Aviseringar
Rensa alla

SD 7,6% i opinionsundersökning från Sentio Research (Högsta opinionsresultat någonsin för SD)


Jaskono:

Inte segregation eller att man, som rasisterna vill, assimilerar invandrare.

Alltså, det SD dvs vill är att splittra upp invandrarförorterna, sprida ut invandrarna så att alla kan få möjlighet att få jobb etc, det verkar dem andra partierna totalt skita i.


   
SvaraCitera

Hatikva:

Löjliga anklagelser. SD väljare är de mest sekulära i Sverige.

Dumheter! Läs SDs eget partiprogram. Hur jävla tydligt som helst, de vurmar för kristendomen och stödjer extra pengar till kristna kyrkor och annat. De är fan inte sekulära på något sätt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jaskono:

Utveckla, snälla. Du sitter framför din datorskärm och försvarar ett parti vars politik går ut på att det finns ett vi och det finns ett dem,

Vad konstigt, kanske därför att det finns ett vi och dem, eller skulle du vilja påstå att en svensk och en fattig kinesisk bonde har mycket gemensamt?

Jaskono:

och detta vi är bättre än dem

Bara för att SD vill bevara den svenska kulturen behöver det nödvändigtvis inte mena att den kulturen är bättre än andra.

Men enligt eget tycke finns det väldigt många sketna och dåliga, ociviliserade kulturer som inte hör hemma i ett modernt samhälle.

Jaskono:

Detta samtidigt som man förkastar en religion som åtföljs av 1,5 miljarder människor världen över och tiotusentals svenska medborgare, talar nedsättande om denna religions viktigaste profet (men aldrig om Jesus eller Moses)

Talar illa om ens Profet, hur menar du nu att SD talar illa om Mohammed?

Jaskono:

Man talar om att folk lever på "VÅR" välfärd, men nämner aldrig att denna "vår" välfärd inte är Sverigedemokraternas välfärd utan är den välfärd som Socialdemokratiska Arbetarepartiet byggt upp under långt regeringsstyre

Sossarna har hjälpt på traven, men det är vi svenskar som har byggt upp en välfärd och det är våra kära pensionärer vi mestadels har att tacka för att vi har en välfärdsstat. Det är just detta svenska folk som Sverigedemokraterna vill värna om, och inte några utlänningar som stjälper och stjälper på skattekronan och monterar våran välfärdsstat som dom byggt upp åt oss.

Jaskono:

med en ekonomi som var helt beroende av... Ja, just det. Invandrare.

Bara för att såssarna tog in arbetskraftsinvandring på 60-70 talet behöver inte betyda att vi behöver ha en massinvandringen på 100 000 blattar per år just nu, fan hur dum får du bli människa. Vi har en stigande arbetslöshet och bostadskris här i landet och du tycker det är en bra affär att plocka in fler invandrare.

Jaskono:

Nej, jag är inte trångsynt. Jag tror på mångkulturen och allt vad den ger.

Hatikva sa det mesta, haha [bigsmile]

Jaskono:

Att byta ut kultur mot ras gör inte er ideologi acceptabel, kom ihåg det. Ni är precis lika vidriga som rasister alltid varit.

Det är skillnaderna mellan alla jordklotets kulturer. att förneka något sådant är bara något en väldigt korkad individ kan göra.


   
SvaraCitera

Då är det dags att bemöta er då, i tur och ordning. Vi börjar med Rasist #1:

Hatikva:

Ett part som konstaterar verkligheten

Om du kallar det för verklighet, så är du i sanning lika verklighetsfrånvänd som islamisterna som du och ditt parti hatar så mycket.

Hatikva:

I vissa områden ja

Vilka områden, exakt? Hur mäter man vilken kultur som är "bättre"? Finns det en skala? Vad exakt är svensk kultur? Med ett så knapphändigt svar får du finna dig att besvara en del frågor.

Hatikva:

LÖGN

På vilket sätt är det lögn? Förnekar du att den svenska arbetsmarknaden var helt beroende av de greker, italienare, jugoslaver osv som kom hit på 50-60-70-talen? För om detta är vad du gör, så skämmer du bara ut dig själv och jag vill då uppmana dig att gå tillbaka till skolbänken.

Hatikva:

Nej för att de är kriminella och som icke-medborgare har vi inget ansvar för dem.

