Aviseringar
Rensa alla

Politiska evenemang och händelser - Samlingstråd


Ämnesstartare

Rödingajävel:

Skriver mest om saker jag själv har nån koppling till, händer tokmycket hela tiden överallt. 😉

Mjo, förstår det, är dock svårt att hitta när man är oorganiserad och inte har nå...

Rödingajävel:

På gång i Göteborg

Ah, okej. Då har jag någon. Tack! [love][love]


   
SvaraCitera
acadi

Italienska CasaPound kommer till Sverige

Lördagen den 2 april besöker Europas kanske intressantaste och mest nyskapande nationalistiska organisation till Sverige för att berätta om deras arbete.

CasaPound tillhör den italienska så kallade sociala högern och arbetar aktivt för att lösa problem i sin direkta närhet. Organisationen grundades 2003 genom en ockupation av den statligt ägda byggnaden Via Napoleone III i centrala Rom. Sedan dess har organisationens verksamhet kännetecknats av just ockupationer och sitt sociala ansvarstagande.

Idag verkar organisationen bland annat genom att erbjuda boende åt hemlösa italienska familjer. Vidare har CasaPound ockupationer som funkar som sociala aktivitetshus som är öppna för allmänheten där man kan ha allt från konstutsällningar till replokaler för ungdomar som vill spela i band.

En av CasaPounds mest kände ockupationer är Area 19, en nedlagd tunnelbanestation i Rom. I den enorma lokalen arrangerar de pubkvällar, konserter och idrottsaktivitet. Tillställningar som är öppna för hela allmänheten att delta i. En av deras kanske mest uppseende väckande ockupationer är dock lokaliserad i Littoria. Där genomförde CasaPound en ockupation av ett relativt stor komplex som rustades upp och gjordes till ett aktivitetshus för människor i trakten. Strax efter ockupationen kom stadens brandkår och frågade om de kunde få en del av huset då staden inte längre hade råd med lokal åt brandkåren. Idag har alltså Littoria en fungerande brandkår tack vare CasaPound.

http://nordis​kungdom.se/italienska-casapound-kommer-till-sverige/


   
SvaraCitera
acadi

Arbete åt alla svenska ungdomar!

DELTA DU OCKSÅ!
Den 1 maj anordnar Nordisk Ungdom en demonstration i Västerås under parollen ”Arbete åt alla svenska ungdomar”. Arbetslösheten bland unga i Sverige är ett katastrofalt misslyckande och riskerar att slå ut stora delar av hela den unga generationen.

Här på hemsidan kommer vi kontinuerligt att uppdatera med information om demonstrationen, så glöm inte bort att kolla in sidan med jämna mellanrum. I dagsläget har vi inte någon klar tid och plats, men detta kommer att presenteras så fort det blir klart.
1maj.nordiskungdom.se

förklaring till demon:

UNG OCH ARBETSLÖS?
Är du ung och arbetslös, då är du inte ensam. I dagens Sverige står hela 25 procent av landets ungdomar utanför arbetsmarknaden. En verklighet som är radikalt annorlunda från vår föräldragenerations. Denna verklighet är heller inte något som vi ungdomar ska acceptera. Vi kräver därför förändring!

Den arbetslöshet vi har idag är en konstgjord sådan. Den är skapad och används som ett verktyg för att balansera ekonomin. Där man tidigare i Sveriges använt valutan och inflationen för att styra ekonomin använder man idag arbetslösheten. Något som är extremt syniskt och visar vilket människosyn landets styrande har.

För att minska arbetslösheten har den borgerliga regeringen inte gjort några försök att ändra de inbyggda ekonomiska problem som finns. Istället ser vi hur de tagit tillfället i akt till att skapa en låglönemarknad. Ett typiskt exempel är borgarnas uppluckringar i lagen om anställningsskydd. Den borgerliga regeringen utnyttjar alltså hänsynslöst den situation de själva skapat.

Inte heller vänstern står upp för de svenska ungdomarna. De som tidigare gick längst fram i kampen mot kapitalism och för arbetarklassens rättigheter har idag helt svikit sina ideal. Frågor som prioriteras av dagens vänster är istället frågor som genuspedagogik på dagis. Något som antagligen inte känns speciellt akut för en ensamstående 25 årig mamma.

