Aviseringar
Rensa alla

SD starkt fram i LO - okunskap eller rationellt val?


Ämnesstartare

thl*kt N.: hur går det här ihop? vad händer?

Borde LO svika sina ideal bara för att deras medlemmar gör det?


   
SvaraCitera

Å andra sidan kan man ju fråga sig om hur det står till med LO:s ideal


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Fank Baude:

Borde LO svika sina ideal bara för att deras medlemmar gör det?

Vilka ideal? 

Du menar att ha en asyl och flyktinginvandring som urholkar och förstör den välfärd som svenska arbetare genom decennier byggt upp? Att ha en arbetskraftsinvandring som dumpar löner för vanliga arbetare och som tar arbetstillfällen från svenska löntagare? Det är ju nämligen detta SD motsatt sig. 

LO borde stå upp för sina medlemmars bästa, vilket man konsekvent svikit de senaste åren genom att istället propagera för hög invandring och mångkulturalism, vilket drabbat arbetare hårt, samtidigt som man motarbetat den enda motkraften - SD. 

LO-medlemmarna är inte dumma, de vet precis vad den förda politiken inneburit och varför SD i nuläget är det enda partiet som står upp för deras intressen. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Istechetvåpunktnoll:
Å andra sidan kan man ju fråga sig om hur det står till med LO:s ideal

Bara för att något stinker behöver man inte bajsa på det

Niklas: Det är ju nämligen detta SD motsatt sig.

Om vi nu, för enkelhetens skull, låtsas som att det är ett faktum att invandring missgynnar arbetare, så kvarstår fortfarande det faktum att SD i praktiken står till höger i frågor som rör fördelningspolitik, arbetsrätt. Varför ska LO digga SD? 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Fank Baude: Om vi nu, för enkelhetens skull, låtsas som att det är ett faktum att invandring missgynnar arbetare, så kvarstår fortfarande det faktum att SD i praktiken står till höger i frågor som rör fördelningspolitik, arbetsrätt. Varför ska LO digga SD?

Först och främst så har den höga invandring och de öppna gränserna varit det inneburit mest skada för vanliga arbetare. På så sätt så kan man se alla partier som varit för detta som direkta motståndare till vanliga arbetare, och det enda partiet som varit mot detta, SD, som det enda arbetarvänliga partier. 

När det gäller de andra frågorna så stämmer det inte heller att SD står till höger i fördelningspolitik. SD är det parti som vill höja a-kassan mest. SD är det parti som vill höja pensionerna mest. SD är det parti som satsar mest på sjukvård. Man är mot högerns skattesänkningar för de allra rikaste utan vill istället rikta skattesänkningarna till låg och medelinkomsttagare, där svenska arbetare ingår. Det är i princip endast i frågan om vinster i välfärden som SD intagit en tydlig högerposition. I de andra tydliga höger-vänster-frågorna står man antingen i mitten eller till vänster.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Niklas: Först och främst så har den höga invandring och de öppna gränserna varit det inneburit mest skada för vanliga arbetare.

Inte sänkning av A-kassa (som väl SD röstade för med tanke på vågmästarrollen?), införandet av en skattepolitik som medförde de snabbast växande inkomstklyftorna bland OECD-länder (än en gång, SD röstade för)? 

Niklas: Man är mot högerns skattesänkningar för de allra rikaste

Källa på det? Har kollat på deras sida och hittar inget stör för det alls.

Niklas: SD är det parti som satsar mest på sjukvård.

Hittar inget konkret om detta heller


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Fank Baude: Inte sänkning av A-kassa (som väl SD röstade för med tanke på vågmästarrollen?), införandet av en skattepolitik som medförde de snabbast växande inkomstklyftorna bland OECD-länder (än en gång, SD röstade för)?

Det går inte att jämföra med alla de enorma problem som kommit från den höga invandringen. Lönedumpning, jobb som går till EU-migranter, stora kostnader i form av skatt, för att inte tala om hur det påverkat välfärden.

Jobbskatteavdrag har gynnat samtliga i samhället då det skapat fler jobb och dessutom sett till att fler arbetare får behålla mer av sin lön. 

SD har alltid budgeterat för att höja a-kassan och aldrig röstat för någon sänkning.

Fank Baude: Källa på det? Har kollat på deras sida och hittar inget stör för det alls.

Tänker specifikt på när  SD tillsammans med vänstern fällde regeringens förslag om höjd brytpunkt.

Fank Baude: Hittar inget konkret om detta heller

Kommer från deras budget, sidan 152, summorna är i förhållande till regeringen:
https://sd.se/wp-content/uploads/2014/09/SDbudgetprop2016.pdf


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Niklas: stora kostnader i form av skatt, för att inte tala om hur det påverkat välfärden.

En skatt som de var med och sänkte, och en välfärd de var med och förstörde.

Ironiskt också att de är så jävla snälla mot gamlingar, när de är för vinster i välfärden och inte direkt har gett sken av att vilja ta tag de problem som finns i äldrevården när det kommer till låg personaltäthet och dålig standard.

Niklas: jobb som går till EU-migranter

På vilket sätt kan SD stoppa detta?

Niklas: Jobbskatteavdrag har gynnat samtliga i samhället då det skapat fler jobb och dessutom sett till att fler arbetare får behålla mer av sin lön.

Det där är ett ganska tungt påstående, speciellt med tanke på att det finns lika många som kommer fram till motsatsen.


   
SvaraCitera