Aviseringar
Rensa alla

Står du upp för alla människors lika värde?


torg1

Sybb:
Är en pedofil lika mycket värde som alla andra?

Eller är det så att livets värde beror på individens val och att allas lika värde är bullshit?

Håller med adaq om att alla föds med lika värde. VARESIG man föds handikappad eller ej. ALLA människor är lika värda vid födseln så att säga.
Men handlingar som personer väljer att göra efter sin födsel kan leda till att dem inte längre blir/är lika mycket värda, enligt mig då.
tex. mördare, massmördare, våldtagsmän osv.


   
SvaraCitera
time
 time

devax: allt är fel med pedofili. det är en psykisk störning. 

(notera dock att jag inte har något emot homosexualitet)

Homosexualitet har ingenting med pedofili att göra så den här kommentaren var ju totalt onödig. Vad vill du säga?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

om alla är överens om att "värde" inte betyder något så kan vi också vara överens om att alla är lika värda, för det låter trevligt och får oss att känna oss duktiga.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

time: Homosexualitet har ingenting med pedofili att göra så den här kommentaren var ju totalt onödig. Vad vill du säga?

det jag sa var pedofiler är inte berättigade att använda samma argument som homosexuella använder. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

adaq:
Jag skulle nog påstå att alla föds lika värda men de saker man glr under livet förändra ens värde


Sybb:

Fast inte ens det är ju sant, för en del föds med usla anlag, sjukdomar och handikapp. Och tar vi bort de moraliska skygglapparna så vet alla att sådana personer inte är lika mycket värda som friska.

Daaafuuuq? 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

devax: det är inte ett dugg synd om pedofiler.

Joo 

devax: jag hoppas verkligen du är ironisk med att du outar dig sj som pedofil (utifrån dina ord "vi","oss") här i um. för det finns inget värre än att vara öppen med sin pedofili.

Nej det är komplext, enligt din definition ja.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

devax: allt är fel med pedofili. det är en psykisk störning.

pedofili verkar vara stabilt över tid och i stort likt hetero- homo- och bisexualitet. det är inget man väljer. det kan visst vara synd om pedofiler; tänk att inte kunna utforska eller utöva sin sexualitet. givet att personerna i fråga inte närmar sig barn sexuellt ser jag ingen anledning att inte visa dem sympati för deras situation.

vidare är det fucking modigt av a joo att outa sin sexualitet, om det nu stämmer att hen har pedofila böjelser. fatta stigmat.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

A joo: Joo

sätter barnens säkerhet först. att visa sympati till sjuka mnskor är det sista man ska göra.

iosib: pedofili verkar vara stabilt över tid och i stort likt hetero- homo- och bisexualitet

ursäkta, likställer du pedofili med hetero-homo- och bisexualitet? homosexualitet är inte naturlig och är en avvikelse, men det är inget ont med det. 

iosib: givet att personerna i fråga inte närmar sig barn sexuellt ser jag ingen anledning att inte visa dem sympati för deras situation.

visar du sympati till folk som vill mörda men drar sig tillbaka för det? sålänge en pedofil existerar är denne en fara mot barn. den risken är inte värt det, right?

iosib: vidare är det fucking modigt av a joo att outa sin sexualitet, om det nu stämmer att hen har pedofila böjelser. fatta stigmat.

jaså? du vet inte vad detta kommer att utveckla sig till när fler pedofiler outar sig och får sympati, istället för att ge sympatin till potentiella offer?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

devax: sätter barnens säkerhet först.

Självklart.

devax: att visa sympati till sjuka mnskor är det sista man ska göra.

Du kan flytta tillbaka till 1800 talet eller gå med i svenskarnas parti.

devax: ursäkta, likställer du pedofili med hetero-homo- och bisexualitet? homosexualitet är inte naturlig och är en avvikelse, men det är inget ont med det.

Går ihop lite med ditt andra uttalande

devax: visar du sympati till folk som vill mörda men drar sig tillbaka för det?

