Aviseringar
Rensa alla

Professor i Nationalekonomi A. Lindbeck om den aktuella invandringen


Ämnesstartare

dazed:

Tycker att jag är för att använda en annan umares vokabulär - realisten i  sammanhanget. Du min vän är naiv i din tilltro till kapitalisterna. Vi kan se genom historien att företagen i klassisk mening inte bryr sig i dom anställda därför att hela institutionen "företaget" handlar om att skapa vinster och göda ägarnas förmögenheter, ingenting annat. Företagen/höginkomsttagarna verkar inte av människokärlek eller patriotism för den delen, det kan vi se när företagen flyttar produktionen till utnyttjningsbara fattiga i U-länder (hemskt uttryck) som får slita under förjävliga förhållanden, när dom placerar sina vinster på Caymanöarna  eller när företag som går med vinst ändå rationaliserar bort arbetskraften. Höginkomsttagarna gör vad som är bäst för dom, man bejakar sina intressen det är ingen vänstermyt eller konspiration, det är bara rent deskriptivt.

Att den låga förekomsten av arbetarstyrda företag visar på att det är ett felaktigt koncept är ett skevt sätt att argumentera eller för den delen tänka, man kunde ha sagt det samma om parlamentarisk demokrati för 200 år sedan.

Angående min analys av dig och din person som du nämner där så vill jag påminna om att jag också där la mig på din nivå, din argumentation låg på samma intellektuella nivå som 100 "fucktard." Tex Sming eller Vehnk som jag tror han heter idag kan ju faktiskt argumentera för ungefär din sak men på ett vettigt och ganska välstrukturerat vis, du däremot skadar bara din egen sak. Avregga?

Jag har aldrig påstått att företagen agerar för arbetarnas skull utan jag är säker på att man drivs av framgång och av kapital. Men framgång och kapital når man genom att anställa och utveckla sitt företag, vilket också arbetare tjänar på. När överklassen får mer pengar får arbetarklassen också mer pengar, så är det bara. Och som jag sagt tidigare; det enda sättet att jämna ut klassklyftorna utan att förstöra ett helt lands ekonomi är genom revolutionär kommunism. Att höja skatter kommer bara leda till att kapital flyttas från Sverige. Vill man råda bot på klasserna i samhället får man ta till kommunism, vilket du kanske förespråkar, jag gör det inte. Längre än så kommer vi nog inte i diskussionen. 

Då du är i full gång med att hålla på med att analysera mig får väl jag göra min egen analys på dig.  Jag tror att du själv märkt att dina argument inte håller. Jag har under tiden på forumet ständigt refererar till fakta, till verkliga händelser och ständigt svarat på argument. Jag kommer inte ihåg vad vi diskuterade i min tråd, men med tanke på att den slutade med dina "fucktards", så antar jag att du, som så många andra på forumet, fick slut på argument och att dina "fucktards" istället var ett uttryck för din desperation över att du inte klarade av att argumentera. Samma desperation som nu lyser igenom när du tvingas avsluta ditt upprepade vänsterdravel om hur ond kapitalismen är med att helt enkelt uppmana mig att avregistrera mig. En klassiker när argumenten tar slut är också att beskriva hur det finns folk med mina åsikter som kan argumentera för sig, men att jag bara inte är en del av dessa. Men så lätt blir det inte för dig. Jag kommer inte avregistrera mig och jag föreslår, med tanke på att du ännu inte lyckats argumentera, att du istället forsätter med dina "fucktards" lite till. 


   
SvaraCitera

Jag tror inte att mer invandring kommer att se bra ut i framtiden.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

NiklasW: Jag har aldrig påstått att företagen agerar för arbetarnas skull utan jag är säker på att man drivs av framgång och av kapital. Men framgång och kapital når man genom att anställa och utveckla sitt företag, vilket också arbetare tjänar på. När överklassen får mer pengar får arbetarklassen också mer pengar, så är det bara. Och som jag sagt tidigare; det enda sättet att jämna ut klassklyftorna utan att förstöra ett helt lands ekonomi är genom revolutionär kommunism. Att höja skatter kommer bara leda till att kapital flyttas från Sverige. Vill man råda bot på klasserna i samhället får man ta till kommunism, vilket du kanske förespråkar, jag gör det inte. Längre än så kommer vi nog inte i diskussionen.

