Aviseringar
Rensa alla

Partiledardebatt i SVT2


Var faktiskt den tråkigaste partiledardebatt jag någonsin sett. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

NiklasW: Håller med om att Sjöstedt var väldigt duktig i debatten, framförallt när han läxade upp Reinfeldt i ekonomin för arbetslösa.

Ja verkligen. Jag tycker inte särskilt bra om Sjöstedt rent politiskt men han är verkligen grymt bra debattör.

NiklasW: Men att Jimmie Åkesson var "sjukt dålig" är en otrolig överdrift. Han fick inte mycket utrymme. Blev ständigt avbruten av programledarna. Och fick flera gånger, trots osmakliga angrepp, inte svara. Imponerad av att han ständigt lyckas hålla lugnet trots alla lögnaktiga och ohederliga politiker han ständigt måste möta. Tror också det är något som går hem bland vanligt folk.

Tycker det var den sämsta debatt jag sett honom i någonsin. Tror inte SD fick en enda röst tack vare hans insats och hade förmodligen varit bättre för SD om han inte varit med överhuvudtaget. Extremt okarismatisk och allt han sa fick bara SD att framstå som iskalla människor som inte fattar någonting om ekonomi och ska lösa alla världens problem med att stoppa invandringen. Då tycker jag ändå han brukar vara hyfsat bra på att debattera, även om han blivit sämre och sämre i varje debatt jag sett de senaste åren. Verkar som att han är på väg att ge upp tycker jag.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Rödingajäveln:

Ja verkligen. Jag tycker inte särskilt bra om Sjöstedt rent politiskt men han är verkligen grymt bra debattör.

Precis samma här faktiskt. Tycker att Sjöstedt företräder mycket dumheter och att hans politiska ideologi generellt är väldigt farlig, men samtidigt har jag en stor respekt för honom. Saklig, ärlig, man känner verkligen att han brinner för sin politik, rakt igenom tydlig, hederlig och dessutom undviker han påhopp och ohederliga argument (något som Fridolin och Reinfeldt gärna sysslar med).

Rödingajäveln: Tycker det var den sämsta debatt jag sett honom i någonsin. Tror inte SD fick en enda röst tack vare hans insats och hade förmodligen varit bättre för SD om han inte varit med överhuvudtaget. Extremt okarismatisk och allt han sa fick bara SD att framstå som iskalla människor som inte fattar någonting om ekonomi och ska lösa alla världens problem med att stoppa invandringen. Då tycker jag ändå han brukar vara hyfsat bra på att debattera, även om han blivit sämre och sämre i varje debatt jag sett de senaste åren. Verkar som att han är på väg att ge upp tycker jag.

Du kanske har en poäng i det. Åkesson har framstått som mer och mer trött senaste tiden. Fortfarande bättre än de flesta alla andra, enligt mig. Fanns flera enkla lägen där han hade kunnat gå till attack och slå ner de andras argument väldigt enkelt, då han bara stod passiv vid sidan av. För folk som är insatta och inser problemen med invandringen så gör det nog dock ingenting att Åkesson inte är på tårna. De kommer ändå förstå vad Åkesson menar och hålla med honom. När det gäller potentiella väljare är det dock mer tveksamt..


   
SvaraCitera