Notifications
Clear all

Svensk i Frankrike behöver tips på svensk mat!!


Topic starter

Jag bor som utbytesstudent i frankrike detta år och nu har min värdfamilj börjat fråga varför jag aldrig lagar något svenskt (även om jag bakar kladdkaka regelbundet); men problemet är helt enkelt att jag.inte.tycker.om.svensk.mat;

jag kanske ska försöka mig på kanelbullar, och semlor när det är dags för det. Men nu behöver jag tips på svensk MAT. Jag ska göra potatismos och köttbullar; men även om det är svenskt så är det inte direkt speciellt. Jag är så desperat att jag har bett min kompis att skicka ner surströmming och knäckebröd..

Alltså; jag är inte särskillt bra på matlagning och det är svårt att få tag på svenska ingredienser här,
alla ni som har idéer som inte innefattar pölsa och blodpalt är hjärtligt välkomna;
har ni recept ni själva har prövat så ger jag er en dessutom STOR KRAM


   
Quote

Olivolja:

knäckebröd

Det borde väl finnas ett Ikea i närheten? Där tror jag att du kan hitta lite klassiskt svenskt. Vet jag finns i USA iaf.


   
ReplyQuote

Svensk husmanskost är inte alls helt fel beroende på vem som gör det. [wink]


   
ReplyQuote

korv stroganoff
ugnspannkaka med korv


   
ReplyQuote

pitepalt


   
ReplyQuote
Topic starter

honolulu:

Det borde väl finnas ett Ikea i närheten

nepp,, tror det tar ett ex antal timmar med tåg till närmsta ><

Lejonhjärta:

Svensk husmanskost är inte alls helt fel beroende på vem som gör det

men RÄTTSÅÅ fel när det är jag som gör det ;D


   
ReplyQuote

Något med fisk, kanske. Här äts det ju fisk som fan.

Sluta överanvänd semikolon, btw.[tard]


   
ReplyQuote

Smörgåstårta, kanske. Är ju dock inte riktigt en måltid.

Raggmunkar, kroppkakor/palt, Janssons frestelse, pyttipanna, köttsoppa, ärtsoppa.


   
ReplyQuote

stekt dalahäst med en nypa melankoli


   
ReplyQuote
Exner

Återkommer senare i kväll - håll ut!


   
ReplyQuote

Köttfärslimpa
Sjömansbiff
Kött och potatis med brunsås
Lapskojs

http://www.svensksmak.se/


   
ReplyQuote
Exner

Olivolja:

något svenskt

Det ska alltså helst vara något, som kan säljas in hos värdföräldrarna. Då skulle jag slå till på Wallenbergare, med tjockt potatismos.

4 personer

400 g finmalen kalvfärs
4 äggulor
3 dl kyld grädde * smör
ströbröd
litet madeiravin
salt och peppar

Blanda färs, äggulor, vin och kryddor till en jämn smet. Höll under omrörning ned den kalla grädden, och och fortsätta blanda tills smeten släpper lätt från bunken.
Låt smeten stå kall i minst en halvtimme.

Värm ugnen till 175 grader.

Gör biffar av smeten, och vänd dem i ströbröd.

Stek sedan snabbt på hög värme i smör i stekpannan, så att de får vacker yta på båda sidor.

Ställ i en ugnsform och låt dem stå i ugnen i 5-6 minuter.

Hetta upp en stekpanna på medelvärme och lägg i en smörklick. Stek nu burgarna tills de är vackert gyllene runtom. När detta är klart så för du över dem på en ugnsfast form och kör in dem i ugnen i ca 5 minuter.

Servera med ett potatismos med mycket smör, samt litet salt och socker i.


   
ReplyQuote
Topic starter

Exner:

Då skulle jag slå till på Wallenbergare, med tjockt potatismos.

tacktacktacktacktacktacktack [love]


   
ReplyQuote

imavole:

stekt dalahäst med en nypa melankoli

Hahah.


   
ReplyQuote
Exner

Olivolja:

tacktacktacktacktacktacktack [love]

Väl bekomme! Såg att stekning och ugnsgräddning kom med två gånger, men annars ska det vara rätt. Hoppas att maten uppskattas!


   
ReplyQuote