Aviseringar
Rensa alla

Ska övningsköra. Vart ska jag börja?


Svampbob Fyrkant:
Ingen verkar särskilt intresserade av att svara på min fråga om hur lång tid det tog innan de började köra på de stora vägarna och i stan.Trött

Först av allt så måste ni ha gått handledningskurs, vilket jag utgår från att ni har. Bästa är att börja på en parkering utan många bilar eller annat tomt område för att lära sig kopplingen och annat fotarbete. Att börja åka på en större väg direkt är INTE särskilt smart. Du måste då ha lärt dig fotarbetet, kunna ha koll på skyltar och speglarna för att det ska vara någorlunda säkert för dig och andra att vistas där. 
Hur lång tid det tar innan du kan byta från parkering till väg beror på hur snabbt/bra du lär dig. Jag började åka på vägen inne i en stad redan andra gången jag övningskörde. 


   
SvaraCitera
kachin

Blivande_japan: eller ännu bättre motorväg!!!

kärringstopp där är festligt kan jag tänka mig

ja det är ju trevligt med lite spänning i vardagen Glad


   
SvaraCitera

Din pappa borde veta. 


   
SvaraCitera

Någon stor parkering. Vill minnas att det gick rätt fort i svängarna i början trots att man knappt körde 10 km/h.


   
SvaraCitera

kachin:

ja det är ju trevligt med lite spänning i vardagen Glad

ah fö fan

men ibland kan d bli lite för mkt spänning tkr ja!!


   
SvaraCitera
kachin

Blivande_japan: men ibland kan d bli lite för mkt spänning tkr ja!!

ah men då ere bara att sänka farten!! 40 km/h på motorväg så är det lugna puckar Glad


   
SvaraCitera

Jag skulle rekommendera inköp/lån av körkorts-böcker som du sedan bör läsa i. Att läsa lite teori innan, så att man har lite koll på vad man gör, tycker jag hjälpte mig rätt mycket. Det ger lite självsäkerhet och en "I-know-what-I'm-doing"-känsla. Inte en falsk sådan heller, utan i och med att man har lite koll har man också skäl att känna så. Personligen tycker jag att det är bekvämare så, än att utan någon typ av förkunskap sätta sig bakom ratten; en plats man inte är särskilt van vid.


   
SvaraCitera