Aviseringar
Rensa alla

Nya regler och medlemsvillkor


Ämnesstartare

Med er goda hjälp har jag skrivit om våra regler och medlemsvillkor. Tanken har dels varit att de ska vara lite mer "ungdomliga" till språket, och dels få användarna att använda sitt sunda förnuft i stället för att ha 100 regler som säger EXAKT vad hen inte får göra. Sen får vi väl internt diskutera det hela och hitta en lämplig modereringsnivå...

Nåväl. Är det något ni reagerar på?

-----

Regler och medlemsvillkor

För att Ungdomar.se ska vara ett schyst ställe att hänga på har vi satt upp några enkla regler som vi vill att du följer. När du blir medlem på sajten godkänner du reglerna, och det är därför viktigt att du läser igenom dem noga.

Det kan hända att vi då och då gör små ändringar eller tillägg till reglerna. I så fall kommer vi att presentera dessa automatiskt vid nästa inloggning.

1. Ditt konto är personligt
För att undvika missförstånd får ditt konto på Ungdomar.se inte användas av någon annan än dig själv. Det är dessutom bara tillåtet att ha ETT konto. Om vi upptäcker att du jonglerar med flera olika konton kommer vi att radera dina konton.

2. Du ansvarar själv för allt du gör
Ungdomar.se ansvarar inte för eventuella tråkigheter som kan uppstå på grund av något du skrivit eller laddat upp på sajten. I stort sett allt du lägger ut här kan ses av vem som helst – och även om du raderar ditt konto kommer alla inlägg du skrivit i forumet att finnas kvar. Vi föreslår därför att du tänker dig för en gång extra innan du postar något känsligt på sajten.

3. Ungdomar.se ansvarar inte för förlorat material
Ungdomar.se ansvarar inte för om något av ditt uppladdade material skulle råka försvinna till följd av exempelvis en serverkrasch eller hackning. Se därför till att alltid spara viktiga meddelanden, texter eller bilder på din egen dator innan du tjongar upp dem på sajten.

4. Du måste vara snäll
Vi vill som sagt att Ungdomar.se ska vara en trevlig sajt att hänga på. Därför är alla former av kränkningar, trakasserier, sexuella ofredanden och mobbning totalförbjudet här. Det är heller inte tillåtet att publicera bilder och namn på personer som inte har godkänt detta. Vi följer svensk lagstiftning och det hela är egentligen väldigt simpelt: Var snäll, tänk dig för och respektera andras åsikter!

5. Du får inte sprida reklam
Att annonsera ut dina gamla gympadojor eller berätta om din lokala garageloppis är självklart okej att göra på Ungdomar.se, så länge du gör det i forumet “Fyndtorget”. Likaså är det fritt fram att länka till din fräsiga amatörblogg i din forumsignatur eller på din presentationssida. Men vill du göra storskalig annonsering eller lägga ut marknadsundersökningar kräver vi att du kontaktar oss först och frågar om lov.

6. Du får snacka om vad som helst, men inte hur som helst
På Ungdomar.se är det fritt fram att diskutera droger, ätstörningar och självskadebeteenden samt dess effekter på kroppen. Det är däremot INTE tillåtet att tipsa om illegala substanser och heller inte att berätta för andra hur de ska gå tillväga för att skada sig själva (exempelvis genom att posta så kallat thinspiration-material, alltså tips om självsvält och ohälsosamma kalorimängder, eller självmordsguider). I forumet ska diskussionerna ske i den publika andan, och det är inte tillåtet att chatta eller dubbelposta trådar. Vill du tramsa får du göra det i Klotterforumet.

7. Tänk på vilka bilder du laddar upp
Eftersom Ungdomar.se är en ungdomssajt är det förbjudet att posta pornografiskt material här. Och för att undvika misstag och tråkigheter måste du vara minst 18 år för att få publicera uppenbart utmanande bilder på dig själv. Vi ser dock helst att INGA sådana bilder laddas upp överhuvudtaget. Tänk dig noga för – på internet sprids material fortare än vinden!

8. Ungdomar.se får använda ditt material, men inte hur som helst
Allt material som du laddar upp på Ungdomar.se behåller du själv upphovsrätten till. Däremot har vi rätt att använda dina verk i marknadsföringssyfte (exempelvis i broschyrer, presentationer och reklamfilmer för Ungdomar.se) samt i den mån det är nödvändigt för sidans funktioner (exempelvis för att kunna visa bildminiatyrer, länkar osv.). Men oroa dig inte – vi kommer ALDRIG att sälja dina verk till någon annan utan att först ha tillstånd från dig!