Vadå icke-medborgare? SDs sympatisörer sitter och skapar grupper och argumenterar för att man skall utvisa svenska medborgare som begått brott, bara för att de har annan etnisk bakgrund än svensk. Det är pinsamt och visar på vilken intelligensnivå partiets sympatisörer ligger på.

Hatikva:

Nej den välfärden har inte socialdemokraterna byggt upp det är Svenska folket som byggt upp den och det är det svenska folket som borde ta nytta av den och inte utlänningar som kommer hit för att parasitera.

Och återigen visar du hur dåligt utbildad du är. Hade Moderaterna styrt landet under 40-50-60-70-talen, hade vi då haft samma välfärd som idag tror du? Hade Bondeförbundet styrt, hade vi haft samma välfärd? Socialdemokratiska Arbetarepartiet byggde upp välfärden tack vare att alla svenska medborgare - etniska svenskar såväl som greker, italienare, jugoslaver, ungrare, judar osv - genererade pengar till statskassan och skapade ett välstånd. Men det var SAP som tog hand om pengarna och lade dem på rätt saker, på rätt områden, och tack vare SAP så får du idag avgiftsfri utbildning, avgiftsfri sjukvård, daghem, vägar och en hel del annat finansierat via skattesedeln. Och vet du vad, din ignoranta fåne - invandrare betalar också skatt.

Och, ärligt talat- vadfan har du gjort för välfärden? Inte ett skit. Du är den riktiga parasiten. Om dessa pensionärer som du så gärna talar om hade hört dig, hade de genast tagit avstånd från din rasistiska propaganda.

Hatikva:

Du tror på en fantasi med ökat hedersvåld, segregation, motsättningar, rotlöshet, gängbildningar, våldtäkter och personrån, ifrågasättandet av svenska traditioner och symboler, arbetslöshet, sänkta betyg och kunskapsnivåer i skolan, religiös fundamentalism, könsstympning, kvinnoförtryck, tvångsäktenskap, ökade kostnader och minskad välfärd.

Kurder misshandlar sina systrar - svenska män slår ihjäl sina fruar.
Segregation, ligger det i mångkulturen? Vad konstigt, där jag bor har vi både invandrare och svenskar.
Motsättningar som skapas av äckel som er.
Rotlöshet är inte ett fenomen som bevisligen sker bland andra generationens invandrare.
Gängbildningar, du får definiera gäng. Själv skulle jag vilja kalla de stenrika riskkapitalisterna som kontrollerar vår ekonomi för gäng de också.
Så Sverige hade aldrig rån och våldtäkter innan det fanns invandrare? Skillnaden är bara att våldtäkten skedde i hemmet förr.
Vad är det för fel med att ifrågasätta? Jag tror att det är fler svenskar än invandrare som ifrågasätter traditionerna, är inte det vad vi gjort i över 100 år nu?
Arbetslöshet, vad har det med mångkultur att göra? Arbetslöshet drabbar alla länder som vigt sig åt den kapitalistiska modellen, det är (dessvärre) endast med riktig planekonomi som det kan förhindras.
Sänkta betyg och sänkta kunskapsnivåer vittnar om att man måste spendera mer på skolan, under 1990-talets krisår drog man ner allt för mycket.
Religiös fundementalism - öh, vad har det med mångkulturen att göra? Religiös fundamentalism har funnits i Sverige i 1000 år. Ååååh, vilket fån du är!
Könsstympning. Hur många invandrare praktiserar könsstympning?
Kvinnoförtryck, hahahaah. I Sverige - och i hela världen - har kvinnor förtryckts ända sedan Homo Sapiens första existens. Bara för att SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREPARTIET, en internationalistisk rörelse, med Olof Palme i spetsen började kämpa på riktigt för kvinnans rättigheter i början av 70-talet betyder det inte att det ligger i svensk kultur på något sätt. Detta illustreras genom högerns kamp mot allt som är jämställt, och att t ex SD är ett kvinnofientligt parti.

Dina argument håller inte.


   
SvaraCitera

hejpej123:

Invandrarna kan knappt få något jobb eftersom nästan alla seriösa företagare flyttar ut från de invandrartäta förorterna etc, så dagens politiker är värdelösa.