Vi svenska nationalister känner oss därför nödgade att ta upp den stafettpinne som vänstern har tappat. Den första maj ställer vi oss upp för att protestera. Vår paroll är enkelt, vi kräver: arbete åt alla svenska ungdomar. Missa inte denna chans att visa ditt missnöje, slut upp du med den första maj i Västerås.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Malmö - Lördag 16/4

Demonstration: Malmö är inte ert att sälja!:

När du tänker på privatiseringar, vad tänker du på då?

Ser du bilder av lyckliga människor som tillsammans löser sina gemensamma problem? Ser du en rättvis skola, dagis där alla barn har det lika bra, en sjukvård där alla skadade och sjuka snabbt och effektivt får den vård de behöver? Ser du tåg och bussar som går i tid? Ser du bra villkor för de som jobbar med det offentliga, det vi tillsammans äger?

Eller är det du tänker på att många av oss kommer att hamna vid sidan av? Att våra solidariskt uppbyggda samhällssystem säljs ut till giriga företag som snabbt ser till att ta ut så mycket vinst som bara är möjligt? Tänker du på att de som jobbar i de nya bolagsvarianterna av det vi alla behöver, snabbt reduceras till ett nödvändigt ont för att krama ut mer pengar ur verksamheterna, och att de rättigheter vi kämpat för att uppnå motarbetas av de nya ägarna när de skär ner på personalen och ställer hårdare krav på de som får behålla sina jobb?

Tycker du också att det är dumt och kortsiktigt att sälja ut samhällets gemensamma ägande för att finansiera skattesänkningar? Inser du också att den extra hundralappen i plånboken snabbt blir ett minus när du får betala dubbelt så mycket för att ta bussen eller gå till tandläkaren? Är du också förbannad för att de som styr samhället inte påverkas negativt av att få betala för de privata alternativen, för att din extra hundralapp är extra tusenlappar eller extra miljoner för dem? Då tycker du som vi…

Det här är vår värld, vår stad. Världen är inte till salu. Malmö är inte ert att sälja.

Tid: 14.00

Plats: Triangeln

Arrangörer: Allt åt alla Malmö

Facebook-event:


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lite olika 1-maj arrangemang jag hittat. Tog främst de större städerna (plus min egen för att Lund är bäst såklart), fler går att hitta om man kollar de lokala forumen på Socialism.nu.

Lund - 1/5

Osäkra arbeten - Osäkrade arbetare - Revolutionär första maj i Lund:

Osäkra anställningar, 24-timmars jour, arbetare som tvingas stämpla ut när det är få kunder och stämpla in igen när det kommer fler, utbrända 21-åringar. Det är inte isolerat till The Phone House, i den moderna kapitalismen är vi arbetare osäkrade och utbytbara. Särskilt ungdomar. Dagens unga är den första generationen som förväntas få det sämre än sina föräldrar.

Förr var man i Sverige i alla avseenden friskare ju yngre man var, men idag är det fler ungdomar som drabbas av olika stressymptom. Det är något som gäller för hela den arbetsföra befolkningen. Bland pensionärer däremot, människor utanför arbetsmarknaden, blir hälsan bättre. Den stigande psykiska ohälsan är alltså direkt arbetsrelaterad.

Antalet heltidsanställda minskar. Genom att anställa oss på bara enstaka timmar kan företagen försäkra sig om att vi är så beroende av timmarna att vi inte kan tacka nej när de ringer. Antalet tidsbegränsade anställningar har även de ökat. På så sätt kan de hålla oss osäkra och se till att vi inte vågar säga ifrån mot orimliga arbetsvillkor, för vem vågar ta strid för sina rättigheter när man kan bli sparkad dagen efter och få hela sin ekonomi förstörd? Detta i kombination med den höga arbetslösheten, kan de även försäkra sig om att direkt få in nya arbetare om de sparkar någon.

Den politiska eliten kallar det flexibilitet, vi kallar det otrygghet.

Men vi behöver inte bli deprimerade och hoppas på ett bättre liv efter döden, vi kan göra motstånd här och nu! Ända sedan arbetarklassen formerades har vi arbetare organiserat och kämpat tillsammans. Vi har snackat ihop oss, strejkat, ockuperat, blockerat, startat upplopp, och tagit strid för ett människovärdigt liv!

