Aviseringar
Rensa alla

Skribentansökan: Anders


Ämnesstartare

Bu eller bä?
----

Hej!
Anders heter jag, är 22 år och är intresserad av att skriva lite texter på Ungdomar.se. En del kanske känner igen mig under aliaset UnclePadda på sajten, jag var allsmäktig moderator i cirka två år fram till förra året, men slutade p.g.a tidsbrist. Numera är jag inte så aktiv på forumet som jag en gång var.

Kort info om mig:
Har i snart sju år recenserat spel och skrivit artiklar för spelmedia.se, f.d pulse.nu. Sådana typer av texter har jag alltså vana för, och i april övergår vi i redaktionen till en nystartad speltidning som kommer att ges ut av Bonnier Tidskrifter. Utifall jag får bli skribent på UM önskar jag dock skriva andra typer av texter än om dator- och tv-spel. Omväxling förnöjer ju, som man så fint uttrycker det. Det är dessutom alltid bra att träna sig på andra texttyper, så det skulle jag se som en rolig utmaning i sådant fall.

Jag bor sedan -07 i Stockholm, och läser för närvarande andra terminen på journalisthögskolan (JMK). Jag dricker mycket kaffe och lyssnar på Kent och annan depprock. Fast jag är ändå för det mesta en glad skit, enligt mig själv. Gillar att se mycket film, äger massor men närmast hjärtat ligger ändå Lejonkungen. True story. Jag är för övrigt gift med Marielle Hagblad!
Bifogar nedan en bussåkarguide. Gå gärna in på min blogg vid intresse, den hittar du på: trippelgeigert.tumblr.com

Allt gott,
/Anders

Att resa i kollektivtrafiken – en matnyttig guide för den oerfarne
Det finns många faktorer man måste tänka på när man ska åka buss. Att tänka på till exempel är att vi nu befinner oss i landet Sverige. Olika länder har olika konventioner. Det kan till exempel vara förenligt med sed och bruk att i Amerika sätta sig och småprata med en resenär på bussen, trots att bussen i övrigt är nästan tom. Detta är naturligtvis att likställa med en åttonde dödssynd i Sverige. För den som fortfarande känner sig osäker kommer här en kort guide till hur man går tillväga när man reser med svensk busstrafik.
Att vänta på bussen:
Det krävs år av finslipande innan svensken lärt sig åka buss såsom folk förväntar sig av honom. Utmaningen begynner egentligen redan på busshållplatsen, innan bussen anlöpt. Då och då händer det sig att man får sällskap i kuren av några andra som också ska med bussen.

Är du först på plats: Sätt dig lämpligen på bänken i kuren längst till antingen höger eller vänster.
Är du tvåa på plats: Sätt dig lämpligen på bänken i kuren på den motsatta sidan om den förste.
Är du trea på plats: Gå in i kuren och låtsas titta på tidtabellen som ofta sitter uppe där, i syfte att se om någon av den förste eller den andre flyttar in sig mot mitten. Sker detta kan du ta plats. Skulle detta inte ske är det bäst att ställa sig på höger eller vänster sida om själva kuren. Ta fram mobilen.
Är du sist på plats och det är en ansamling av resenärer: vanka fram och tillbaka tills bussen kommer.

Att åka buss:
Råkar du gå på under sträckans begynnande minuter ska du helst röra dig längst bak i bussen. Vi är alla överens om att det är något alldeles kolossalt störande om någon ful kuf sitter på sätet bredvid en, ja till och med på något av sätena på andra sidan mittgången. Därför kan man antingen kura in sig mot fönstret med en Metro, ta på sig en mössa och spela iPoden på högsta möjliga volym för att te sig som den lätt trötte, lite rutinerade tonåringen. Annars sätter man sig nervöst på yttersätet och lägger jacka, mössa, ryggsäck, portfölj, mobiltelefon, en bok och gärna en kattbur på sätet innanför, för att på så vis signalera för nya passagerare att de ska ge fan i att göra närmanden.
Skulle du råka gå på en knökfull buss är det ett safe bet att stå i mittgången istället för att inkräkta på annat folk. En van resenär kan med fördel hålla i sig någonstans med ena handen och läsa tidningen med enbart en hand. Det krävs mycket övning för detta ändamål, men utdelningen är ju sedan enorm.

Blickriktningsanvisningar:
För fönsterkufen: Titta ut genom rutan, gärna på samma punkt så att det ser ut som att du dagdrömmer. Om du har huvudet så att du kan se den som ev. sitter bredvid dig har du misslyckats.
För mittgångskufen: Titta ner i själva gången, eller om det är en buss av rang, på den digitala remsa som visar vad som blir nästa station.
För samtliga resenärer funkar även att titta på mobildisplay, fippla med iPoden eller läsa tidning, oavsett var i bussen ni nu råkar befinna er.
Detta var några grundläggande punkter för nybörjaren. Lycka till!


   
Citera

André Vifot Haas:

Jag dricker mycket kaffe och lyssnar på Kent

Det är väl klart redan där [crazy]

André Vifot Haas:

Jag är för övrigt gift med Marielle Hagblad!

Men nu vågar man ju knappt kommentera [crazy]

Och jag säger efter att ha läst klart själva texten ett stort JA, (och det även om han hade varit gift med typ Johan Andersson eller Lisa Karlsson istället [crazy])


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Bää!


   
SvaraCitera

"I nöd och lust" som jag en gång så vackert lovat.

Ja ja ja! Honom ska vi ha!

(Usch. Är fasansfullt partisk...)


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Marielle Hagblad:

(Usch. Är fasansfullt partisk...)

Ja, din åsikt lär jag ju inte räkna in.


   
SvaraCitera

André Vifot Haas:

Ja, din åsikt lär jag ju inte räkna in.

Då kan ju du räkna med att jag ringer å väcker dig vid åtta.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag tycker han skriver jättebra! Klart JA från mig.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Det blir ett ja för Anders! [smile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tråden raderad från Redaktionen/Allmänt redaktionen


   
SvaraCitera