Notifications
Clear all

Stekt ägg


Lokes

upprop > BRÄNN KORANEN:

Det låter som om du är duktig på att steka ägg. Låg värme är nog ett krav om man ska få fina stekta ägg. Men kommer inte alltid gulan uppåt när du knäcker ett ägg i stekpannan?  Mycket glad

Många brukar steka ägget på båda sidorna, tycker det är godast om man bara steker på en sida och äggulan är hel


   
ReplyQuote

upprop > BRÄNN KORANEN:

Det låter som om du är duktig på att steka ägg. Låg värme är nog ett krav om man ska få fina stekta ägg. Men kommer inte alltid gulan uppåt när du knäcker ett ägg i stekpannan?  Mycket glad

Inte om man vänder och steker andra sidan din fleng


   
ReplyQuote
oneday

All ägg, oavsett kokt eller stekt så är ägget perfekt när det rinner med salt och peppar. Om jag känner för det så brukar jag ha vitlökspeppar


   
ReplyQuote

Lokes:

Många brukar steka ägget på båda sidorna, tycker det är godast om man bara steker på en sida och äggulan är hel

sgt.sunshine:

Inte om man vänder och steker andra sidan din fleng

Jag tänkte nog att alla gör som jag, dvs enbart steker ägget på ena sidan. Både stekta ägg och kokta vill jag ha med rinnande gula. Undantaget är när jag hårdkoker ägg som ex ska skivas upp till ex stuvad spenat eller liknande.


   
ReplyQuote

oneday:
All ägg, oavsett kokt eller stekt så är ägget perfekt när det rinner med salt och peppar. Om jag känner för det så brukar jag ha vitlökspeppar

Gillar du sill så testa att ta några inlagda sillbitar till. Det är supergott.


   
ReplyQuote
oneday

upprop > BRÄNN KORANEN:

Gillar du sill så testa att ta några inlagda sillbitar till. Det är supergott.

Näää är inget stort fan av sill. De kanske inte är så farliga men har inte testat all typ av sill


   
ReplyQuote

Potatis gratäng:
Jag stekte just ett ägg det blev långsamt klart och det var segt när jag åt det. Var det segt för att det räckte länge för det att bli klart?

va


   
ReplyQuote

kokar bara mina ägg


   
ReplyQuote

oneday:

Näää är inget stort fan av sill. De kanske inte är så farliga men har inte testat all typ av sill

Testa några av de gamla klassiska sorterna dvs inlagd sill, löksill eller senapssill. ABBA är godast. Hjärta


   
ReplyQuote

youngvobb:

va

Han syftar nog på om ägget blev segt på grund av att det stektes för länge. Som bekant flir både kött, fisk och fågel TORRT av att tillagas för länge på hög värme. Kan tänka mig att det blir likadant med ägg, fast de blir sega istället.

Men det visst du säkert.  Skadeglädje


   
ReplyQuote

upprop > BRÄNN KORANEN:

Han syftar nog på om ägget blev segt på grund av att det stektes för länge. Som bekant flir både kött, fisk och fågel TORRT av att tillagas för länge på hög värme. Kan tänka mig att det blir likadant med ägg, fast de blir sega istället.

Men det visst du säkert.  Skadeglädje

lille syndicate


   
ReplyQuote

upprop > BRÄNN KORANEN:

Jag tänkte nog att alla gör som jag, dvs enbart steker ägget på ena sidan. Både stekta ägg och kokta vill jag ha med rinnande gula. Undantaget är när jag hårdkoker ägg som ex ska skivas upp till ex stuvad spenat eller liknande.

Jag steker ägget på båda sidorna med rinnande gulaTumme upp


   
ReplyQuote