Aviseringar
Rensa alla

SD: "hjälpa på plats"


Asha:

EU och USA kan lätt bli 4000 miljoner, om den politiska viljan finns. USA och EU är 50% av världens ekonomi, och har tjänat oerhört mycket på globaliseringen. Hur kan det då vara orimligt att människor födda på andra delar av världen, också vill jobba här så att de kan tjäna mer på sitt hårda arbete. Samt söka sin fristad här om de har anledning att fly? Men för det behövs instutioner som klarar av att hantera det. Förmodligen både, globala, transnationella och nationella institutioner. Städer kommer växa enormt i framtiden, oavsätt, och för det behövs en helt annan politik en den som förs idag.

Grejen är för att vi ska kunna ta emot dem på ett någorlunda bra sätt så krävs enorma satsningar. Detta betyder att vi antingen kommer behöva beskatta befolkningen ännu mer (och vi har redan väldigt högt skattetryck) eller spara in på utgifter.

Dessutom så ska inte arbetskraftsinvandring förväxlas med asylinvandring. Arbetskraftsinvandring handlar om folk som kommer hit och arbetar, och är i regel rätt så lönsamt. Asylinvandring å andra sidan betyder istället stora utgifter.

Vi KAN fortsätta ta emot lika många flyktingar som vi gör idag, eller rentav ännu fler, men frågan är hur mycket vi egentligen är beredda att uppoffra för att ha råd med det.


   
SvaraCitera