Hej umisar. Jag har lite rabarber i frysen jag fått norpa från en trädgård (norpade ej frysen) och tänker nu vara ambitiös och baka en (inte alltför komplicerad och tidskrävande) paj. Kan ju googla fram 8736 recept men undrar om ni har något recept ni tycker är jättesmaskigt (helst utan havre i).
Jag har både vete- och potatismjöl (borde ha iaf ja det har jag nog) och de flesta basingredienser för bakning, så hit me!
Omg mums hade glömt att det fanns
Jag har gjort en rejäl dos rabarberpaj en gång och har inget recept just men tycker du ska ge fan i att "skala" skaften, blir mycket färggrannare och vackrare om man låter bli.
Har ni någon koll på hur länge sirap håller sig efter att den öppnats btw? Den har ju såklart förslutits igen, men ändå. Det står 2015 på flaskan men det är ju när den är oöppnad. Minns inte ens när jag använde den.. förra julen???
dazed: du ska ge fan i att "skala" skaften, blir mycket färggrannare och vackrare om man låter bli.
existerar det verkligen människor som skalar rabarber? va? men varför det?"?"?
isola:
Har ni någon koll på hur länge sirap håller sig efter att den öppnats btw? Den har ju såklart förslutits igen, men ändå. Det står 2015 på flaskan men det är ju när den är oöppnad. Minns inte ens när jag använde den.. förra julen???
Men fan människa, är väl att bara smaka på den?
isola: De är redan skalade tyvärr! Men ja, jag håller med.
Nåväl gott som fan är det iaf.
dazed: Men fan människa, är väl att bara smaka på den?
Kanske inte alls känner om den är dålig??
isola:
Har ni någon koll på hur länge sirap håller sig efter att den öppnats btw? Den har ju såklart förslutits igen, men ändå. Det står 2015 på flaskan men det är ju när den är oöppnad. Minns inte ens när jag använde den.. förra julen???
du kan använda sirapen tills den är slut =) datummarkeringen är bara för att det måste
(jag googlade)
isola: Har ni någon koll på hur länge sirap håller sig efter att den öppnats btw?
Om den inte blivit förorenad så i princip jättelänge flera år.
My dreams are her:
Om den inte blivit förorenad så i princip jättelänge flera år.
Tror inte att den förorenats. Aja, den ska ju ändå gräddas så ev elaka bakterier lär väl dö lite iaf.
FruLiten:
du kan använda sirapen tills den är slut =) datummarkeringen är bara för att det måste(jag googlade)
Så den kan stå i princip hur länge som helst trots att den öppnats? Magic!
Den här har jag bakat ett 10-tal av under våren.
Supergod med Vaniljvisp till
Yamaha biker:
Den här har jag bakat ett 10-tal av under våren.Supergod med Vaniljvisp till
tack! omvandlar du till dl eller har du en gramvåg? ska ha en någonstans men kan'te hitta den uhu
isola: tack! omvandlar du till dl eller har du en gramvåg? ska ha en någonstans men kan'te hitta den uhu
Ja, jag har en digital gramvåg... eller i realiteten - jag har flera. Det är ju bara smöret som ska vägas hyfsat noga. Rabarberna kan du ju bara höfta.
På smörpaketen på själva pappret finns det ju 100 grams markeringar för övrigt.