Då mår man inte bra och behöver terapi jo. Bra att man outar det så att man kan få hjälp. Så att folk slipper mördas, så visar man potentiella offer sympati.

devax: sålänge en pedofil existerar är denne en fara mot barn. den risken är inte värt det, right?

devax: jaså? du vet inte vad detta kommer att utveckla sig till när fler pedofiler outar sig och får sympati, istället för att ge sympatin till potentiella offer?

Pedofili kommer alltid existera ja. Helst hållas borta från barn, barnens säkerhet först.

Det kommer leda till mindre stigma och fler pedofiler kommer våga söka hjälp tex KBT behandling, de får helt enkelt klara sig utan, dopamin och sexuella drifter kan man få utlopp för på annat sätt, lära sig kontrollera sina impulser, helst hålla sig undan barn.

Länkarna jag postade förklarade ganska bra hur hatet mot pedofiler inte leder till färre övergrepp, tvärtom ökar den skammen, tystnar och trycker ner dem i en skuggtillvaro där de inte vågar söka hjälp och där de perversa fantasierna frodas.

För att svara på frågan, jag har varit kär i både killar och tjejer, men har sjuka sjuka tankar som tär på mig.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

devax: ursäkta, likställer du pedofili med hetero-homo- och bisexualitet?

ja. läggning som läggning, så till vida den är beständig. utövandet av pedofili motsätter jag mig dock, precis som heterosexuella som utnyttjar sinnesförvirrade personer eller personer med utvecklingsstörningar.

devax: sålänge en pedofil existerar är denne en fara mot barn. den risken är inte värt det, right?

...du vill alltså döda alla pedofiler, utövande som icke-utövande? fräscht.

devax: jaså? du vet inte vad detta kommer att utveckla sig till när fler pedofiler outar sig och får sympati, istället för att ge sympatin till potentiella offer?

"potentiella offer". ska man ha en slags generell sympati med alla barn för att de kanske kan komma att utsättas för övergrepp? och oavsett vilket är det fucking modigt - det andra har inte med det att göra, va?

och nä, jag vet inte vad resultatet av att pedofiler outar sig skulle ha, mer än att många av dem troligtvis skulle få stryk. gissar dock att det inte skulle bli en samhällelig acceptans av övergrepp mot barn. möjligtvis att underliga lagar som förbjuder handlingar utan offer skulle ses över, som den helkeffa lagen mot spridande av viss hentai.

kontraproduktiv moralism och oriktat våld mot personer som aldrig skadat någon är vad du förespråkar. hade hellre sett att du försvann från jordens yta än någon pedofil som aldrig gjort en fluga förnär. du är med största sannolikhet ett större hot mot ett tryggt samhälle.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Anser inte att alla har lika värde, olika individer är olika värda i olikas ögon ty de har olika relationer till varandra.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

A joo: Du kan flytta tillbaka till 1800 talet eller gå med i svenskarnas parti.

okej.

A joo: Då mår man inte bra och behöver terapi jo. Bra att man outar det så att man kan få hjälp. Så att folk slipper mördas, så visar man potentiella offer sympati.

det kommer inte att fungera för vissa, precis som angående vissa potentiella mördare.

A joo: För att svara på frågan, jag har varit kär i både killar och tjejer, men har sjuka sjuka tankar som tär på mig.

okej. visste inte att det låg till så.  är ledsen för att jag var kaxig i tonen.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

iosib: och nä, jag vet inte vad resultatet av att pedofiler outar sig skulle ha, mer än att många av dem troligtvis skulle få stryk. gissar dock att det inte skulle bli en samhällelig acceptans av övergrepp mot barn. möjligtvis att underliga lagar som förbjuder handlingar utan offer skulle ses över, som den helkeffa lagen mot spridande av viss hentai.

nä, trodde att du såg att pedofili genomgår en liknande utveckling som homo.s för acceptans.

iosib: kontraproduktiv moralism och oriktat våld mot personer som aldrig skadat någon är vad du förespråkar.

nä, så destruktiv är jag inte mot mina egna åsikter.

iosib: hade hellre sett att du försvann från jordens yta än någon pedofil som aldrig gjort en fluga förnär. du är med största sannolikhet ett större hot mot ett tryggt samhälle.

najs.


   
SvaraCitera