Notifications
Clear all

Smälta vit choklad


Topic starter

Huuuuuuuuur gör man?? [confused]
Läser på internet, en del säger att micron är bäst medan andra säger vattenbad.

Vad säger ni?? [blush]

Image


   
Quote
Ämnesetiketter
Topic starter

brukar bara smälta i kastrull på låg värme


   
ReplyQuote
Topic starter

Skulle nog använda en skål ovan en kastrull. Eller hurmannugör.


   
ReplyQuote
Topic starter

smälta choklad, du bara.. oj var den vit..?[blush] då blir det heelt annorlunda, [blush]


   
ReplyQuote
Topic starter

jag hatar vit chocklad :SS


   
ReplyQuote
Topic starter

Tickstart:

oj var den vit..?[blush] då blir det heelt annorlunda, [blush]

[bigsmile][bigsmile]


   
ReplyQuote
Topic starter

Tickstart:

du bara.. oj var den vit..?[blush] då blir det heelt annorlunda, [blush]

Hahahah ja men det är ju tydligen inte samma som med brun [blush] Den är mkt känsligare [blush]

Birger:

brukar bara smälta i kastrull på låg värme

Bränns det inte lätt då? Vad rör du om med?

isola:

Skulle nog använda en skål ovan en kastrull. Eller hurmannugör.

Jag vill testa med vattenbad men fattar inte hur man ska gö


   
ReplyQuote
Topic starter

Nehas:

jag hatar vit chocklad :SS

Det är ju mkt godare än vanlig [shake]


   
ReplyQuote
Topic starter

Zapetta:

Jag vill testa med vattenbad men fattar inte hur man ska gö

Koka en kastrull med vatten och ställ en skål med choklad ovan. Trorja. Var så längesedan jag bakade. Borde göra oftare.


   
ReplyQuote
Topic starter

Zapetta:

brun [blush]

brun![blush] mörk säjer man väl[blush] asså haha hur har du lyckats leva 21 år, du är så himla rolig!!!! +_+


   
ReplyQuote
Topic starter

Zapetta:

Bränns det inte lätt då? Vad rör du om med?

rör om med träslev, och det bränns som sagt inte på låg värme.

annars är vattenbad väldigt lätt. häll upp lite vatten i en kastrull, lägg choklad i en skål (gärna metall) som du sedan lägger i kastrullen så att den flyter på vattnet, sedan kokar du upp vattnet.


   
ReplyQuote
Topic starter

Värm upp en stor kastrull med vatten i. lägg något typ av kärl i vattnet och stoppa chokladen i det. Herregud kvinna[zzz]


   
ReplyQuote
Topic starter

vattenbad är det bästa för all choklad... även vit.
haha


   
ReplyQuote

   
ReplyQuote
Topic starter

MissAnox:

googlade, hittade:

Dold text: länken funkade inte [sad]


   
ReplyQuote