Som sagt många gånger "utvecklar" man lika gärna sitt företag genom bortrationaliseringar och exploatering.  Jag håller inte med dig men jag tar hellre revolutionär kommunism än en rasistiskt färgad plutokrati 7 dagar i veckan.
 

NiklasW: Då du är i full gång med att hålla på med att analysera mig får väl jag göra min egen analys på dig. Jag tror att du själv märkt att dina argument inte håller. Jag har under tiden på forumet ständigt refererar till fakta, till verkliga händelser och ständigt svarat på argument. Jag kommer inte ihåg vad vi diskuterade i min tråd, men med tanke på att den slutade med dina "fucktards", så antar jag att du, som så många andra på forumet, fick slut på argument och att dina "fucktards" istället var ett uttryck för din desperation över att du inte klarade av att argumentera. Samma desperation som nu lyser igenom när du tvingas avsluta ditt upprepade vänsterdravel om hur ond kapitalismen är med att helt enkelt uppmana mig att avregistrera mig. En klassiker när argumenten tar slut är också att beskriva hur det finns folk med mina åsikter som kan argumentera för sig, men att jag bara inte är en del av dessa. Men så lätt blir det inte för dig. Jag kommer inte avregistrera mig och jag föreslår, med tanke på att du ännu inte lyckats argumentera, att du istället forsätter med dina "fucktards" lite till.

Ja så är det nog...


   
SvaraCitera

Järnmamman:

Källa på det, proportionerligt dessutom, om vi nu ska legitimera nedsippringsteorin 

Nedsippringsteorin är en strawman ge mig en ekonom som har sagt det. Alla tjänar på invandringen och på automatiserade industrier för att mäniskan är den mest dyrbara resursen i hela världen.
Jag vill ha fri invandring och fri handel men det kommer aldrig att hända över en dag. alla klagar på att priset på arbetskraft kommer gå ner men i 1800talets USA hade fri invandring och de högsta lönerna i världen.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

aristoteles: Känns som om du gror och växer som mögel på gammalt bröd.

Simply the bästHjärta

Hjärta


   
SvaraCitera

NiklasW:

Ett exempel var Margaret Thatchers England där klyftorna ökade extremt mycket under hennes tid som premiärminister men något som också gjorde att även låginkomsttagare började tjäna mer.

Nerslippnterori är en strawman ge mig ett källa när en ekonom använder det ordet. Margaret Thatcher gjorde dock andra bra saker som att stoppa subventionerade kolgruvor. Och gav facken mindre makt som en vanlig person.


   
SvaraCitera

dazed:

Det som präglar det moderna företaget och marknadliberalismen är snarare vinstsyftet, varför anställa en fackligt ansluten arbetare med rätt till raster och skyddad arbetsmiljö när du kan automatisera produktionen istället. Människor är inte lönsamma, dom är a pain in the ass bara.

Varför ska företaget utsätta en arbetare för fara när man kan automatisera arbetet. En Bentley bil kostar kanske 2000 000 massproducerade automobiler kostar kanske 100 000. Arbetaren kan nu bli en läkare eller någonting annat. Arbetskraft är en ändlig resurs.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

LiberalWarrioe:

Nerslippnterori är en strawman ge mig ett källa när en ekonom använder det ordet. Margaret Thatcher gjorde dock andra bra saker som att stoppa subventionerade kolgruvor. Och gav facken mindre makt som en vanlig person.

Skulle säga att Thatcher gjorde en hel del dåliga saker, exempelvis att minska arbetarnas rättigheter, men en sak hon gjorde som var bra var att ge vanliga arbetare mer i plånböckerna genom sänkta skatter.


   
SvaraCitera

NiklasW:

Skulle säga att Thatcher gjorde en hel del dåliga saker, exempelvis att minska arbetarnas rättigheter, men en sak hon gjorde som var bra var att ge vanliga arbetare mer i plånböckerna genom sänkta skatter.

Hon var inte liberal hon hade samma synsett på homosexuella som Putin. Fack ska inte har mera makt än andra medborgare. Läkarförbundet har gjort att många studenter läser medicin utomlands, uppdrag gransig har gjort ett program om det.


   
SvaraCitera