Aviseringar
Rensa alla

Oskuld, hur göra?


Ämnesstartare

Tickstart:
Men sen när behöver man terapi för att man är oskuld?!?! Jösses

Det är nog mer för att få hjälp med det runt omkring.  Just det att vara oskuld har jag inga problem med. Det är mer hur andra ser på det. 

mens:
 Detta handlar ju också om personlig utveckling/svårigheter så ja terapi vore väl bra.

Visst kan det vara så, att jobba på det som man har svårt med. Att möta det.


   
SvaraCitera

Tickstart:

Alla vet att om man väl fått ögonkontakt med någon, vemsomhelst, så har man inlett en styrkemätning i om vem som kan hålla kvar blicken längst. Den som tittar bort förlorar.

Om nån kille stirrar ner en så får man absolut inte titta bort, det tyder på submissiveness och o-alfaskap! Detsamma gäller om en tjej tittar på en, fast då är inte inte så mycket tävling alltid utan mest per automatik då många brudar har helt fantastiska blickar +_+ Men även i detta fallet får man inte titta bort.
Jag vet inte om långa blickar från brudar betyder så mycket dock, har aldrig fått nån klarhet i det.. Man kanske borde gå fram och säga nåt då. Men man har bokstavligen mindre än en sekund på sig att ta det beslutet, och i 99 fall av 100 så låter man bli pga ovisshet.

What? Det är ingen allmän regel, även om det kan kännas naturligt för vissa att försöka verka starkast. MEN det betyder inte att det är den enda sortens människa någon någonsin vill vara ihop med! Bara för att poängtera - även om man har självförtroende så kommer det aldrig att vara tipptopp under alla omständigheter. Så viktigt att tänka på enligt mig. 


   
SvaraCitera

Armagedon: Mest för att jag anser sånt där som rent larv.

Ja det är sjukt larvigt, iaf i den bemärkelsen det blivit nu (på internet osv). Typ killar som gymmar och ba UH SÅ ALFA JAG ÄR, och andra som ba AA JAG MED!!
Så beter sig inte någon som inte har nåt mindrevärdeskomplex av nåt slag..

Armagedon: Om jag sitter och tittar på en tjej och hon vänder blicken mot mig, då tittar jag genast bort.
Om det är en tjej som tittar på mig, då känns det jättejobbigt.

De flesta reaktioner man har är undermedvetna, så.. Det vore dumt att säga att du gör fel eller så, klart alla tittar bort ibland, man är väl inget barn liksom.. Men det är faktiskt rätt intressant det där med ögonkontakt, för det är en väldigt stark grej, liksom, alla djur tittar en i ögonen, det är en så universell sak. Prova att titta någon i ögonen i flera sekunder utan att få någon slags emotionell reaktion tex. Lalala prat prat, men du kan väl använda internet för att ta kontakt med folk, ungdomar.se tex, det här är ju värsta liggsidan egentligen.

019linnea: What?

jag skulle då inte kunna slita blicken från dig iaf Rodnar


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hur som, tror jag att någon är kär här Rullar ögonen


   
SvaraCitera
Yaren

Hmm. Att du inte lockas av det och vill vänta på någon du verkligen litar på, ser jag inget problem med. Här kan du bara själv avgöra och bestämma vem du ska ligga med. 

Om du har svårt att känna tillit till människor, och känner osäkerhet till situationer med tjejer, ja då är det något du kan ändra på. Det låter inte jättebra. Så på det planet borde du prata med någon. 

Det är alltså inte sexet i sig som är problemet utan orsaken till att du inte haft det än. om du sedan fortfarande inte känner intresse av sex efter att du blivit mer säker, ja men då får det vara så. 

Det är absolut inget fel med att inte ha haft sex. Men absolut, det finns en "sexnorm" i vårt samhälle. Görs komedier om stackars "40-year old Virgin". Man förväntas ha sex, och det tidigt. Så det är klart att du sticker ut och folk ifrågasätter. Men på det sättet sätts det press på alla och folk riskerar att ha sex fastän de inte redo. Jag till exempel var alldeles för ung när jag hade sex första gången. 

Din fetisch kanske du kan lägga åt sidan så länge, men det är ju bra att du hittar något som lockar dig sexuellt. Du kanske kan börja när du redan hittat en tjej du känner dig bekväm med istället för att ba "hej är det nån som vill ha fotsex?". Haha asdåligt formulerat men jag hoppas du förstår skillnaden. 

Kram från Yaren 


   
SvaraCitera

Jag tycker du bara ska vara dig själv, det är absolut inget fel att vara oskuld tycker jag. Du är redo när du är redo! 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Yaren: Om du har svårt att känna tillit till människor, och känner osäkerhet till situationer med tjejer, ja då är det något du kan ändra på. Det låter inte jättebra. Så på det planet borde du prata med någon.

