 46kg och jag är 15 år just nu. Jag kan gå en hel dag utan att vara hungrig eller att ens dricka eller äta.


   
SvaraCitera