Feeeel. Om du läser dagens GP så kommer du kunna läsa en artikel om invandrarföretagare och hur de själva omsätter hundratusentals människor .

hejpej123:

Jag tycker att man ska ta seden dit man kommer, anpassa sig till det Svenska samhället, lära sig Svenska och börja jobba.

Hävdar du att invandrare inte lär sig svenska? Vad baserar du det på? Hur många invandrare brukar du träffa och prata med, som inte kan svenska?
Så för att bo i Sverige skall man ge upp sin egen kultur? Fåne.

hejpej123:

Finns många invandrare från mellanöstern som har en helt annorlunda syn på kvinnor än vad vi Svenskar gör, och ofta inte en acceptabel syn i mina ögon, dvs därför bör de assimileras i vårat samhälle, lära sig hur fan man uppför sig, att det inte är okej med kvinnoförtryckande etc.

Som jag skrev i mitt förra inlägg så är det där lögn. Invandrare är precis som svenskar - det finns de som tror på jämställdhet, och de som inte gör det. Det finns massvis med invandrare i Socialdemokraterna, men säkerligen också någon bland de andra vilsna fånarna i Kristdemokraterna - eller kvinnofientliga SD för den delen!

hejpej123:

Om t.ex sossarna kom med en seriös invandringspolitik och dumpade Mona Sahlin hade jag röstat på dem, då de har mer erfarenhet av politik än SD.

Tack för rådet, men nej tack, vi behöver inte rasisternas röster.


   
SvaraCitera

Sming:

Vad konstigt, kanske därför att det finns ett vi och dem, eller skulle du vilja påstå att en svensk och en fattig kinesisk bonde har mycket gemensamt?

Visst är ni båda människor? Ni lever båda på jorden, och om du tittar riktigt noga så kommer de problem ni står inför likna varandra mycket. Solidariteten med all världens folk är det viktigaste som finns. Det är därför nationalism är sådan skit.

Sming:

Bara för att SD vill bevara den svenska kulturen behöver det nödvändigtvis inte mena att den kulturen är bättre än andra.

Men enligt eget tycke finns det väldigt många sketna och dåliga, ociviliserade kulturer som inte hör hemma i ett modernt samhälle.

Man vill tvinga invandrare att assimilera sig, istället för att behålla sina egna kulturer. Detta är ett tydligt bevis på att man anser sin kultur vara bättre.

Sming:

Talar illa om ens Profet, hur menar du nu att SD talar illa om Mohammed?

Alla sympatisörer och företrädare som talar om "pedofilen Mohammad" t ex. Eller varför inte SD-kuriren som uppmanade folk att skicka in förnedrande bilder på Profeten, trots att man visste att detta upprörde och kränkte muslimer?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jaskono:

Mycket tråkigt att ett så djupt främlingsfientligt parti som Sverigedemokraterna får ett så stort stöd i en undersökning.

Framförallt arbetarefientligt.

Tre fjärdedelar av SD's väljarbas har allt att förlora på deras politik. Men faktum är att bara för att SD klankar ner på invandrare, så innebär inte det att de kommer föra en politik som gynnar svenska arbetare.

Tragiken i det hela ligger i att ilskan, frustrationen och missnöjet som stor del av deras väljarkår känner är legitimt och riktigt. Men i och med att vänstern ignorerat dem och inte kunnat leverera några ordentliga förbättringar de senaste 20 åren, och till och med fått ordet reform till något som betyder försämring, har det i förlängningen inneburit att SD kunnat fånga upp de väljarna.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jaskono:

Vilka områden, exakt? Hur mäter man vilken kultur som är "bättre"? Finns det en skala? Vad exakt är svensk kultur? Med ett så knapphändigt svar får du finna dig att besvara en del frågor.

Att du ifrågasätter existensen av svensk kultur tycker jag är sorgligt och vittnar om din brist på verklighetsförankring.

Jaskono:

På vilket sätt är det lögn? Förnekar du att den svenska arbetsmarknaden var helt beroende av de greker, italienare, jugoslaver osv som kom hit på 50-60-70-talen? För om detta är vad du gör, så skämmer du bara ut dig själv och jag vill då uppmana dig att gå tillbaka till skolbänken.

