Jag ansvarar för efterrätten till nyår! KUUUUL tycker Bell, men behöver hjälp med förslag! Kan och ska googla massa men alltid roligt med INTERAKTION! Kan göra ganska avancerade grejer, vill gärna ha inslag av glass och choklad. Ska vara till ca 8 personer. FÖRSLAG? Ska kännas festligt och nyårsaktigt.
blås upp ballonger, doppa dom i chokald, sätt dom i kylskåpet, låt dom stelna, sen spräcker du ballongerna o gröper ur ballongen ur chokladskålen så du endast har chokladskålar kvar, lägg i glass/strössel/bananbitar/maränger osv
GINO
Om du inte vet vad det är kan jag tala om att det är fruktsallad man lägger upp i små ugnsformer, som man sedan strör riven choklad av valfri sort över. In i ugnen till det att chokladen smält, servera med glass och vips! Där har du en enkel och supergod efterrätt.
sicce:
blås upp ballonger, doppa dom i chokald, sätt dom i kylskåpet, låt dom stelna, sen spräcker du ballongerna o gröper ur ballongen ur chokladskålen så du endast har chokladskålar kvar, lägg i glass/strössel/bananbitar/maränger osv
Oh, det har jag aldrig hört om faktiskt! Ska ha idén i åtanke.. problemet är att vi inte ska vara hos mig så måste kunna frakta efterrätten.. Men tack för idén!
absentthinking:
GINO
Om du inte vet vad det är kan jag tala om att det är fruktsallad man lägger upp i små ugnsformer, som man sedan strör riven choklad av valfri sort över. In i ugnen till det att chokladen smält, servera med glass och vips! Där har du en enkel och supergod efterrätt.
Ja, har gjort gino några gånger så det är ett bra förslag! Men känns lite för enkel typ Funderar på denna;
https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/g/glasstaarta-med-choklad/
Chokladpannacotta kanske.
sicce:
http://www.bagerskan.se/2012/02/sma-sota-atbara-chokladskalar.html?m=1Kolla!
SÅ SNYGGT! Måste prova detta snart även om det blir svårt till just nyår..
tänker typ en snabb halloncheesecake som görs i två tre lager i ett champagneglas eller ett högre ginglas med en jordgubbe och chokladspån högst upp.
nöbby:
Chokladpannacotta kanske.
Mm, mycket gott! Pannacotta gjorde jag typ jämt för några år sedan..men det är ju jäkligt gott!
NEMI: tänker typ en snabb halloncheesecake som görs i två tre lager i ett champagneglas eller ett högre ginglas med en jordgubbe och chokladspån högst upp.
Låter snyggt och festligt! Det är alltid fint att servera i portioner tycker jag.. ska fundera på detta!
Bell:
Låter snyggt och festligt! Det är alltid fint att servera i portioner tycker jag.. ska fundera på detta!
do it. Då kommer efterrätten inte se ut som ett tråkigt slagfält mitt på bordet.
sicce:
blås upp ballonger, doppa dom i chokald, sätt dom i kylskåpet, låt dom stelna, sen spräcker du ballongerna o gröper ur ballongen ur chokladskålen så du endast har chokladskålar kvar, lägg i glass/strössel/bananbitar/maränger osv
Börjar man prata som Kalle Anka sen när man käkar dem?