Aviseringar
Rensa alla

Rubrik till krönika


Ämnesstartare

Ey, jag har då skrivit en krönika i skolan och behöver hjälp med att komma på en passande och lockande rubrik :3

Här är den:

"Har du någonsin tänkt på vilken tur du har att få leva i det underbara landet som Sverige är? Vilken tur det är att du inte föddes i något u-land där risken att bli smittad av HIV är större än att inte bli det och medellivslängden ligger på 34 år? Troligen har du det. Själv tänker jag på det nästan varje dag och gör jag inte det blir jag säkerligen påmind av någon reklam på TV av UNICEF som visar barn med stora, bedjande ögon och uppsvällda magar. Dessa barn är också vad jag ser framför mig när kompisen i skolan klagar på att potatisen är för hård och sedan går och slänger sin portion i den redan överfulla sopsäcken. Vad är det för värld vi lever i egentligen? Där vi slänger tonvis med ätbar mat varje dag, medan miljoner människor går hungriga och fattiga? Att sluta slänga mat skulle självklart inte hjälpa dessa människor, men det är ändå helt sjukt att det är så här och det kan ju vara värt att tänka på det nästa gång man klagar på att det är fisk i skolan igen då gratis lunch i skolan inte är något man borde ta för givet.

Skollunch är för övrigt bara en av flera saker i Sverige som är gratis. Grundskolan kostar inte ett öre och att man kan gå och låna böcker gratis i ett bibliotek hursomhelst är ingen självklarhet. Jag pratade till exempel med min grekiska brevkompis om detta som blev riktigt förvånad över att den möjligheten finns. Så ta vara på alla möjligheter som finns i Sverige. Låna böcker, utbilda dig och rösta på ditt favoritparti, bara för att du kan liksom. Och tänk på vilken tur du har att få leva i det underbara landet som Sverige är. Det gör iallafall jag."

Feel free att kommentera, kritisera, påpeka, berömma osv c:


   
Citera
Ämnesetiketter

Inget ting är gratis du betalar skatt för maten när du köper ett nytt spel är en fjärdedel VAT eller konsumtion skatt :p


   
SvaraCitera