Aviseringar
Rensa alla

"gentlemensaker"


mandew:

Inte låter du henne stå medan du ska sitta där med grabbarna

om det bara finns en sittplats kvar så står vi båda, om vi är i en grupp med fler människor så sitter någon i den andres knä. och om jag mot förmodan skulle låta henne sitta ner och själv avstå från det, av någon outgrundlig anledning, så beror detta på att hennes balans är katastrofal. och dina föråldrade föreställningar om könsrollernas riktighet som naturlagar är inte bara fullständigt idiotiska, utan rent kvinnofientliga. så, sluta upp med dem.


   
SvaraCitera
mandew

hahah töntar.
Jag talar bara om hur jag som tjej vill ha det 😉


   
SvaraCitera

Avskyr gentlemansgester. Känns så pressat och onaturligt (läs: töntigt).


   
SvaraCitera

aww


   
SvaraCitera

mandew:

Men nej. Så är det inte alls det, det ska vara lite gammeldags och romantiskt.

Haha jasså så då passar könsrollerna...


   
SvaraCitera
mynona

mandew:

Förövrigt ät det killarna som ska jaga tjejerna med ;D

mandew:

Sånt beteende gillar vi tjejer!

Helt okej att du gillar detta, men undvik att generalisera. Det funkar inte att säga "vi tjejer" eller "vi killar" eftersom alla tycker olika[y]

Gentlemannabeteendet från 1800-talet var till för att få kvinnor att känna sig hjälplösa och därmed göra dem hjälplösa, när de blev så vana vid att män gjorde praktiska saker åt dem att de inte längre kunde göra dem själv; att få dem att känna sig beskyddade och därmed göra att de behövde beskydd när de var så vana vid det att de inte kunde beskydda sig själv, etc.

Klart det kan kännas skönt att bli uppassad. Det gillar alla, killar precis som tjejer. Men om tex tjejerna ska få sitta isf för killarna skapar det bara gränser och murar mellan folk och dålig stämning istf gemenskap och förståelse. Det räcker med vanlig hyfs och hänsyn. En del av etiketten är bra, som att inte tugga med öppen mun, etc - en del skapar bara avstånd, som de som skiljer könen åt.


   
SvaraCitera