Aviseringar
Rensa alla

Social fobi, värre när man lär känna folk?


Ämnesstartare

Hej. Jag har ett problem som jag tänkt mycket över. Jag har någon blandning av social fobi, grymt dåligt självförtroende samt fobi för att rodna och när jag träffar nya människor så känns det som om jag mer kan vara "mig själv" och har ett säkrare "skal". Som i början av gymnasiet när vi hade ny skola, klass & lärare. Men nu, när det gått lite mer än en termin, ja då börjar plötsligt panikattackerna komma tillbaka, rodnar för ingenting igen, går svettig hela tiden med sjukt mycket förväntansångest och vågar knappt prata med någon. Vilket har gjort att jag känner mig ensam i klassen..

Det känns precis som att när jag börjar lära känna folk, så blir allting värre. Som om jag är rädd att om jag rodnar eller visar mig svag så skulle dom lämna mig, detta blev nog rörigt men förstår någon hur jag menar och har något känt samma? Varför är det såhär? Känner mig så jävla annorlunda, alla säger ju "När ni lärt känna varandra bättre så känns allt bra och man blir säkrare" Eh nej? Jag känner mig bara osäkrare för varje dag som går!

Puss [bigcheers]


   
Citera

nänä det blir bättre sen, det enda sättet är att ta tag i det.


   
SvaraCitera

panikattacker är inte logiska. Men nu ska vi prata logik en stund. Du var alltså dig själv i början när du lärde känna din klass, men nu har du mer och mer slutit dig in i din "bubbla"? Försök att bara spräcka den där bubblan och låt dig sälv blomma ut. din klass accepterade dig i början så varför skulle dom inte acceptera samma person ett halvår senare? det logiska för dem är att bli lite konfunderade över vad som hänt med dig, varför du inte är lika outgoing som tidigare. Så försök bemästra dig själv, gå till skolan och var dig själv.

(detta är lite löjligt men när jag började ny skola låtsades jag att inget hände på ritkigt. alltså jag kan bete mig i princip hur jag vill eftersom det inte direkt är vitkigt för mig att dom andra ser mig på ett visst sätt. känns kanske lite fejk men det tänket har hjälpt mig från att lida av social fobi så mkt att jag inte ens kunde gå till skolan till att bli "normal" vissa dagar och center of attenion" andra.)


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ja, jag inte varför jag blir såhär men det är iaf otroligt jobbigt..

Ingen mer som tänker något? Eller känner igen sig? [rolleyes]


   
SvaraCitera

Tråden raderad från Forum PLUS/Motgångar och Problem


   
SvaraCitera