Aviseringar
Rensa alla

Singel och ensam


Ämnesstartare

Hej

Är 21 år och har inte ens lyckats fått mitt första hångel/kyss med en tjej. Har inte ens haft en tjejkompis. Är detta ovanligt? Är fortfarande oskuld också. Och varenda dag så längtar jag efter ögonblicket att ha en tjej som man blir alldeles varm inombords av att få älska. Jag brukar jämt tänka på inte enbart sex men att ha ett förhållande med nån. Men det skulle kännas skönt att åtminstone få bli av med oskulden innan man träffar nån man får känslor för. Men det känns aldrig som kvinnor riktigt fastnar för mig? Det enda jag vågar kläcka ur mig är ett hej. Jag tror jag har endel trauman från tidig ungdom hur endel tjejer behandlade mig. Som att jag inte vore något bara en osynlig blyg mes. Men jag känner att jag vill växa mig ur detta och inse att alla tjejer inte är likadana för jag hoppas det inte är så. Snygg är jag inte men jag är inte ful heller. Men jag har bara dåligt självförtronde och är enormt blyg. Hur ska jag gå tillväga för att lösa detta problem engång för alla?


   
Citera
Ämnesstartare

Är 19 och samma här 😛 Skillnaden är att jag pussat någon tre gånger under samma dag...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jobba på ditt självförtroende. Tjejer gillar killar som har bra självförtroende


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

teensoundman:

jag pussat någon tre gånger under samma dag...

Nice [bigcheers]


   
SvaraCitera
njsbo

emilsh:

Jobba på ditt självförtroende

Tror han själv har insett det, men vill ha tips på hur?

Anyway. Jag har oxå alltid varit blyg med just tjejer, även om det kanske börjar släppa liiite nu förhoppningsvis. Här har du en länk som handlar om hur du kan jobba med självförtroendet samt ditt kroppsspråk (vilket är oerhört viktigt!!) överhuvudtaget, bra tips enligt mig. Vissa av dessa kan dock kännas lite konstiga, ytliga eller att man fejkar nåt. Men testa några lite då och då så ska du snart se att självförtroendet växer och det har i alla fall gjort mig till en gladare människa! Lycka till nu!!

http://www.datecoaching.se/blogg/hur-du-blir-mer-sjalvsaker-tips-kroppssprak/


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

teensoundman:

jag pussat någon tre gånger under samma dag...

xDDDDDDD naw!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

guitaristheshit:

Är 21 år och har inte ens lyckats fått mitt första hångel/kyss med en tjej

guitaristheshit:

Har inte ens haft en tjejkompis

Ser samband mellan dessa och http://ungdomar.se/forum.php?thread_id=318681&page=1#11810538

Du kanske borde slipa lite på dina raggningsmetoder.


   
SvaraCitera

guitaristheshit:

Är detta ovanligt?

Det är vanligt! Absolut vanligare än vad man kanske tror. Läser ofta trådar om andra som också är oskuld osv. Det är inget att skämmas för och inte heller något att något att stressa med. Du kan ju alltid försöka skaffa lite fler kontakter, kanske geonom Internet? Jag snackar gärna med dig om du känner för det. [smile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Du kanske ska sluta med dina youtubevideos.

Är nog ett steg i rätt riktning.


   
SvaraCitera

Psykodynamiskt perspektiv

Här kanske man skulle kunna undersöka dina föreställningar av dig själv och dina föräldrar. Din blyghet kan härstamma från en rädsla för avvisande som du är omedveten om. Den här rädslan kan vara baserad på föreställningar som du byggt upp av dina föräldrar som avvisande och ogillande, ett synsätt som nu omedvetet formar dina förväntningar av hur förhållanden med kvinnor och män kommer vara.

Behavioristiskt perspektiv

En behaviorist kanske skulle förklara din blyghet kring kvinnor genom att undersöka dina tidigare erfarenheter. Kanske du tidigare blivit avvisad av kvinnor på olika sätt, trots att du ibland tagit dig modet till att ta risken att bli avvisad. Den här typen av bestraffande konsekvenser skulle minska sannolikheten för att du skulle våga dig på det igen. Om däremot en tjej skulle ta initiativet, och du då skulle möta de positiva konsekvenserna av en sådan situation, förstärks det beteendet. Detta ökar då sannolikheten för att ni skulle söka dessa positiva konsekvenser igen.

Humanistiskt perspektiv

En humanist skulle kunna säga att oavsett hur många avvisanden du haft i ditt förflutna, så behöver du ta personligt ansvar för att ändra på saker i ditt liv. Kanske vilar din lycka och själv-värde i för hög grad på dina förhoppningar på ett romantiskt förhållande. Genom att fokusera på att utveckla några vänskaper, kanske du skulle hitta ett annat, bättre sätt, att uppfylla vad Maslow kallade 'tillhörighet', vårt mänskliga basala behov av social bekräftelse och kamratskap.

Kognitivt perspektiv

Från detta perspektiv kan man undersöka ditt beteende i termer av hur du uppmärksammar och bearbetar information, dina uppfattningar och ditt minne. De möjliga få gånger du varit med en kvinna, kan din nervositet ha fått dig att fokusera även på de minsta saker som inte gick bra, medan du inte upptäcker antydningar till att hon hade det bra. Dina tolkningar av ditt tidigare misslyckade försök kan då också vara baserade på felaktigt resonerande. Du kan ha trott att du blev avvisad p.g.a. dina personliga egenskaper (t.ex. inte tillräckligt attraktiv eller intressant) och därför förväntar dig att framtida försök också kommer misslyckas.

Om du tillskrev avvisanden korrekt som en tillfällig eller situationsbaserad faktor ('Hon var redan intresserad av någon annan'), så skulle du inte nödvändigtvis förvänta dig avvisanden från andra kvinnor i framtiden.

Man skulle också kunna fråga om dina minnen av tidigare erfarenheter med kvinnor är korrekta eller om de har blivit förvrängda över tid. Du kanske kommer ihåg dem som mer olustiga än de egentligen var.

Sociokulturellt perspektiv

Under dina tonår kan kulturella normer för manlig säkerhet kan ha fått dig att känna press. Din blyghet kan ha framkallat retningar och andra negativa reaktioner från skolkamrater, som då ökat dina känslor för otillräcklighet.

Biologiskt perspektiv

En beteendegenetiker skulle kanske fundera på i vilken utsträckning ärftlighet tillför blyghet hos folk. Vissa spädbarn uppvisar sig extremt blyga och hämmade som verkar vara biologiskt grundade och kvarstår under barndomen, även till vuxen ålder. Du kanske alltså har ärvt en tendens att vara blyg och avvisanden i skolan kan ha förstärkt den här naturliga oviljan att ta initiativet.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Grattis! Tjejer är fan asjobbiga, skönt för dig att du sluppit dom[smile]

teensoundman:

jag pussat någon tre gånger under samma dag...

respekt![cool]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Stephen Hawking: I understand the universe.. but women are still a mystery to me


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

men du är ju galen...


   
SvaraCitera

kastanj:

Freud, Pavlov, Rogers

Nyligen läst Psykologi A? 🙂


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lägg ned åsikterna du har om kvinnor först. Har minsann läst blogginlägget och hoppas att du ej var allvarlig.


   
SvaraCitera