Första maj är arbetarrörelsens internationella helgdag, en dag då vi demonstrerar tillsammans och visar att vi tänker fortsätta kämpa tills den dagen vi har ett samhälle byggt efter våra behov och inte chefer och politikers. Varje arbetsplats är en diktatur; och precis som de arbetare som tillsammans trotsar statens våldsapparat och just nu skakar om hela Nordafrika för att störta sina diktaturer, kan vi arbetare i Sverige störta våra chefer och ta makten över våra liv!

I år demonstrerar vi tillsammans under parollen ” Osäkra arbeten - Osäkrade arbetare”. Väl mött på revolutionär första maj i Lund!

Arrangörer: Första Linjen, India Däck, Solidaritetsfonden, Smålands Nation, Syndikalistiska Ungdomsförbundet Lund, Virvelvinden.

Malmö 1/5

Revolutionär 1 maj: Malmö är inte ert att sälja!:

1 maj är arbetarklassens dag, vår dag. Den är tillägnad vårt motstånd och våra kamper.

Då samlas vi för att adressera frågor som berör vår vardag men är även en dag då vi visar vår styrka genom antal. Världen över demonstrerar vi för att göra våra egna och varandras röster hörda. För det är inte bara vi i Malmö som demonstrerar.

Trots att det är vi, arbetarklassen, som bygger och upprätthåller samhället ligger makten i händerna på den överklass som profiterar på vårt arbete.

Rätten till sjukvård, utbildning, barnomsorg, apotek och tandvård är inte längre någon självklarhet i dagens samhälle.

Privatiseringens intrång i vårt välfärdssamhälle, utesluter oss från tillgång till vård och omsorg, vi som inte har ekonomiska eller sociala förutsättningar blir utan. Politiker säljer ut vår rätt till sjukvård och utbildning till privata aktörer, som försämrar arbetsvillkoren för de anställda och kvalitén på det alla ska ha rätt till.

Allt för länge har de som säger sig äga staden gjort den till en plats som lämnar oss utanför.

Ansvariga är de politiker som prioriterar stadens image genom att satsa på att få hit köpstarka aktörer till deras skrytprojekt, och tränger ut oss invånare som lever och arbetar här - vi som får staden att gå runt.

Vi vägrar låta oss splittras.
Etnicitet, kön, sexualitet; våra olika erfarenheter hindrar oss inte från att stå enade.
Tillsammans och med solidaritet kämpar vi för ett klasslöst samhälle.

Det är vi som är Malmö, och på 1 maj går vi ut och demonstrerar för att ta tillbaka de utrymmen som är våra.

Möllevångstorget 15.00
Revolutionärt 1 Maj - Malmö är inte ert att sälja

Arrangörer (bokstavsordning): Förbundet Allt åt Alla, Glassfabriken, IMET, Mangla, Revolutionär Ungdom, SUF Malmö, Transkamp & Utkanten.

Göteborg - 1/5

1 maj 2011 - Göteborgs LS hundra år:

1 maj närmar sig med stormsteg. I år firar Göteborgs LS hundra stolta år av facklig kamp. Göteborgs LS av SAC bjuder därför in till demonstration under parollen "Organisera dig! Ta makten på jobbet!". Samling vid Masthuggstorget klockan 12:30, vi ses där!

Skapad av Göteborgs LS av SAC

Röd Front 1 maj i Göteborg:

På 1 maj arrangerar Kommunistiska Partiet och RKU traditionsenligt Röd Front i Göteborg. Årets 1 maj är viktigare än någonsin. Självklart för att manifestera mot högerns överklasspolitik och arbetsgivarnas attacker mot löntagarna. Men också för att vi i år har ett öppet rasistiskt parti i Sveriges riksdag.
Röd Front har du dessutom chansen att protestera mot det imperialistiska krig som övrig vänster idag bejakar.

I Röd Front samlas vi kring huvudparollerna:
• Nej till privatiseringar – bygg ut offentlig sektor!
• Vi kräver människovärdet åter – rättvisa för sjuka, arbetslösa, ungdomar och pensionärer!
• För arbetarpolitik och socialism!
• Internationell solidaritet – inga svenska trupper till imperialismens krig!

