Aviseringar
Rensa alla

Religiösa har lägre IQ


Ämnesstartare

lex_: att apor hoppa ned från ett träd o blev människor låter inte så troligt heller..

Nu är inte jag någon naturvetare, men evolutionen är väl ändå vetenskapligt bevisad? Den är ju därmed så trolig den bara kan bli.


   
SvaraCitera

Blivande_japan:
homofober har lägre iq

enligt 1 undersökning

ja gjort

på 1 person

inga namn nämnda

Hjärta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

NiklasW: Nu är inte jag någon naturvetare, men evolutionen är väl ändå vetenskapligt bevisad? Den är ju därmed så trolig den bara kan bli.

Den är inte 'bevisad', eftersom att i strikt mening är ingenting bevisat inom vetenskapen. Bevis är egentligen bara ett ord som används inom matematiken. Vetenskapen kan inte ge absolut bevis. Men att evolutionsteorin är sann är lika troligt som att fotosyntesen är sann eller att jorden är rund. Sedan finns det naturligtvis människor som förnekar båda. Frågan är varför man skulle förneka detta. Om evolution inte var möjligt, då vore heller inte det möjligt att avla nya hundraser eftersom att genetik då inte kunde förändras.

Tusentals fossiler från både människor och djur som visar att vi människor inte har sett lika ut under hela vår tid på jorden. Men vi behöver inte ens fossiler. DNA visar att ALLT levande på jorden har en gemensam stamfader. Myror, elefanter, växter, bananflugor - allt har en gemensam stamfader, och närmast på släktträdet till oss människor finns schimpanser som delar 99% av människans DNA. Det är jävligt logiskt: arter som har goda gener för att leva för dem vidare. Krävs det att en fågel måste picka i jord för att uppta föda, då är det fåglar med tjockaste näbbar som får mest mat. De får störst chans att överleva. De som överlever för sina gener vidare. De som inte överlever för inte generna vidare.

De enda som förnekar evolutionsteorin är oftast religiösa... men vad har de att erbjuda? Några böcker med myter från bronsåldern som skrevs av vildar? Inget mer än en mening ''gud gjorde det''. Förklarar ingenting och är därför helt ointressant.


   
SvaraCitera

men lol. 


   
SvaraCitera