Tja, egentligen är väll det ett mer sakligt problem att ta itu med.
Jag menar... Tjejer är också människor (rent uppenbart) så egentligen skulle det inte behöva vara så svårt som jag gör det till, även fast det inte är medvetet. Men det är ett problem.

Yaren: Det är alltså inte sexet i sig som är problemet utan orsaken till att du inte haft det än. om du sedan fortfarande inte känner intresse av sex efter att du blivit mer säker, ja men då får det vara så.

Man kan ju inte på ett rättvist sätt uttala sig om något som man inte vet något om. Jag kan bara säga att jag inte lockas till det. Och då menar jag vaginalt sex. Men det kanske är att utföra, innan jag går till min egentliga sexuella attraktion.
Men allt sånt är att vänta tills det att jag känner mig så pass bekväm med en annan person.

Yaren: Det är absolut inget fel med att inte ha haft sex. Men absolut, det finns en "sexnorm" i vårt samhälle. Görs komedier om stackars "40-year old Virgin". Man förväntas ha sex, och det tidigt. Så det är klart att du sticker ut och folk ifrågasätter. Men på det sättet sätts det press på alla och folk riskerar att ha sex fastän de inte redo. Jag till exempel var alldeles för ung när jag hade sex första gången.

Det är så tråkigt, att det personer gör sig viktiga på andras bekostnad just därför. Som en maktposition att ha haft sex, och den andre inte.
Därför är det sådär extra tråkigt när personer tvingas till det, framförallt om de dessutom är egentligen för unga. Så även du, som du nämner Ledsen

Yaren: Din fetisch kanske du kan lägga åt sidan så länge, men det är ju bra att du hittar något som lockar dig sexuellt. Du kanske kan börja när du redan hittat en tjej du känner dig bekväm med istället för att ba "hej är det nån som vill ha fotsex?". Haha asdåligt formulerat men jag hoppas du förstår skillnaden.

Det är det som gör det svårare, då det är just fötter som jag lockas av. Åtminstone det som är mest intressant, vad gäller kroppsdelar. Förutom tjejen som den personen hon är, naturligtvis. Haha. Självklart att jag tittar på ansiktet också. Ville bara tillägga det Mycket glad
Jag låter typ som besatt Tumme ned
Men det är också svårt. Hon är en människa som man måste lära känna, och det är just för det jag behöver någon form av hjälp. Hjälp för att våga.
Hjälp för att ens våga ta kontakt. För det vågar jag inte heller. Vet inte hur jag ska göra. Behöver en typ instruktionsbok Förvirrad

Tycker inte alls att du formulerar dig dåligt, snarare tvärtom Tumme upp

Tack och kram!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Aziiima:
Jag tycker du bara ska vara dig själv, det är absolut inget fel att vara oskuld tycker jag. Du är redo när du är redo! 

Tack!


   
SvaraCitera

Undrar varför en tråd som den här finns när lösningen är väldigt enkel.


   
SvaraCitera

   
SvaraCitera

   
SvaraCitera

Armagedon: Och den lösningen lyder...?

Ha intentionen att "skämma ut" dig själv tills du blir helt avtrubbad.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

bl:

Ha intentionen att "skämma ut" dig själv tills du blir helt avtrubbad.

Du tror inte att resultatet blir att man blir helt avskräckt istället?
Eller så är det just vad man inte blir... Vad vet jag. 


   
SvaraCitera

Armagedon: Du tror inte att resultatet blir att man blir helt avskräckt istället?
Eller så är det just vad man inte blir... Vad vet jag.

När man blir avtrubbad efter att ha "skämt ut sig" så pass många gånger påverkas man inte längre emotionellt. Det är det viktigaste. Det är mycket bra om du jobbar med jobb där man träffar många människor och praktiserar det indirekt på dom i en ganska långsam process. Det är även bra om du kan en del om folks intressen så att pratet blir intressant. 

Försök inte heller bli vän med dessa om de inte själva vill det (så att det inte misstolkas som "desperat").


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

bl: Försök inte heller bli vän med dessa om de inte själva vill det (så att det inte misstolkas som "desperat").

Många bra råd!

Och en del grejer är redan lösta där. Jag jobbar väldigt nära människor. Är fritidsledare på en ungdomsgård.
Men ändå är jag i princip rädd för människor och det sociala. Skillnaden är att på ungdomsgården gäller det ungdomarna, inte mig själv. Då blir det mycket lättare.

Men det du säger med att skämma ut sig. Med vänner där jag känner mig trygg, kan jag larva mig väldigt mycket. I rätt sällskap.
Dock aldrig på ungdomsgården. Och att börja med det skulle kännas jättekonstigt att börja fåna mig. Känns inte alls naturligt på samma sätt, så det skulle nog bara bli skit.
Eller så är det bara som jag tror.


   
SvaraCitera