Aviseringar
Rensa alla

Stekt ägg


Ämnesstartare

Jag stekte just ett ägg det blev långsamt klart och det var segt när jag åt det. Var det segt för att det räckte länge för det att bli klart?


   
Citera

Eller var det klart för att det räckte länge och var segt?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nahual:
Eller var det klart för att det räckte länge och var segt?

Hur vet man om ett ägg är klart? Nu när ja tänker efter är ja inte heöt säker på hur man vet det men de verkade vara klart. Var annars som stekt ägg alltid brukar förutom att de var segt då. Gör det nåt att ja åt ägget ifall det int var helt klart?


   
SvaraCitera

Alltså det går ju äta ägg råa så vad är din definition av när ett ägg är ''färdigt''?
Hur vill du ha ditt ägg? Ska det vara löskokt eller hårdkokt?
Du får skriva lite mer info så man vet.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

trevlig-snubbe:
Alltså det går ju äta ägg råa så vad är din definition av när ett ägg är ''färdigt''?
Hur vill du ha ditt ägg? Ska det vara löskokt eller hårdkokt?
Du får skriva lite mer info så man vet.

Om ja kokar det vill ja ha det hårdkokt men nu stekte jag det ju så hur vet man att ett ägg är klart när man steker det?


   
SvaraCitera


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

My dreams are her:

tack men egentligen var det inte detta ja frågade efter undrade bara varför mitt ägg var segt och typ om det var farligt att äta det


   
SvaraCitera

Nej det är nog ingen fara, har hört att salmonella kan vara i råa ägg, men nästan enbart i utlandet.
Jag har ätit råa ägg många gånger utan problem, i större eller mindre mängder. Liksom äta av smeten till kladdkaka exempelvis.


   
SvaraCitera

Potatis gratäng: tack men egentligen var det inte detta ja frågade efter undrade bara varför mitt ägg var segt och typ om det var farligt att äta det

Nej det är inte farligt att äta segt ägg(som dessutom är stekt) om ägget inte är gammal men det skulle du ha märkt  direkt.


   
SvaraCitera

tycker steka ägg är enkelt, när stekpaden går under lätt så är det klart på ena sidan sen samma på andra om man nu steker båda sidorna, lite dallrigt men ändå sitta ihop typ, inte så lätt att förklara när ja själv tycker det är enkelt


   
SvaraCitera

trevlig-snubbe:
Alltså det går ju äta ägg råa så vad är din definition av när ett ägg är ''färdigt''?
Hur vill du ha ditt ägg? Ska det vara löskokt eller hårdkokt?
Du får skriva lite mer info så man vet.

Fick för mig att det handlade om kokade ägg, vilket smartäss jag är. Galen


   
SvaraCitera

handendärnissen:
tycker steka ägg är enkelt, när stekpaden går under lätt så är det klart på ena sidan sen samma på andra om man nu steker båda sidorna, lite dallrigt men ändå sitta ihop typ

Tumme upp


   
SvaraCitera

My dreams are her:
Haha. Ser onekligen gott ut. Det här receptet på hur du gör perfekta ägg verkar inte dumt heller. 


   
SvaraCitera
Lokes

När jag steker ägg med sunny side up brukar jag ha på mellan/låg värme på plattan med smör o sen strö salt på ägget. När äggvitan blir mer matt än vattnig så brukar ägget vara klart. Man kan skära lite i vitan med stekspaden för att se om den är fast istället för vattnig också, då är den klar. Om man steker den alldeles för länge brukar den bli seg och äcklig


   
SvaraCitera

Lokes:
När jag steker ägg med sunny side up brukar jag ha på mellan/låg värme på plattan med smör o sen strö salt på ägget. När äggvitan blir mer matt än vattnig så brukar ägget vara klart. Man kan skära lite i vitan med stekspaden för att se om den är fast istället för vattnig också, då är den klar. Om man steker den alldeles för länge brukar den bli seg och äcklig

Det låter som om du är duktig på att steka ägg. Låg värme är nog ett krav om man ska få fina stekta ägg. Men kommer inte alltid gulan uppåt när du knäcker ett ägg i stekpannan?  Mycket glad


   
SvaraCitera