Aviseringar
Rensa alla

Rätt att omhändeta barn?


Ämnesstartare

isola:

Tycker även att soc borde komma på oannonserade besök till fosterhemmen.

Absolut. De behöver granska fasaden ibland.

isola:

Kram

D'samma. 🙂


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Alla föräldrar klarar inte av att ta hand om sina barn, att tro något annat är bara naivt.


   
SvaraCitera

zulgum:

Skulle de här då inte kunnat lösas tidigare, vad tycker DU?

Det är möjligt att skulle ha kunnat lösas tidigare, men nu gjorde det ju inte det. När socialen fick detta ärende så hade det förmodligen redan gått för långt, och då bedömer de att det bästa för henne är att ta henne därifrån.

zulgum:

Man ska inte ta bort barnen från sina föräldrar, det är FEL. Särskilt biologiska föräldrar.

Om föräldrarna av en eller annan anledning inte kan ta hand om barnet så spelar det väl ingen roll om det är biologiska föräldrar eller inte? Det är vuxna som har ett ansvar för ett barn, och detta ansvar kan de inte sköta. Menar du att barnen ska behöva lida för att deras biologiska föräldrar är dumma?

zulgum:

Man måste få träffas även om föräldrarna är hur ruttna som helst så måste man hur som helst få träffas. Utan att någon annan säger '' Nej du ska inte ha kontakt med dina föräldrar för dom är inte passande ''.

Nej, det tycker jag inte alls att man måste. Om man tar skada av att träffa sina föräldrar så är det väl bättre att låta bli. Barn kan inte alltid själva bedöma sådant, då måste andra vuxna kliva in och ta ställning. Barn är lojala till sina föräldrar uti det sista, även om föräldrarna är dåliga.

Socialen arbetar inte för att förstöra människors liv, även om det kan kännas så när man är mitt upp i det eller om det blivit en felbedöming någonstans (vilket självklart kan hända, det är ju bara människor som arbetar på socialen).
Att du såg glädje kan bero på att dysfunktionella familjer ofta är bra på att visa en bra yta. Dysfunktionella människor överhuvudtaget är bra på att visa upp en fin yta, och människor som far illa är bra på att gömma sig från välmenande människor.

Att hennes pappa inte slog henne betyder inte att hon inte for illa av att bo hos honom. Min pappa slog aldrig mig, men jag har haft och har än idag mycket problem pågrund av honom. Han var alltså alkoholist, trots att han inte drack varje dag, och han var en dålig pappa, trots att han inte slog mig.
Jag tror inte att man vet hur det är om man inte varit med själv. Hon kanske berättar saker för dig, men det finns alltid saker som förträngs, saker som dölja och framförallt är det omöjligt att visa alla de nyanser som finns i ett dysfunktionellt hem.

Det är svårt att förklara sina problem. Man säger "Han sade att jag var dum" och det låter jättefånigt. Men det handlar så mycket om situationen, tonen, blicken, nyansen i det hela.

Socialen finns för att hjälpa, inte för att stjälpa.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Luna Lovegood:

Din svensklärare måste vara väldigt stolt över dig, förövrigt...

Din då

Luna Lovegood:

eller så är man av andra själ en opassande förälder.

andra själ [smile]


   
SvaraCitera

Kalaspuffen:

andra själ [smile]

Oj, ett ord. Grattis.[rolleyes]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

zulgum:

det var hennes enda oro

zulgum:

vad tycker DU? Är det rätt att splittra familjer?

jag hade tagit din vän direkt.. det var hennes enda oro.. som om det inte räcker tillräckligt.. barn ska inte passa upp på föräldrarna, specielt inte idioter som väljer alkoholen framför familjen..


   
SvaraCitera

Alla omhändertaganden sker under individuella bedömningar.

Den misär som oftast råder för barnet gör att det krävs att barnet flyttar. Ibland får ju barnen flytta hem igen, om föräldrarna blivit välmående igen och klarar av att ta hand om dem. Jag vet väldigt många som bara bott hos fosterfamiljer under kortare tider, alla har det inte som din kompis. Hon har rätt att få ha det bra och inte behöva tyngas ner av sina föräldrars problem, man kan inte kräva att ett barn ska orka stötta eller hjälpa sina föräldrar.

Det är jätteviktigt för utvecklingen och psyket att vara i en bra uppväxtmiljö! De allra flesta familjer klarar sig igenom kriser och fortsätter ett liv tillsammans med en normal vardag. Några lever i en kris och har inte ens en vardag, allting är alltid upp och ned, normalitet existerar inte, en vuxen kan klara mycket mer påfrestningar av det slaget än ett barn. Ett bråk, en full förälder eller en psykiskt frånvarande förälder kan vara ett oerhört trauma för ett barn. Bara ändrade rutiner hit och dit gör livet svårare. I tonåren har man så mycket eget att tänka på och hantera, då är exempelvis fulla föräldrar i bråk det sista man behöver.

Tror att få fall av omhändertagande är helt igenom fel, de flesta resulterar i ett bättre liv för barnet.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Är för fler omhändertagande av småbarn.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

isola:

Är för fler omhändertagande av småbarn.

[wink]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

LilleKurt:

[wink]

Skulle omhänderta det barnet så fort att de feta människornas arslen ramlade ur soffan,ja.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

isola:

Skulle omhänderta det barnet så fort att de feta människornas arslen ramlade ur soffan,ja.

Men barnet har ju blivit omhändertaget, när inte läkarna ville ha hon.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

LilleKurt:

när inte läkarna ville ha hon.

varför skulle läkare vilja ha henne? [shake]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

**


   
SvaraCitera