Aviseringar
Rensa alla

Sverige propagerar mot Ryssland (igen)


Ämnesstartare

Patrick: Personligen tycker jag att det på ett sätt visar brist på respekt gentemot ryssland.

Där har du ditt första exakt där. Ryssland förtjänar inte någon respekt. Det gör inte du heller. Håll käft o flytta dit.

Hjärta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

time: Det finns en anledning till varför folk öppnat ögonen när det gäller Ryssland och det är för att situationen faktiskt urartat sedan anti-gay-lagen slogs igenom. Se videon.

http://www.buzzfeed.com/lesterfeder/this-short-film-shows-just-how-terrifying-life-is-for-lgbt-p

Vilka jävla idioter


   
SvaraCitera
time
 time

Patrick:

Vilka jävla idioter

Sådär känner jag mig när du propagerar för att homosexuella är pedofiler och att det är onaturligt också, just sayin'. Det här är resultatet av en lagstiftning för att göra HBT mindre accepterat i ett samhälle och det är ju precis vad du försöker göra på UM.


   
SvaraCitera

Ironin i att t.A.T.u ska uppträda på öppningsceremonin.  http://attitude.co.uk/2014/02/t-t-u-confirmed-sochis-opening-ceremoney/


   
SvaraCitera

   
SvaraCitera
Ämnesstartare

time: Sådär känner jag mig när du propagerar för att homosexuella är pedofiler och att det är onaturligt också, just sayin'. Det här är resultatet av en lagstiftning för att göra HBT mindre accepterat i ett samhälle och det är ju precis vad du försöker göra på UM.

Jag skulle aldrig ens drömma om att attackera någon på grund av deras läggning.. Ok, du kanske har en poäng i att HBT blir mindre accepterat om man bara ser det utiifrån mina diskussioner, men det är ju inte syftet med mina diskussioner, men det där med exempelvis pedofiler var inget som JAG påstod. Det enda jag gjorde vara att ta statistik från dömda pedofiler och dela in dom utefter sexuell läggning. Jag förvanskade ingenting


   
SvaraCitera
mynona

Patrick: Sedan så har ryssland även en annan kultur. Många är religiösa i ryssland och står för traditionella värderingar, och det bör man respektera.

Tja, samma kultur och traditionella värderingar som fanns övriga länder som nu är gayvänliga. Traditioner har alltid börjat någonstans, och protester har alltid varit början till slutet för dem. Om man accepterade skadliga traditioner skulle utvecklingen stå stilla, och varför skulle man bara göra det i sitt eget land och inte visa solidaritet även med andra länder? De traditionella ryssarna - eller kanske snarare dess halvdiktatur - visar själv ingen sådan respekt. 

Man ska visa respekt mot de som visar andra respekt: hade de traditionella varit nöjda med att vara traditionella själva hade de haft rätt att bli respekterade, men om de vill påtvinga andra sina värderingar, förtjänar de samma behandling de ger. 


   
SvaraCitera
mynona

Nachac:
Inte bara Sverige: 

http://www.sportsgrid.com/sports-politics/is-germany-giving-putin-the-big-middle-finger-with-these-winter-olympic-uniforms/

Hjärta Jag har inte hört om så många politiska manifestationer, så lite insatt som jag är i OS. Har det förekommit fler? 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

mynona: Jag har inte hört om så många politiska manifestationer, så lite insatt som jag är i OS. Har det förekommit fler?

Vet ej.


   
SvaraCitera
NEMI
 NEMI

det är tur att dom inte har sommar OS...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Patrick:
Läste nyss detta på GP.

www.gp.se/nyheter/sverige/1.2264343-regnbagsprotest-far-stort-genomslag

Videon länkades i artikeln: www.youtube.com/watch?v=0KWhaqr1v8s&feature=youtu.be

Vad tycker ni om detta? Personligen tycker jag att det på ett sätt visar brist på respekt gentemot ryssland. För det första ska OS inte ha något att göra med politiska budskap men nu gör vi svenskar tvärtemot. Sedan så har ryssland även en annan kultur. Många är religiösa i ryssland och står för traditionella värderingar, och det bör man respektera. Tycker att det är ännu mer olämpligt att de har med barn i filmen eftersom att barn varken kan ta en politisk eller religiös ståndpunkt. Barn är och ska alltid ses som neutrala eftersom dom inte kan ta ståndpunkt om politiska eller religiösa frågor.

Frågan är dom det här ''utfallet'' kommer att gynna någon överhuvudtaget, och vem isåfall? Det kommer knappast att gynna homolobyn.

Det här handlar om mycket mer än politiska budskap,det handlar om att alla ska få leva som dom är och inte bli diskriminerade och kränkta för det. Vi i Sverige kan se hur homofobiskt Ryssland är eftersom vi får en en blick utifrån.  Jag kan förstå om många är religösa och har traditionella värderingar men när dom människorna med Puttin i spetsen börjar kontrollera andra människor det är då dom har gått för långt. Det är just därför Sverige och även andra länder går ut i media och visar människor att dom bryr sig, för om vi alla står enade skulle puttin till slut bli tvungen att ändra på säg eller av gå.
När jag såg den här videon så blev jag nästan tårögd, Om man är så modig att man vågar stå mot ett land som har en ständigt växande militär och en diktator som bara styr efter sitt eget tyckande,så förtjänas man att hyllas.
Och att dom har barn med har ingenting med varken religöst eller politiskt att göra. Det dom två barnen symboliserar är att dom är fria i sitt tänkande,för att dom just är barn. Dom känner inte förtryck mot någon. Så symbolikens budskap anser jag vara att barnen i början av videon visar oss vägen för hur vi tänka fritt och inte diskriminera andra människor.
ALLA SOM KAN SÄGA ATT DOM STÅR UPP FÖR DEN HÄR VIDEON,FORTSÄTT DELA DEN OCH LÅT BUDSKAPET VANDRA VIDARE,ALLA BEHÖVER FÅ HÖRA DET. 


   
SvaraCitera