Aviseringar
Rensa alla

Samhällets syn på övergrepp mot barn


Spiriller: Grov misshandel är ett brott som i förhållande till sexuella övergrepp skulle kunna anses vara avdramatiserat, hur ser du på detta? Här saknas de sociala stigman och den tabu som finns vid sexuella övergrepp. Varför är inte det att föredra?

Hur är grov misshandel av barn avdramatiserat? Det ses också som ett hemskt brott att begå och utsättas för.

Att sexuella övergrepp mot barn är mer tabubelagda beror på att de generellt sett är mer skadliga psykiskt för brottsoffren, och nej, inte på grund av samhällets syn på saker och ting. Utöver den psykiska och fysiska påfrestning som barnet utsätts för så skadar/förstör förövaren barnets sexualitet, genom att få det att förknippa sex med något dåligt. Något sådant kan vanligtvis inte grov misshandel åstadkomma (såvida den inte ingår i övergreppet/n). Det går heller inte att komma ifrån detta genom att avdramatisera brottet.

Jag tycker att din jämförelse är rätt bristfällig.

Spiriller: Detta är också, generellt sett, en lögn. Jag förbisåg denna miss innan eftersom jag inte vill framstå som någon som tycker övergrepp är okej, det gör jag verkligen inte. Fysiska skador till följd av sexuella övergrepp är extremt ovanliga, speciellt ovanliga hos barn pga deras goda läkningsförmåga.

Du verkar ha rätt i att skador i underlivet inte är så vanliga som jag trodde bland utnyttjade barn, även om de förekommer och risken för dem alltid finns. Blir förvånad men får ge mig där.


   
SvaraCitera