9. Du kan när som helst säga hejdå
Ditt medlemskap på Ungdomar.se gäller tills vidare, och om du någon dag skulle tröttna på sajten är det fritt fram att avregistrera ditt konto. Men du måste göra det själv under dina inställningar. När du avregistrerar ditt konto raderas din medlemsprofil tillsammans med alla dina eventuella blogginlägg och fotoalbum. Dina foruminlägg och skapade trådar kommer däremot att finnas kvar, och ditt användarnamn kommer att fortsätta att synas i sex månader efter det att du sagt adjö.

10. Det är Ungdomar.se som bestämmer
Ungdomar.se är en privat sajt, vilket gör att det är vi själva som bestämmer vad som är tillåtet och vem som ska få vara medlem här. Men givetvis har du rätt till en förklaring om det är så att du känner dig orättvist behandlad. Bara kontakta en moderator, eller tjonga iväg ett mejl till support@ungdomar.se så svarar vi dig!

Vad händer om jag bryter mot reglerna?
Vi hoppas självklart att du ska sköta dig när du är medlem här – vi vill ju inte behöva städa upp en massa skräp på sajten. Men skulle det visa sig att du har varit stygg och brutit mot våra regler kommer vi att ge dig en varning, och i grövre fall stänger vi också av ditt konto. Om du dessutom har gjort dig skyldig till ett lagbrott kan vi komma att polisanmäla dig. Men du är ju en schyst filur, eller hur?

Vad gör jag om jag ser att någon annan bryter mot reglerna?
Om du ser att någon har brutit mot våra regler, eller om du tar illa vid dig av något på sajten, vill vi jättegärna att du anmäler det till oss. Våra moderatorer kan tyvärr inte upptäcka allt, och genom att klicka på den lilla orangefärgade anmälningsknappen som finns lite här och var på sajten hjälper du oss att göra Ungdomar.se till ett ställe att trivas på.

Du kan också skicka ett mejl till support@ungdomar.se, men tänk på att det då tar lite längre tid för oss att svara.

Om personuppgifter

Vad gör ni med mina personuppgifter?
Dina personuppgifter sparas i vår databas. Där ligger de väl skyddade så att ingen annan kan lägga fingrarna på dem. Vi kommer själva bara att använda dina uppgifter för att skicka ut nyhetsbrev med intressanta sajtnyheter, men bara om du själv har kryssat i att du vill ha mejl från oss. Du kan ändra dina mejl- och personuppgifter under dina kontoinställningar.

Om vi anser att du har begått en olaglig handling av allvarligare slag, eller om vi misstänker att det finns en fara för ditt eller någon annans liv, kommer vi att skicka dina personuppgifter samt IP-nummer till polismyndigheten.

Vad har jag för rättigheter när jag lämnar ut mina personuppgifter?
Enligt Personuppgiftslagen (26:e §, 1998:204) har du rätt att gratis, en gång per år, få besked om vilka personuppgifter vi har om dig. Allt du behöver göra för att få det är att skicka ett undertecknat brev till oss där du begär ett utdrag. Om dina personuppgifter är felaktiga kan du begära att de rättas, blockeras eller raderas.

Vilka är ni som lagrar mina uppgifter?
Ungdomar.se
Vasagatan 15-17
111 20 Stockholm, Sverige
Organisationsnummer: 556592-2654


   
Citera
Ämnesstartare

André Vifot Haas:

Ditt konto är personligt

Ibland har det förekommit att moderatorers konton koms åt vid vissa träffar. Hur ser du/ni på det?
Jag låste i helgen ett konto i ett par dagar då det var så för att det inte skulle ske varningar och låsningar hit och dit.

André Vifot Haas:

Vill du tramsa får du göra det i Klotterforumet

Hur mycket som helst? Jag har låst användare 1dag om det varit att den spammat sönder forumet.

André Vifot Haas:

schyst filur

Kanske är olika stavningar på ordet, men jag brukar skriva schysst. Firefox's rättstavning visar inte fel på varken din eller min

André Vifot Haas:

orangefärgade anmälningsknappen

Kommer den vita lådan att försvinna då?


   
SvaraCitera
Åtta

Xisco:

Kanske är olika stavningar på ordet, men jag brukar skriva schysst.

"Juste" eller möjligtvis "sjyst" heter det! [no-no]

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Xisco:

Kommer den vita lådan att försvinna då?

Jag och André har haft en sextusen kommentarer lång diskussion om det, och utifrån loggen tycks vi inte ha kommit fram till något vettigt ännu. Det här var senaste prototypen, AFAIK.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Åtta:

AFAIK

Så länge det syns så är det bra, för den vita lådan är inte den synligaste tyvärr.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Xisco:

Ibland har det förekommit att moderatorers konton koms åt vid vissa träffar. Hur ser du/ni på det?