Uppställning: 14:00 vid Järntorget/Linnégatan
Demonstrationen ankommer till Grönsakstorget runt kl 15.00.
Där talar Anders Carlsson, partiordförande, och Fanny Edstam, ordf RKU-Göteborg.

Skapad av Kommunistiska Partiet Göteborg

Stockholm - 1/5

Syndikalistiskt första maj i Stockholm:

På arbetarklassens högtidsdag så kommer syndikalisterna att fira som sig bör! På Sergels torg samlas vi klockan 11.00 för att lyssna på tal och mingla runt, och sen är det avmarsch mot Stortorget i gamla stan där det bjuds på musik, allsång och tal. Alla fackföreningsvänner är välkomna!

Parollen för första maj i år är "Arbetsplatskamp är alltid rätt".

BJUD IN ALLA ERA VÄNNER & ARBETSKAMRATER!

Mer information kommer!

Anarkistisk 1 maj i Stockholm, 2011:

Välkommen till det anarkistiska 1 majfirandet i Stockholm 2011!

Den senaste tiden så har vi sett revolutioner, revolter och uppror i många länder och platser runt om på jorden. Därför är temat för årets anarkistiska 1 majfirande världsrevolutionen! Alla torg är Tahrir!

09:30 den 1:a maj samlas vi därför på Södermalmstorg för att lyssna på tal och musik. Huvudtalare blir en av de svenska aktivister som åkte ner till Kairo under den egyptiska revolutionen för att överlämna den sjukvårdsutrustning till revolutionärerna som vi här i Sverige hade hjälpts åt att samla ihop pengar till.

Som ni kanske märkt så är samlingsplatsen annorlunda mot tidigare år. Det innebär att vi kan koncentrera oss på vårt eget program och lyssna på anarkistiska talare och musik. För de som ändå vill hedra de Spanienfrivilliga så startar manifestationen för dem redan kl.09:00 så man hinner vara med ett tag där också 😉

I övrigt så är inget förändrat, samlingstiden och marschvägen kommer vara den samma för anarkistdemonstrationen. De som vill gå med oss till Sergels Torg men av någon anledning kommer sent bör veta att vi planerar att lämna Södermalmstorg redan 10:15.

Anarkistisk 1 maj 2011
Världsrevolutionen är här! Alla torg är Tahrir!

Samling: 09:30
Plats: Södermalmstorg
Avmarsch: 10:15

Skapad av Anarkistisk 1 maj

Västerås - 1/5

:

Den 1:a Maj i Västerås arrangerar nazisterna från Nordisk Ungdom en demonstration med parollen "Arbete åt alla svenska ungdomar". Det vill utnyttja 1:a Maj som är arbetarrörelsens dag för att sprida sin rasistiska politik.

Som nazister kommer de alltid vara ett hot mot kämpande studenter och kämpande arbetare, oavsett hudfärg,
De vill splittra arbetarklassen genom skilja på arbetare och arbetare. 1:a maj är arbetarnas dag och kommer aldrig att vara en dag för arbetarfientliga nazister att marscherar på våra gator, vi måste tillsammans agera och inte tolerera att dom försöker utnyttja
denna dag eller överhuvudtaget någon dag på året

Slut upp den 1:a Maj i Västerås och visa att du inte accepterar att de demonstrerar på arbetarnas dag.
Prata med dina klasskamrater, arbetskamrater, nära och kära och ta med alla du känner den 1:a Maj i Västerås!

TID OCH PLATS KOMMER! Håll er uppdaterade!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Stockholm - Idag (29/5)

:

Vi kräver riktig demokrati NU. Vi är inte en handelsvara som ligger i politikers och bankmäns händer.
Vi skyller våra dåliga situation på ekonomiska och politiska krafter och efterfrågar den nödvändiga kursändringen.
Vi uppmanar alla medborgare, under mottot "Riktig Democrati Nu. Vi är inte en handelsvara som ligger i politikers och bankmäns händer." att gå ut och protestera. Följ med oss och framför dina tankar och idéer, för att alla folk ska höras som en enda röst.
Vi kämpar för jämlikhet, värdighet och respekt. Vi står emot rasism.

