mediakatt:
narka.
Testa fåru se
Läste fler som börja med dieten å många av dem kände lika, en del blev helt korkade i några dar å blev rejält sjuk och fick börja med socker igen och trappa ner sakta istället.
Tror kroppen inte hinner ställa om sig att producera eget och därför behöver man socker utifrån som man fått tidigare
ChickiBull:
Testa fåru se
Behöver inte testa, vet hur matspjälkning fungerar nämligen.
ChickiBull:
Läste fler som börja med dieten å många av dem kände lika, en del blev helt korkade i några dar å blev rejält sjuk och fick börja med socker igen och trappa ner sakta istället.
Och folk i kontrollgruppen för test av mediciner brukar uppleva "biverkningar". Det betyder inte att placebot de får ger biverkningar.
ChickiBull:
Tror kroppen inte hinner ställa om sig att producera eget och därför behöver man socker utifrån som man fått tidigare
Men kroppen producerar inte glukos av sig självt, den bryter ner saker du äter till glukos.
mediakatt:
Behöver inte testa, vet hur matspjälkning fungerar nämligen.
Bättre än min läkare tydligen
"Blir man inte trött / lättirritabel / svag / yr / får huvudvärk / upplever svårt att tänka / känner sig varm och svettas mer / får lättare hjärtklappning / känner konstig smak i munnen / dålig andedräkt av LCHF?
Jo. Det är vad som brukar kallas för omställnings- / övergångsbesvär (en del säger istället ”socker-avgiftning”). Många men inte alla upplever enstaka eller flera av dessa symptom, någon till några dagar efter en kraftig begränsning av kolhydratsintaget. Besvären sitter vanligen i under några dagar, det är ovanligt med kvarstående sådana besvär under mer än någon vecka.
Det som kan ta längre tid är orken vid kraftig fysisk ansträngning. Detta kan ibland ta flera månader innan den upplevs normal igen. Då upplever många istället en kraftigt ökad uthållighet.
Blir omställningssbesvären för svåra kan man äta lite extra kolhydrater – en bit grovt bröd, mer grönsaker eller en halv banan, bara som exempel. Detta kan möjligen fördröja anpassningen en aning, så vissa föredrar att stå ut istället."
//Andreas Eenfeldt läkare samt specialist i allmänmedicin
ChickiBull:
Det är vad som brukar kallas för omställnings- / övergångsbesvär (en del säger istället ”socker-avgiftning”)
Eh, ja, det beror på att man äter så pass lite kolhydrater att kroppen börjar producera ketonkroppar. Ketonkroppar produceras för att kunna bryta ner fett till glukos.
mediakatt:
Eh, ja, det beror på att man äter så pass lite kolhydrater att kroppen börjar producera ketonkroppar. Ketonkroppar produceras för att kunna bryta ner fett till glukos.
Ja?
ChickiBull:
Ja?
Det är inte samma sak som abstinensbesvär.
mediakatt:
Det är inte samma sak som abstinensbesvär.
Men det upplevs på samma sätt?
ChickiBull:
Men det upplevs på samma sätt?
Nej, inte direkt. Det upplevs mer som lågt blodsocker, i och med att problemet är lågt blodscoker.
mediakatt:
Nej, inte direkt. Det upplevs mer som lågt blodsocker, i och med att problemet är lågt blodscoker.
Isånna fall hade jag nog lågt blodsocker när jag sluta röka för några år sen också