Ptja du. Om någon norpar åt sig kontot när du är ouppmärksam så är det väl inte mycket att göra åt saken, men vill inte att ni medvetet låter någon annan använda era konton.

Xisco:

Hur mycket som helst?

Jag tycker det är viktigt att tillåta ett visst mått av trams, annars tröttnar folk. I klotterforumet borde det ju vara ganska fria tyglar så länge man följer reglerna i övrigt.

Xisco:

schyst filur

Kanske är olika stavningar på ordet, men jag brukar skriva schysst. Firefox's rättstavning visar inte fel på varken din eller min

Åtta:

"Juste" eller möjligtvis "sjyst" heter det!

http://www.svd.se/kultur/sprakspalt/bade-sjyst-och-schyst-ar-schysst-att-skriva_...

Hur skriver man till exempel det franska ordet juste (’riktig, rättvis, enligt reglerna’) på svenska? ”Schysst”, anser de flesta av mina studenter. ”Sjyst”, föreslår jag, och det skrattar de åt. Men Svenska Akademiens ordlista har faktiskt sjyst som ett av sina stavningsförslag. Schyst är det andra. Nationalencyklopedins ordbok föreslår just, justa som beteckning för den eller dem som är renhåriga och håller sig till reglerna, det vill säga är sjysta. Men där finns också uppslagsordet schysst med samma innebörd – och med hänvisning till just. Förvirringen är total.

Xisco:

André Vifot Haas:

orangefärgade anmälningsknappen

Kommer den vita lådan att försvinna då?

En dag kommer den att göra det. När vet jag ej.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tycker ni förresten att jag bör skapa en tråd, "Här kan ni ställa frågor om de nya reglerna"?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Är det någon som har något att anmärka på de nya reglerna så vill jag att ni gör det nu. Vill nämligen få upp dem asap! [smile]

qazedctgb:

.

blum:

.

Budolicious:

.

Exner :

.

Galvmeister :

.

Xisco:

.

Åtta:

.

Hampie :

.

Keeper :

.

Mawns :

.

mediakatt :

.

Schism:

.

timeisrunningout :

.

Ögon i en plåthink :

.


   
SvaraCitera
Åtta

André Vifot Haas:

Tycker ni förresten att jag bör skapa en tråd, "Här kan ni ställa frågor om de nya reglerna"?

Gör't.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Åtta:

Gör't.

Fixar så fort de ligger live! [y]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

André Vifot Haas:

Tycker ni förresten att jag bör skapa en tråd, "Här kan ni ställa frågor om de nya reglerna"?

[y]
Sen får du besvara alla så det inte blir missförstånd 😉


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Xisco:

Sen får du besvara alla så det inte blir missförstånd 😉

Absolut. Är väldigt medveten om att det nog blir en liten "omställningsperiod" innan alla förstår hur reglerna ska tolkas. Så ni kan ju ta det lite lugnt med varningar och sånt...

Lägger upp en interntråd sen här i moderatorforumet där vi kan diskutera hur vi ska tillämpa reglerna! [smile]


   
SvaraCitera

jag gillar dom nya reglerna 🙂
borde dock poängteras att användare redan nu tycker att vi modererar väldigt godtyckligt vilket det blir mer med öppnare regler.


   
SvaraCitera
Keeper

Väl genomarbetade regler. Även om det ibland verkar något väl "snuttefierat" tror jag att det kan vara bra att använda en vokabulär även den yngre användarskaran kan förstå.


   
SvaraCitera
time
 time

André Vifot Haas:

Om vi upptäcker att du jonglerar med flera olika konton kommer vi att radera dina konton.

Gick det inte att klämma in ordet konton fler gånger i regeln om konton? [blush]

André Vifot Haas:

6. Du får snacka om vad som helst, men inte hur som helst

Perfekt formulerat!

Jag är nöjd. Och tycker schysst stavas schysst!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

qazedctgb:

jag gillar dom nya reglerna 🙂

[y]

Keeper:

Väl genomarbetade regler. Även om det ibland verkar något väl "snuttefierat" tror jag att det kan vara bra att använda en vokabulär även den yngre användarskaran kan förstå.

Ja, det är alltid knepigt att hitta en bra nivå. Men med tanke på att det är en hel del 13-åringar som reggar så är det lika bra att skriva det så enkelt som möjligt.

timeisrunningout:

Gick det inte att klämma in ordet konton fler gånger i regeln om konton?

Haha. Inser nu hur illa det ser ut. Tyvärr har teknikern redan förberett allt för lansering och jag kan inte själv ändra det... [cry]

timeisrunningout:

Perfekt formulerat!

Jag är nöjd.

[y]


   
SvaraCitera