MÄNNISKOR I EUROPA VAKNA,
LÅT OSS SKAPA ETT BÄTTRE LIV
LÅT OSS PRATA, MÖTAS OCH FÖRÄNDRA ALLTING

:

Time:
Sunday, May 29 6:00pm - 9:00pm
Location:
Stockholm - Sergels Torg

European Revolution, All Cities of Europe - Stockholm

Revolutionerna i Nordafrika har spritt sig över världen och nu nått Europa. I England, Frankrike, Grekland, Irland och Italien har flera upplopp skett och i Spanien har människor ockuperat torg och krävt makten över sina liv. Nu försöker man generalisera detta till en allmän resning i Europa. I flera europeiska länder, bl.a. Grekland, England, Frankrike, Irland, Spanien, Portugal, Sverige och Italien, kommer det idag att hållas likadana manifestationer på huvudtorgen.

Mubarak, Khadaffi, Berlusconi, Obama, Reinfeldt - Alla ska bort!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Picknick med MUF på onsdag den 22/6 kl. 17-20 i Humlegården, Stockholm..


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

http://ankdammen2011.se/live

MUF seminarium live från Almedalen 2011.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lund - 20/7

:

Skriv om din klasserfarenhet – workshop med Virvelvinden

Onsdagen den 20 juli håller vi en workshop om att skriva om sin egen klasserfarenhet, där vi pratar om varför man ska skriva om sin vardag, hur man kan skriva texter och få lite inspiration för att komma igång.

Att kunna analysera och förstå det som händer framför oss varje dag är grundläggande för att gå framåt i klasskampen. Till skillnad från chefer, politiker och kapitalister har alla vi i arbetarklassen en direkt insyn – en direkt relation till – klasskampen varje dag. Att utveckla och sprida kunskap som bygger på denna omedelbara erfarenhet är vår största fördel mot de som bestämmer. De må ha tillgång till miljarder att lägga på konsulter, utredningar och statistik för att ta igen detta försprång – men i vår vardag är det alltid vi som har ett kunskapsövertag.

Hur kan vi utnyttja denna fördel maximalt? Hur tar vi ett första steg för att förstå våra utspridda erfarenheter som en del av en klass? Hur kan vi sprida kunskap och gemenskap på ett sätt som stärker våra positioner? Vilka är, kort och gott, våra vapen i vardagen? Dessa frågor ligger till grund för en workshop om att använda det skrivna ordet och våra egna erfarenheter som ett verktyg i klasskampen.

Alla arbetare, grundskoleelever, studerande och arbetslösa är välkomna.

Inga förberedelser eller förkunskaper krävs.

Kl 19.00 onsdagen 20 juli, ABF-lokalen, Revingegatan 4
( precis nedanför Södra Esplanaden).

Mat serveras.

Allt är gratis.

Image


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lund - 3/9

Bostad åt alla!:

Alla vet det. Varje år är det samma visa. Bostadsbristen exploderar varje september och i år har det slagit rekord igen (SDS 2/8/11). Det byggs för lite och det som byggs är för dyrt. Fantasin om att dyra bostäder skulle skapa flyttkedjor som öppnade upp billiga lägenheter är för länge sedan krossad av erfarenheten i Lund. Det är bara de redan rika som flyttar in från andra städer och knuffar undan oss andra. Våra områden gentrifieras, hyrorna höjs och krisen blir värre. Ockupationsrörelsens erfarenheter av hur tomma hus hålls tomma för spekulationsyften är i färskt minne för oss fortfarande. Kommunen har uppenbarligen ingen vilja att lösa situationen utan försöker bygga ett Lunds lilla torg på botulfsplatsen, stöttar lokala byggherrar som Arne Paulsen i områden som Klostergården där de boende protesterat mot dyra bostadsrätter och en onödig arena. De vägrar vare sig bygga billiga hyresrätter eller låta människor bruka tomma byggnader. Nog är nog. Vi är inte förvånade. I slutändan kommer vår långa kamp genom ockupationer, demonstrationer och blockader vinna. Bostad åt alla!

Arrangörer: Första Linjen, Virvelvinden och Ockupantscenen.se

Tid och plats: 3 september kl. 14.00 på Stortorget i Lund.

Facebook-event


   
SvaraCitera

Saxar från ett event på facebook.

Mellan den 2-5 augusti (tor-sön) äger den andra upplagan av Nordisk Vision rum i Östergötland. På schemat under lägret står flera intressanta föreläsningar, tal, workshops, tävlingar, paddling, bad, självförsvarskurser, airsoft, brännboll och mycket mer.

