Aviseringar
Rensa alla

Självmordstrådar och liknande - förslag på hur göra


Ämnesstartare

Jag blir lite smått handlingsförlamad när det kommer självmordstrådar och annat som kan skada den som skriver tråden såpas smycket att livet blir i fara.

Nu har det gått ett tag utan att André har fått något svar om hur vi ska göra vid dessa situationer och jag känner att jag vill ta tag i detta lite nu och försöka styra upp något snabbt som kan vara till hjälp.

Detta främst för att jag får dåligt samvete om JAG själv inte gör något då jag kan se IP (förutsatt att det är korrekt sådant) särskilt när vissa användare nämner detta för mig...
Jag känner dock att jag inte kan ta på mig ansvar för jättemånga personer bara för att jag råkar ha blivit moderator på en hemsida och de skriver sådana saker, samtidigt som jag får dåligt samvete om jag inte gör det så blir lite dumt för mig personligen.

Så jag vill kolla (främst med André) om det är okej att jag (trots eventuell grov stamning som hindrar detta ganska mycket egentligen) tar och kontaktar polisen vid sådana här fall i framtiden så fort jag ser det?
Eller om det är någon annan moderator som skulle vilja göra detta och jag/Åtta/André är inne och kan ge er IP-adressen?

Några andra tips/tankar ni har om detta?


   
Citera
Ämnesstartare

Åtta:

.

André Vifot Haas:

.

lalala


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag ska svara här senast i morgon. Om jag glömmer så piska mig!


   
SvaraCitera
Åtta

André Vifot Haas:

Om jag glömmer så piska mig!


   
SvaraCitera

André Vifot Haas:

Jag ska svara här senast i morgon. Om jag glömmer så piska mig!

pisk pisk!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag ville piska!!!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ni kan alla få piska. [blush]

Har varit sjuk ett par dagar så det är därför jag inte svarat.

HUR. SOM. HELST.

Det gör lite ont i mig att läsa det här. Har ju som sagt lovat ett flertal gånger att jag skulle ta tag i självmordstrådarna, kontakta polis och en massa organisationer. Och det har jag gjort. Eller åtminstone försökt. Men dessvärre har jag inte haft tiden att göra det ordentligt.

Man kan tycka att något sånt här borde ligga allra överst på prioriteringslistan, och det är det absolut. Men den karga verkligheten är att det inte gjort det. Det har varit jävligt stormigt här sedan i höstas (av anledningar som jag kommer att berätta för er så småningom) och jag har haft alldeles för lite tid att lägga på sajten. Jag har fått pilla med UM mestadels utanför arbetstid, på "fritiden", men det krävs mer arbete än man kan tro och det är svårt att få tag i folk och få några konkreta riktlinjer. Och jag orkar inte hur mycket som helst.

I väntan på att molnen ska lätta, och jag får tid att ta tag i det här på allvar, ger jag dig tillfälligt tillstånd att kontakta polis vid en eventuell självmordstråd. Fråga dem då hur du ska göra och om du får plocka ut ip.

Jag fortsätter jobba vidare på att få fram tydliga riktlinjer här. Kontaktade ett antal organisationer i förmiddags och hoppas kunna ringa polisen i början av nästa vecka. Vill att ni ska veta att jag tar det här på största allvar! [smile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Senaste nytt:

Jag hade nyss ett väldigt givande möte med Föreningen Psykisk Hälsa. De håller på att ta fram en stor kampanj, som är tänkt att kicka igång i augusti, om självmord på nätet. Bland annat kommer de att skapa en sajt med stödchatt, frågor och svar, forum och info om självmord. De vill belysa frågan och få bort det tabu som självmord har.

Vi kommer att starta någon form av samarbete framöver, när de får igång sin sajt, och hjälpas åt med att uppmärksamma frågan. Men vi måste ju så klart göra något innan dess.

En sak som de föreslår är att hålla en utbildning för oss (och "oss" innefattar er moderatorer) någon gång i mitten av maj om hur vi ska hantera och agera när någon skriver i forumet att han/hon/den/det/hen/övrigt vill ta livet av sig. Utbildningen kommer att hållas av deras projektledare tillsammans med en legitimerad psykoterapeut. Vi diskuterade lite angående plats för utbildningen, jag vet inte hur många av er som sitter i Stockholmstrakten – men kanske kan vi lösa det med Skypelänk eller liknande ...

Är ni intresserade av att få en sådan utbildning?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag är väldigt intresserad.
Bor ca 4h ifrån Sthlm med tåg :))) så Skype passar nog bäst om allt funkar som det ska.

Jag tog mig friheten att skicka ett mail till polisen om hur vi ska gå tillväga steg för steg angående självmordsinläggen. Jag frågade det inte igår då det blev som det blev.

Hoppas på ett vettigt svar framöver om inte du lyckas få tag på något sådant dessförinnan.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Knarko:

Jag tog mig friheten att skicka ett mail till polisen om hur vi ska gå tillväga steg för steg angående självmordsinläggen. Jag frågade det inte igår då det blev som det blev.

Toppen! Vi snackade om polisens inblandning och var alla överens om att polisens endast bör tillkallas när folk uttryckligen säger att "Om fem minuter tar jag livet av mig". Men vi måste veta hur det funkar med att plocka IP osv, om vi måste meddela personen att vi skickar ip till polisen osv... Bara så att vi inte kan få skit för det på något vis.

Hoppas vi får ett vettigt svar av polisen nu då.


   
SvaraCitera
Åtta

Får jag föreslå att någon med alldeles för mycket tid citerar in vår lata modereringskår hit, så att fler får chansen att skrika till om de tycker att det verkar intressant att delta?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

blum:

.

Budolicious:

.

Exner :

.

Galvmeister :

.

Knarko:

.

Åtta:

.

Hampie :

.

Keeper :

.

Mawns :

.

mediakatt :

.

Schism:

.

timeisrunningout :

.

Ögon i en plåthink :

.

Läs och svara! [smile]


   
SvaraCitera

Jag är väldigt intresserad, men har ingen möjlighet att resa. Deltager gärna via Skypelänk om möjligheten finns.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Absolut, låter som en bra idé. Kan ju inte hundratusensäkert lova att jag kan delta, men vill absolut försöka det.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Skall överväga detta. Geografiskt sett uppkommer inga problem.


   
SvaraCitera