Anarkandi:
Vad är soyatoo?
Angelize:
höhöhöhö, skojade men ok. ursäkt godtagen
Jag skrev det där med glimten i ögat, missade bara dig för att du inte var vegan. 😛 men kan du så go for it!
men aww så citerar du mig haha
Anarkandi:
nuu
hehe tja.
nu finns det ju redan massa bra tårtrecept i tråden så det är inte så roligt längre.
mitt tips till dig är cashewgrädde som är ruskigt gott. http://www.reneevoltaire.se/2009/01/jordgubbar-med-cashewgradde/ recept finns där.
det är godare än soyatoo som för övrigt är mycket god. ska tårtan ätas direkt rekommenderas spraygrädden som ser mycket snyggare ut, men tappar formen fort.
internet:
varför i f*n blev inte jag hitciterad
Jag kommer med min favorit 😛 Ingen tårta kanske men grymt god.
Det är alltså rinnande matlagningssojagrädde som avses i receptet.
För att göra den mer "tårtig" så kan du göra en chokladkräm av ca 100 g mörk vegansk choklad och lite sojagrädde. Smält chokladen och rör ut med en skvätt grädde. Sätt in krämen i kylskåp och låt den stelna innan du brer på den på kakan. Dekorera sedan valfritt!
Kladdkaka
175 g veg margarin
2 msk ljus sirap
3 dl socker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
1 ¼ dl sojagrädde
Smält margarinet och häll i sirapen. Blanda i sockret. Sikta ner kakaon och mjölet under omrörning. Häll i sojagrädden lite i sänder medan du vispar i mjölet. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 25 cm i diameter, häll i smeten och grädda i 175 grader i 20 minuter. När du tar ut kakan kommer den att verka väldigt lös och inte alls kakig, men det är precis så den ska vara! När den får stå en liten stund stelnar den till precis lagom kladdig konsistens! Ät med vegansk vaniljglass, gärna medan kakan fortfarande är ljummen, eller vispbar vegansk grädde. Kakan är god flera dagar efter bakdagen (om du kan spara den så länge vill säga…)
abouuu kladdkakan går att göra med olja också, istället, om man som jag inte äter margarin pga äckligt smutsigt.
allt går i princip att göra med olja. välj en neutral olja, 100 g margarin = 0,75 dl olja.
internet:
allt går i princip att göra med olja. välj en neutral olja, 100 g margarin = 0,75 dl olja.
Tackar!
ennie:
men aww så citerar du mig haha
jag mår illa varje gång jag ser titeln på den här tråden erkänn veggisar, ni tkr inte att "vegansk tårta" låter gott?
internet:
abouuu kladdkakan går att göra med olja också, istället, om man som jag inte äter margarin pga äckligt smutsigt.
allt går i princip att göra med olja. välj en neutral olja, 100 g margarin = 0,75 dl olja.
bäst
kände ej till att detta var applicerbart på klatterkaka
vill ej heller äta margarin pga äckligt smutsigt
soimpolite:
jag mår illa varje gång jag ser titeln på den här tråden erkänn veggisar, ni tkr inte att "vegansk tårta" låter gott?
Ögon i en plåthink:
bäst
kände ej till att detta var applicerbart på klatterkaka
vill ej heller äta margarin pga äckligt smutsigt
det funkar super, fast den blir något kladdigare (vilket jag tycker är 100% bra, i och för sig).
det finns bra margariner också men de är superdyra och supersvåra att få tag i. testat ett solrosmargarin en gång som var reko.
soimpolite:
show me
glömde säga att jag håller med om att det låter äckligt.
internet:
det funkar super, fast den blir något kladdigare (vilket jag tycker är 100% bra, i och för sig).
ja. låter förnöjsamt. måste göra en sådan här, till mig själv, och själv äta hela.
ingeny:
Försöker ju vara hjälpsam här. Hallå, uppmärksamhet.
fin
internet:
glömde säga att jag håller med om att det låter äckligt.
aha