Bland talarna och föreläsarna står nationalistiska profiler som Daniel Höglund, Jonas De Geer, Björn Björkqvist, Vera Oredsson, Magnus Söderman och Thorgrim Bredesen. Förutom dessa utlovas även en föreläsning från en internationellt namnkunnig nationalist.

Kostnaden för hela lägret är endast 300 kronor och naturligtvis är det gratis för barn under 15 år. I priset ingår mat och dryck för hela helgen. Ett större antal sovplatser inomhus finns – där gäller först till kvarn och sedan kommer både tält och vindskydd att ställas upp för de som uppskattar några nätter ute i det fria.

Anmälan sker till arrangörsgruppens representant, Andreas Carlsson, antingen via e-post: anmalan@nordiskvision.se, eller via tfn. 0737-438673, du kan även förskottsbetala via Arminius.se.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Stockholm - 4/8

Stoppa EDL - Breiviks fotsoldater

"Med terrordåden i Norge den 22 juli 2011 chockade Anders Behring Breivik hela världen. Hur kan en till synes helt vanlig norsk man välja att ta 77 unga människors liv? Ganska snart visade det sig att Breivik inte agerade i ett politiskt vakuum. Han fantiserade inte själv ihop konspirationsteorierna om de så kallade kulturmarxisternas medvetna pådrivande av en "islamisering" av Europa på bekostnad av traditionella kristna värderingar. Breiviks sammanhang, den antimuslimska "Counterjihadrörelsen", är en löst sammansatt miljö bestående av både intellektuella bloggare, antimuslimska gatuhuliganer och högerpopulistiska partier runt om i Europa. De vill ta kampen om opinionen, valrösterna - och gatorna.

2009 startades "English Defence League" upp i Luton i England som ett försök att få ut den antimuslimska rörelsen på gatorna. Till en början lyckades de mobilisera ett par tusen deltagare till sina provokativa och konfrontationssökande marscher genom områden i England med stor muslimsk befolkning. Det senaste året har antalet på EDL:s marscher sjunkit drastiskt från tusentalet till några hundra, men nu försöker organisatörerna bakom EDL och andra inom den internationella antimuslimska miljön få rörelsen att slå rot på andra platser än i England.

Försöket att starta upp en svensk motsvarighet, Swedish Defence League, har inte blivit lika framgångsrikt. Så nu tar engelska ledningen över styret. Ett år efter Breiviks massaker försöker de igen - nu vill de starta ett globalt counterjihadnätverk. Den 4 augusti håller EDL och Counterjihadrörelsen Stop Islamization of Nations (SION) en internationell manifestation i Stockholm med alla antimuslimska toppnamn. Samma dag som Prideparaden går genom staden. Deras mål är att använda Pride som en trojansk häst, för att få utrymme i offentligheten för att kunna sprida sina högerextrema åsikter och sin skeva världsbild. Med en retorik och ett bildspråk från medeltidens korstågsfarare hör dessa rasister och högerextremister inte hemma någon annanstans än i historieböckerna. Låt oss tillsammans visa att vi inte accepterar att Breiviks fotsoldater marscherar i vår stad."

Facebook-event:


   
SvaraCitera

Saxar från facebook. Nordisk vision - Sommarläger!

Mellan den 2-5 augusti (tor-sön) äger den andra upplagan av Nordisk Vision rum i Östergötland. På schemat under lägret står flera intressanta föreläsningar, tal, workshops, tävlingar, paddling, bad, självförsvarskurser, airsoft, brännboll och mycket mer.

Bland talarna och föreläsarna står nationalistiska profiler som Daniel Höglund, Jonas De Geer, Björn Björkqvist, Vera Oredsson, Magnus Söderman och Thorgrim Bredesen. Förutom dessa utlovas även en föreläsning från en internationellt namnkunnig nationalist.

Kostnaden för hela lägret är endast 300 kronor och naturligtvis är det gratis för barn under 15 år. I priset ingår mat och dryck för hela helgen. Ett större antal sovplatser inomhus finns – där gäller först till kvarn och sedan kommer både tält och vindskydd att ställas upp för de som uppskattar några nätter ute i det fria.

