Aviseringar
Rensa alla

Skulle jag klara natur/natur?


Ämnesstartare

Hade första lektionen på mitt nya gymnasium i måndags, och det är samhällsprogrammet som jag sökt in till. Först tänkte jag gå natur, i så fall med naturinriktning (för meritens skull), men ändrade mig i sista stund då jag tänkte att jag faktiskt gillar so mer än no, och att jag inte tror att jag vill jobba med något yrke som kräver nat/nat. 

Matematik är något som jag är ganska bra på. Jag tycker om matematik om det är på lagom nivå, matematik 1b kändes alldeles för lätt (den jag ska göra nu), men samtidigt känns matematik 1c lite svår. 

Fick nu igår för mig att det är "sämre" att gå samhäll och undrar om jag bör byta till natur? Kommer jag ha mer nytta av det i framtiden?

Jag gick ut 9:an med A i alla so-ämnena, A i matematik, A i kemi, biologi och teknik samt B i fysik. 

Ni som också har valt mellan natur och sam, vad valde ni och varför? Vad bör jag välja? 


   
Citera
Ämnesetiketter

Snäll säg att du går skvadern och byter så att jag kan komma in där


   
SvaraCitera

Skulle jag ha varit i din sits skulle jag ha bytt. Arbetsmarknaden inom samhälle är dålig även efter att du pluggat vidare. Natur är också ett roligare program


   
SvaraCitera

Milanistan:
Skulle jag ha varit i din sits skulle jag ha bytt. Arbetsmarknaden inom samhälle är dålig även efter att du pluggat vidare. Natur är också ett roligare program

Natur är ett jätte tufft program. Kul, ibland, men rätt intensivt med proven osv fast det är inte världens undergång eftersom även naturklasser hinner göra roliga saker. Och när TS går Natur i åk 1 så lär hon/han kunna välja samhällsinriktningen i 2:an om man skulle vilja. Så att TS kan gå naturlinjen med inriktning samhäll. (Btw så är jag rätt kass på matte men läser nu Ma2c, Svårt? JAPP! Klarar jag det? JAPP! Lärorikt? Absolut. Värt det? JA.

Men svaret på frågan om du ska byta har såklart att göra med ditt val av högskola samt yrke. Vet du vad du ska bli? Det är ju ingen idé att gå naturlinjen om du inte har ett mål och vet vad du vill jobba med. Välj linje på ett strategiskt sätt och se till så att det gynnar dig längre fram. Välj inte bara linje beroende på hur kul det är och hur bra du är på just de ämnena.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ska prata med SYV nu i veckan. 


   
SvaraCitera