Aviseringar
Rensa alla

Riktig beslutsångest och känner mig nere, snälla hjälp!?


Ämnesstartare

Hej UM. 
Jag går först året på gymnasiet nu och vill förklara för er och mest prata ut  men även få hjälp. 

Går första året På en mindre skola i stan som inte är så omtalad. Har några ja går med i skolan o några andra ja snackar med. Finns en annan stor skola i stan som är närmare mig och känner flera där från innan.funderar på att byta dit men vet inte riktigt, har riktigt mkt ångest för detta beslutet. Det finns plats och de är samma program men är de värt de. Pinsamt o gå tillbaka till skolan ja går nu o lämna arbetskläder, hämta papper och säga att ja ska byta skola. Tänk om ja blir mobbade eller liknande i andra klassen? 

Såna tankar far i huvudet konstant och har sån ångest, snälla hjälp. Skolan ja går nu har nästan bara utlänningar och inte omtalad alls. Har praktik o allt i skolan o ja kanske krånglar till allt om ja ska byta nu? Snälla hjälp! Med vänlig hälsning, 


   
Citera

hmm en större stad antar ja då, inte lätt o veta, men vad känns mest rätt inombords?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Aa en stad med cirka 100 k invånare, långt inne säger känslan att ja ska byta. Men sen kommer alla problem ut som " tänk om ja blir mobbad ". 

" utfryst " " va lärarna på andra skolan säger " osv 


   
SvaraCitera

"Det gör ont, men gå ändå, du kan alltid vända om" som nationalskalden Håkan Hemlin en gång sa.


   
SvaraCitera

Du kan ju prata med en studievägledare om praktik och sådant, brukar kunna lösa sig. Om du redan känner folk i nya klassen borde det inte vara något problem. Vem skulle mobba någon som är ny, det känns bara som en väldigt dålig anledning. Börja bara prata med lite folk i nya klassen så blir det inga problem. Du kommer bara ångra dig om du inte byter.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

TAck för alla svaren, fick mig och tänka till lite. Vi ska få två  nya klasskamrater nästa termin med så ska se om ja byter då, de är ju snart slut ju ( denna terminen) kurserna är ja i fas med bara en ja är efter i för praktiken, men hoppas ja kan stanna på nuvarande plats. Trivs där bra och gillar alla mycket! Men att lämna är ju som svika dem, Så får se! 

Hoppas ja inte behöver gå tillbaka till skolan och lämna saker innnan ja lämnar skola såfall. Känns pinsamt! 


   
SvaraCitera