Anmälan sker till arrangörsgruppens representant, Andreas Carlsson, antingen via e-post: anmalan@nordiskvision.se, eller via tfn. 0737-438673, du kan även förskottsbetala via Arminius.se.

Event:

Sommarlägret på film

Uppdaterad information 2012-07-16
För att underlätta för samtliga deltagare har vi upprättat en lista med saker att tänka på.

• Har du någon matallergi, är du vegetarian eller i behov av annan särskild kost? Hör då av dig till arrangörsgruppen i god tid.

• Hund är tillåtet att ha med, dock så vill vi att man hör av sig till arrangörsgruppen, samt att man respekterar de andra deltagarna genom att ha hunden kopplad.

• Som bekant är det gratis inträde för barn under 15 år, men glöm inte att anmäla att de kommer att delta.

• Saker som är bra att ha med sig: Sovsäck, liggunderlag, oömma kläder, sportflaska, hygienartiklar, badkläder och handduk.

• Frukost, lunch, fika och middag är inkluderade i priset. Där emellan kommer det finnas möjlighet att inhandla frukt, godis m.m. i en upprättad kiosk.

• Arminius.se kommer att finnas på plats med ett större utbud av litteratur, musik och kläder. Betalning kan ske både genom kontanter och kort (Visa och Mastercard)


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Malmö 1-2 december

Vår makt 2012

Välkomna till klasskampskonferensen Vår Makt 1-2 december på Kvarnby Röda Huset, Industrigatan 4 (i närheten av Värnhem), Malmö. Konferensen är gratis! Organiseras av Motarbetaren tillsammans med ABF och Kvarnby folkhögskola.

Läs mer: http://www.motarbetaren.se

I årets Vår makt binder vi samman lågintensiv arbetsplatskamp med explosiv massorganisering. Vi pendlar mellan det lokala och internationella genom att sätta fokus på rörelserna i krisens Grekland, studenternas organisering i Québec och boendekamp i södra
Sverige. Vi hör om hur livsvillkoren för dagens ungdomar tenderar att bli sinnebilden för en ny arbetarklass och vi lär oss hur vi undkommer den in- och utdefiniering som staten använder sig av för att kväva uppror i sin linda.

LÖRDAG 1 DECEMBER

11.00 Presentation av årets Vår makt

11.15 UTAN JOBB, UTAN INKOMST, UTAN RÄDSLA

Något som har varit gemensamt för många av de protester som skett det senaste året har varit att de ledande i rörelserna är unga med mörka framtidsutsikter. Statistik visar att dagens yngre generationer i stora delar av västvärlden är de första som kommer att få en kraftig försämrad levnadsstandard jämfört med sina föräldrar. De unga är därför inte bara avantgardet för dagens rörelser utan i delar av världen också försöksdjuren för en ny form av klassförhållanden som ämnar strukturera hela samhället. Vad är orsaken till detta och vilka lösningar föreslår de som protesterar?

13.00 LUNCH

13.30 TPTG: KAMP OCH MOTSÄTTNINGAR I KRISENS GREKLAND

Sedan ockupationen av Syntagmatorget i Aten och rörelsen den iscensatte ebbade ut har nationalistiska tendenser stärkts både på vänster- och högerkanten i Grekland. Den fascistiska organisationen Chrysi Avgi (Gyllene gryning) är ett exempel på hur den växande nationalismen och den nuvarande och förra regeringens försök att hitta syndabockar för krisens utveckling kulminerat i öppet rasistiskt våld. Detta har också inneburit att kampen mot statens förvaltning av krispolitiken har blivit vilseledd genom framväxten av en antifascistisk ideologi inom vänstern, och delar av den antiauktoritära miljön, som separerar kampen mot fascisterna från kampen mot regeringens åtstramningspaket.

En medlem i tidskriften och den politiska organisationen TPTG, som ända sedan 1991 varit intimt knuten till de olika rörelserna i Grekland, talar om den politiska situationen i landet och diskuterar kampernas möjligheter och svagheter.

