Aviseringar
Rensa alla

psykologi, IB eller sam?


vill du utbilda dig till psykolog eller psykiatriker?


   
SvaraCitera

Literatus:

Själv kommer jag nog söka till Edinburgh (om jag har råd) och det kommer gå alldeles utmärkt med "vanliga" betyg. [smile]

hmpf, tänkte söka dit, men förstod sedan att man inte kan komma in på resultatet på högskoleprovet (mina gymnasiebetyg suger på grund av diverse ofrånkomliga omständigheter). måste nu ta en omväg genom ett svenskt universitet för att kunna studera utomlands. [sad]

Lilla Lady:

engelska kunskaper

alltså, förlåt, men jag tycker att det är roligt hur du påpekar vilka fördelar ib ger i form av engelskakunskaper samtidigt som du konsekvent särskriver "engelskakunskaper". inte för att det är motsägelsefullt, tvärtom, men det är fortfarande roligt.

Dold text: hyser agg mot ib. inte för programmet i sig, utan för att alla jag känner som går ib är överambitiösa och arroganta tråkmånsar.


   
SvaraCitera

iosib:

alltså, förlåt, men jag tycker att det är roligt hur du påpekar vilka fördelar ib ger i form av engelskakunskaper samtidigt som du konsekvent särskriver "engelskakunskaper".

förlåt, det är mitt google chrome som förvirrade mig med att ha en sån röd sak under när jag skriver engelskakunskapar hela tiden och vill rätta mig

kan nämna att ens svenska förbättras inte särskilt mycket också [smile]

iosib:

Dold text: hyser agg mot ib. inte för programmet i sig, utan för att alla jag känner som går ib är överambitiösa och arroganta tråkmånsar.

det finns sådana människor men jag kan säga i mitt fall så valde jag IB för att folket är så underbart sköna. Utav 34 stycken i klassen kan nog bara två beskrivas som sådana, fast ändå inte för att de har flera bra kvaliteter också. Dom flesta är faktiskt ganska chilla, öppna, kulturella och mycket ruuliga [cute]

Vi anordnar också awesomesauce fester och alla är smått galna, det krävs lite att man är det om man vill gå IB [party]

kan nämna att anledningen varför jag inte valde natur var för att jag får alltid känslan av att många människor där är ganska tråkiga och inte speciellt intressanta, kanske trevliga och så men har inget riktigt djup [crazy]

man vill ju inte bara plugga i skolan, man vill också ha kul [smile]


   
SvaraCitera

Lilla Lady:

Ja vissa gör nog det. men om det skulle vara fallet, varför inte bara välja IB då?

det knasar sig väl lite med meritpoäng när man går ib? jag har hört något om det, men orkar ej googla fram det själv, så om du vill får du gärna upplysa mig om det.


   
SvaraCitera

PennieLane:

Därför funderar jag på natur då jag kanske behöver de ämnena.

Nej det behöver du inte.
Men däremot behöver du MVG i princip varenda ämne.


   
SvaraCitera

boondoggle:

det knasar sig väl lite med meritpoäng när man går ib?

det brukade göra men inte nu längre, orkar inte ta upp det precis just nu men kanske sen. Jag tror att minst 9/10 i klassen kommer få 2,5 p utan att behöva krångla sig med det.
sedan om man vill plugga utomlands har inte meritpoäng någon betydelse alls.


   
SvaraCitera

PennieLane:

Jag har funderat på IB, även på Sam-beteendevetenskap, natur, men jag vet inte riktigt vad som är bäst..

Rent meritmässigt är det helt irrelevant vad du läst om du vill plugga vidare, då är det bara höga betyg som gäller. Att få höga (högsta) betyg blir lättare om du går sam. Dock är det säkert väldigt givande för framtiden att gå en "tuffare" linje då du säkert kommer lära dig bra studieteknik och liknande som kommer väl till pass på universitetet.

Vill du studera utomlands är det väl möjligt att IB kan ge dig ett litet försprång då det är ett välkänt gymnasieprogram. Men du kan ju fortfarande få dina betyg översatta till engelska så tror faktiskt inte IB ger så mycket mer konkret försprång.

Sedan är det väl inte helt otroligt att undervisningen blir en aning lidande av att allt är på engelska. Hur bra engelska man än kan så kan man inte förneka att "djupare, mer avancerade" diskutioner är svårare att föra på andra språk än sitt modersmål.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

SlitMinSjälITrasor:

Men däremot behöver du MVG i princip varenda ämne.

Jag har 300 poäng just nu och har inte kämpat så mycket egentligen.. så jag tror att det kan gå 😉


   
SvaraCitera

PennieLane:

Jag har 300 poäng just nu och har inte kämpat så mycket egentligen..

Men kan man inte ha 320 poäng på högstadiet? Gymnasiet är en annan grej, A kurserna kanske går lätt men vänta till du kommer till en C-kurs.


   
SvaraCitera

PennieLane:

Jag har 300 poäng just nu och har inte kämpat så mycket egentligen.. så jag tror att det kan gå 😉

Högstadiet är ju snäppet lättare då du har tre år på dig att jobba upp betygen. På gymnasiet måste du hålla en konstant hög nivå redan från ettan.


   
SvaraCitera