Jag förnekar inte att den extremt selektiva arbetskraftsinvandring som Sverige bedrev på den tiden kan ha hjälpt men genom det här argumentet försöker du argumentera för att vi ska behålla den nuvarande asylinvandringen som är av en helt annan form och med helt andra sorts människor- ofta med låg utbildning, från kulturer långt borta från den svenska och med en mentalitet och värderingar som går tvärtemot svenska och västerländska värderingar. Före 70-talet bedrev hela västvärlden en assimilationspolitik och inte en integrationspolitik och vi bedrev en väldigt selektiv immigrationspolitik.

Jaskono:

Vadå icke-medborgare? SDs sympatisörer sitter och skapar grupper och argumenterar för att man skall utvisa svenska medborgare som begått brott, bara för att de har annan etnisk bakgrund än svensk.

Källa?

Jaskono:

Hade Moderaterna styrt landet under 40-50-60-70-talen, hade vi då haft samma välfärd som idag tror du?

Ja det hade vi vilket resten av Västeuropa är bevis på,.skillnaden är att vi inte skulle ha en lika massiv byråkrati, stor massinvandring och rekordhöga skatter och mer fokus på individen.

Jaskono:

Och vet du vad, din ignoranta fåne - invandrare betalar också skatt.

Men de tar också ut jävligt mycket - Somalier, irakier etc...

Jaskono:

Kurder misshandlar sina systrar - svenska män slår ihjäl sina fruar.

Skillnaden är att det inte finns en specifik kultur som säger att det är ok som i MENA-länderna.

Jaskono:

Segregation, ligger det i mångkulturen? Vad konstigt, där jag bor har vi både invandrare och svenskar.

Segregation är en naturlig del av samhället när det kommer folk från fattiga länder med annan kultur, etnisk tillhörighet, värderingar, språk och mentalitet. Kriminalitet brukar öka och känslan av gemenskap och det sociala kapitalet minskar. Att det bor några procent invandrare på en helsvensk gata är inte så konstigt, det är när det verkligen märks på ett område att det är invandrartätt (30-40%) som "den vita flykten" börjar och såna här mönster ser vi över hela västvärlden, det är naturligt för folk att vilja vara med sina egna.

Jaskono:

Rotlöshet är inte ett fenomen som bevisligen sker bland andra generationens invandrare.

[chocked] Wow.......

Jaskono:

Gängbildningar, du får definiera gäng

här kan ett typiskt gäng se ut

Jaskono:

Så Sverige hade aldrig rån och våldtäkter innan det fanns invandrare? Skillnaden är bara att våldtäkten skedde i hemmet förr

Skillnaden är överrepresentationen:

40k svenskar = ett visst antal våldtäkter
40k somalier = dubbelt så mycket som svenskarna

Jaskono:

Arbetslöshet, vad har det med mångkultur att göra?

Invandrare är arbetslösa oftare än andra på grund av låg utbildningsnivå, språket, bidragen osv och ofta hur ska man egentligen ge invandrare jobb när vi redan har 8-10% arbetslöshet?

Jaskono:

Sänkta betyg och sänkta kunskapsnivåer vittnar om att man måste spendera mer på skolan, under 1990-talets krisår drog man ner allt för mycket.

http://affes.wordpress.com/2010/01/17/gymnasiebehorighet-i-malmo/

Finland har inte såna här problem och det beror på att man fokuserar på kunskap, disciplin och så har man inte många invandrare tillskillnad från sveriges ghettoskolor med flumpedagogik och "genusvetenskap" och annat trams.

Jaskono:

Religiös fundementalism - öh, vad har det med mångkulturen att göra?

Religiositeten hos invandrare är större hos invandrarna och så är det från en religion som är både primitiv och främmande för det svenska folket.

Jaskono:

Könsstympning. Hur många invandrare praktiserar könsstympning?

De flesta från muslimska länder praktiserar könsstympning på pojkar och i vissa sjukhus så blir svenska skattebetalare tvungna att betala för det. I vissa muslimska afrikanska länder som till exempel Somalia så utför man könsstympning på flickor.

Jaskono:

SD är ett kvinnofientligt parti.

SD har en annan definition av jämställdhet än kommunistiska och liberala feminister som Gudrud Schyman.