Mer information om TPTG: http://www.tapaidiatisgalarias.org

15.30 PHILIPPE LAPOINTE: STUDENTRÖRELSEN I QUÉBEC

Studentrörelsen i Québec är en av samtidens mest intressanta rörelser inte minst eftersom den genom månader av strejker och demonstrationer lyckades att stoppa en drastisk höjning av universitetsavgifterna. I det här föredraget kommer Philippe Lapointe, som arbetade som förhandlare med regeringen för studentorganisationen Classes räkning, beskriva rörelsens explosiva och nästintill okontrollerbara utveckling. Philippe kommer att fokusera på rörelsens metoder och strategi samt beskriva hur regeringen till sist tvingades till den strategi som brukar besegra uppror - nyval.

SÖNDAG 2 DECEMBER

11.00 RÖR INTE BORGAREPARKEN: FRÅN MOTSTÅND TILL GEMENSKAP

Att bygga i parker och på offentliga platser har de senaste åren blivit en central del i många städers bostadspolitik. Det som i politikers ögon framstår som redan betalad mark med redan utbyggd offentlig service är ofta viktiga offentliga platser för områdets boende – inte minst i städernas ytterområden där få har egna trädgårdar.

När parker och offentliga ytor reas ut uppstår ofta lokalt motstånd, men kan kampen om dessa allmänningar gå bortom ett reflexmässigt nej-sägande och lägga grunden för nya gemenskaper i arbetarklassens områden? I Lund har boende och aktivister organiserat motstånd till kommunens förtätningsplaner i Borgareparken med vissa framgångar. Aktiva från Rör inte Borgareparken berättar om sin kamp och vilka praktiska lärdomar de har dragit om stadsdelsorganisering.

13.00 LUNCH

13.30 FÖRSTA LINJEN: EN POLITIK BORTOM POLITIKEN

Politik är som en cirkel. Extremerna möts. Säger man i alla fall och ignorerar ideologiska skillnader, historiska händelser, kampmetoder och strömningar. Men extremism är inte bara en dum teori. Det är ett sätt för stater att utdefiniera politiska rörelser och skapa nya subjekt.

I en postpolitisk tid har våra samhällen allt mer rört sig från politik som på något sätt berör förändring till ett tekniskt administrerande av samhället. I ljuset av detta ska man se att stater i all högre grad försöker definiera ”extremism” och ”extremister” och därigenom stämpla alltifrån oroligheter i förorter till strejker som samhällsfarliga och avvikande från demokratin. Birgitta Ohlsson åker runt i Europa för att studera andra staters verksamhet och importera det till Sverige. Hur fungerar ”extremismteorin” och vad säger den om sakernas tillstånd? Måste vi bemöta ett avpolitiserande av radikala rörelser med klassisk politisering, eller finns det möjligheter i att vara det radikalt annorlunda? I skärningspunkten mellan en ny klassammansättning, politik efter politiken och autonoma kamper undersöker aktivister från Första linjen i Lund vad extremismteorin är och vilka möjliga motstrategier som kan utarbetas.

15.00 FRANCES TUULOSKORPI: HOPSKRIVET PÅ ARBETSPLATSEN

Den alldeles nyutkomna boken Hopskrivet handlar om sådant som skrivs på arbetsplatsen, för och av dem som jobbar där. I Hopskrivet får vi läsa om arbetsplatstidningar och annat skriftligt som kan vara bra redskap när man försöker använda och utveckla kollektiv styrka tillsammans med arbetskamrater och kollegor.

Frances Tuuloskorpi talar i detta föredrag om skriftlig kommunikation på arbetsplatsen och fokuserar på bidraget från sjuksköterskestudenternas Inte under 24000-kampanj samt vilka lärdomar man kan dra av denna kamp.

Mer information om Hopskrivet: folkrorelselinjen.wordpress.com

- - -

Vår Makt är en klasskampskonferens som anordnats sedan 2002 i Malmö. Tidigare år har exempelvis Torkil Lausen, f.d. medlem i Blekingegadeligan diskuterat flexibilitet och prekarisering, Frances Tuuloskorpi har hållit föredrag om utomfackliga och fackliga strategier, Lars Grenaa har berättat om organiseringen av blockader och strejker i protest mot nedskärningarna i Köpenhamn 2006 och olika generationer av autonoma aktivister har diskuterat militanta undersökningar och strategier för intervention och olydnad på och utanför arbetsplatsen. Mer om tidigare konferenser finns att läsa på http://www.motarbetaren.se

Facebook-event

Plats: Röda Huset, Industrigatan 4 (i närheten av Värnhem), Malmö


   
SvaraCitera