Aviseringar
Rensa alla

Skola med hög invandring ?


Ämnesstartare

Hej! 
Går i en gymnasieskola som har mycket hög invandring ! Skulle säga runt 75 procent av alla har utländsk bakrund i skolan, men alla är trevliga och skön stämning. Men i klass är de mer svenska än i andra klasser, men nu är frågan. Vad är fördelarna med hög invandring och nackdelarna? Har funderat att byta pågrund av detta för ibland känns de inte som man passar in! Men de känns endå som svenskarna försöker vara med varandra och " invandrarna med varandra " 

de sitter inte ens o äter vid samma bord. Det är även konstigt?

tacksam för svar!


   
Citera

Min skola är likadan, men det är bra eftersom man lär sig av varandra genom att blanda olika kulturer, normer, attityder och levnadssätt!


   
SvaraCitera

Satt en jävel på golvet i korridoren och bad till allah förra veckan


   
SvaraCitera

Nackdel: sämre betyg
Fördel: lättare att köpa weed


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tack för svar! Bra sagt iinil, håller med när du säger de. Har hört historier om deras uppväxt ( annat land ) som nästan gjort mig tår ögd. men det är även stökigt ibland, de är högljudda och kan skrika ibland men annars trevliga. Men du gillar din skola?


   
SvaraCitera

MackanBoy: Men de känns endå som svenskarna försöker vara med varandra och " invandrarna med varandra " de sitter inte ens o äter vid samma bord. Det är även konstigt?

Det är inte konstigt. Det beror på "In-Group preference" och är biologiskt betingat, du kan inte påtvinga folk integration. Generellt söker sig människan till likasinnade, om det så är värderingar, attityder, eller utseende.

Jag själv gick på en skola på Hisingen som det gick uteslutande invandrare på. Självklart lärde man sig en del lingo, och fick "nya perspektiv" men om jag fick välja om skulle jag hellre ta en svensk dominerad skola - pga. oron i klassrummet, rasism mot svenskar etc.

När jag får barn kommer dessa inte placeras på en invandrardominerad skola. Jag vill inte att min dotter skall bli kallad för hora eller att min son tituleras svennefitta av "brushorna från orten".

Fördelar: Man kan lyckas betygsmässigt trots oro i klassrummen, "nya perspektiv".

Nackdelar: Alldeles för många att lista här.....


   
SvaraCitera

Axel_von_Färsen: När jag får barn kommer dessa inte placeras på en invandrardominerad skola. Jag vill inte att min dotter skall bli kallad för hora eller att min son tituleras svennefitta av "brushorna från orten".

Alla politiker, journalister, kändisar osv som är för massinvandring borde tvingas sätta sina barn i en invandrardominerad skola.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tjena! Axel:

jag förstår dig och håller med dig i det du säger. Ja gick i en grundskola där de var 99 procent svenskar och där ja bor är det bara svenskar som bor. Så de är en rejäl omställning, och trodde Ja var på SFI första dagen. Men ja trivs endå, har svenska vänner runt 10 st Ja gillar och står nära i skolan och av dem är  7 stycken svenskar skulle ja säga. Men sen är de flera andra personer som ja står nära som är invandrare som är hur sköna som helst. Men hur tror ni dessa svenskarna på skolan känner för invandrarna? Det är snälla flera av dem och annars är de bara att ignorera dem!  Man är med sina egna och så är de bara


   
SvaraCitera

Hatar när ens skola har hög invandring Blink


   
SvaraCitera

Hör väldigt ofta att klasser med en massa invandrare är väldigt bråkiga och att det är oordning och sån skit. Det är väl det, och att du riskerar att få låga betyg.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Min Klass är rätt lugn, ibland hög ljutt men inget ja stör mig på. Men ibland är de ett stort gäng som går tillsammans som Ja helst underviker, inte trevligaste typerna men så är de


   
SvaraCitera