Gudrun Schyman : Resultatet ska vara detsamma

SD: Möjligheten ska vara densamma

Därför är SD emot kvotering. Ifall du försöker säga att SD är kvinnofientligt för att de vill förbjuda abort efter 12:e veckan som andra pk-ister så gör du dig bara löjlig, Sverige har en av de mest liberala abortlagarna i världen och tidigtfödda foster har överlevt tidigare och tidigare. Ifall det är kvinnofientligt att ha en abortgräns på 12 veckor måste det också vara kvinnofientligt att ha en abortgräns på 18 veckor och extremt kvinnovänligt att ha fri abort upp till 9:onde månaden. SDs perspektiv i abortfrågan är barnets och har ingenting med kvinnorättigheter att göra.

Jaskono:

Dina argument håller inte.

Jag tänker detsamma om dig

Jaskono:

Så för att bo i Sverige skall man ge upp sin egen kultur?

Ja, man ska anpassa sig efter vårat språk, kultur och värderingar.

Jaskono:

det finns de som tror på jämställdhet, och de som inte gör det

Och så finns det såna som dig.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

inglorius:

Tre fjärdedelar av SD's väljarbas har allt att förlora på deras politik. Men faktum är att bara för att SD klankar ner på invandrare, så innebär inte det att de kommer föra en politik som gynnar svenska arbetare.

Löjligt struntprat! SD är ett arbetarvänligt parti som har starkt stöd bland arbetare. En minskning av asylinvandringen och arbetskraftsinvandringen i kombination med nuvarande svensk nativitet skulle tvinga företagen att höja lönerna och skulle leda till höjd levnadsstandard för svenska arbetare precis som det ledde till bättre levnadsstandard för de fattiga i Europa efter digerdöden. I Danmark har Sverigedemokraternas systerparti Dansk Folkeparti samarbetat med både Sossarna och vänsterpartiet för att höja offentliganställdas löner och Pia Kjaersgaard har haft många möten med chefen för Danska LO. Det har funnits undersökningar som visat att invandring skadar lågutbildades löner mest (vilket media ofta gillar att säga är SDs maktbas)

http://www.dn.se/nyheter/varlden/dansk-folkeparti-i-ohelig-allians-med-s-1.78089...

http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2007/10/23/102843.htm

​​Undersökningen

http://jp.dk/indland/article1178589.ece

http://www.berlingske.dk/politik/k-advarer-df-imod-loenaftale-med-venstrefloejen


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jaskono:

Visst är ni båda människor? Ni lever båda på jorden, och om du tittar riktigt noga så kommer de problem ni står inför likna varandra mycket.

Att vara två människor som bor på jorden och utför samma dagliga behov är inget som räcker för att kunna identifiera sig med varandra.
det finns andra aspekter som nationalitet, etnicitet, religion, kultur.

Jaskono:

Man vill tvinga invandrare att assimilera sig, istället för att behålla sina egna kulturer. Detta är ett tydligt bevis på att man anser sin kultur vara bättre.

Nej, det är ett tydligt bevis på att man vill hålla sin kultur inom sina gränser, och kunna ena nationen, Man vill sända en tydlig signal att man tar seden dit man kommer, det är en fundamental regel bland oss svenskar.

Mångkulturella samhällen är ämnade att gå i brächen. Det är därför så många av våra gamla invandrare röstar på SD.

Jaskono:

Alla sympatisörer och företrädare som talar om "pedofilen Mohammad" t ex. Eller varför inte SD-kuriren som uppmanade folk att skicka in förnedrande bilder på Profeten, trots att man visste att detta upprörde och kränkte muslimer?

Sympatisörer ja, det har jag hört om, men knappast några företrädare, där får du gärna langa fram bevis för dina påståenden, detsamma gäller SD-kuriren. Man kan inte beskylla ett helt parti för vad några sympatisörer gör, skulle man göra det kan man ju beskylla en stor del av vänsterpartiets ungdomsförbund för att vänsterprassla med extrema grupper som RF och AFA.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hatikva:

Skillnaden är att det inte finns en specifik kultur som säger att det är ok som i MENA-länderna.

Jaskono:

Alla sympatisörer och företrädare som talar om "pedofilen Mohammad"

Menar du att han inte var pedofil?

Muhammed är ett föredöme för majoriteten av invandrare,
att följa hans exempel är en enorm del av Islams lära,
det skulle du vetat om du faktiskt hade koll.

Det gör att det är väldigt viktigt om han inte, eller var pedofil.


   
SvaraCitera
Snorre

Hatikva, jag tror fan jag älskar dig. [love]


   
SvaraCitera